Енгин Акюрек. Нови и стари проекти – Тема 422

• 33 597
  • 736
  •   1
Отговори
# 120

И днешният ден почти си отиде, а новини  йок.
Може пък утре.

# 121
  • Пловдив

За спокойна вечер.
В момента върви акция в туитър с таг EnginAkyürek BirthdayWishes/Пожелания за рожден ден на EnginAkyürek.
Така ще е май до 12 октомври.

# 122
Здравейте момичета!

Виждам от последните страници, че говорите за "Дъщерята на посланика",  ако е така и аз ще ви правя компания понякога Hug Heart

Гледам сериите по Диема, най-вече защото са ми по-къси, превъртам си и реклмите и ми е ок.

Прескачам набързо колко уникално играе Енгин, а и Неслихан, просто са разкошни Heart
Чисто сюжетно не мога да кажа, че съм запленена, даже на моменти - напротив, но си струва да се насладя на тези прекрасни актьори. Също и на режисьорите, които успяват да изкарат на повърхността най-доброто от тях.
Исках да кажа, че от самото начало симпатизирам на Гидиз , защото ми се струва, че образът му е изграден на базата на модерният турски мъж. Внимателен, влюбен, готов на всичко за Наре, но в същото време човек, който не би живял без любов. Без тя да е двустранна. И го заяви на сестра си в една от сериите, че не си приличат по начинът по който обичат. В някои моменти проявява чисто човешки желания, като това другият да го няма, да е изчезнал, за да може той да бъде щастлив. Но, от друга страна мисля, че би отстъпил пред това да бъде нещастен.
А, тандемът Гидиз - Санджар е изключително запленяващ, многопластов и интересен. При тях има от всичко човешко, което се случва при най-добри приятели. И обич, и завист, и братско чувство, и съчувствие, а най-много жертвоготовност. Те са просто уникални, красиви и талантливи актьори.

Съгласна съм с някои от нещата, които пишеш, с други - не съвсем... И аз имам мноооого резерви към сценаристките и не одобрявам много неща в сценария, но гледам отново и отново най-вече заради прекрасната актьорска игра. Може би най-слабият пункт в целия сценарий е образът на Наре. Когато гледах сериала за пръв път, Наре и развитието на нейния образ започнаха силно да ме дразнят едва по-нататък в историята, но сега, при спокойното и внимателно повторение, си давам сметка, че нейният образ изначало беше сбъркан, героинята беше от самото начало обременена психически и тотално нелогична и объркана в действията си (абсолютно обяснимо, като се има предвид , че е расла без майка, без родина, с изрод-баща и с изнасилвача си 8 години под един покрив). Сценаристките за съжаление нямаха абсолютно никакъв успех в показването на каквито и да било положителни промени или излекуване от психическите проблеми у Наре....
Гедиз е остроумен, приятен, модерно изглеждаш, но аз съм от тези, които  симпатизират с  цялото си сърце на Санджар. И ако трябва да изтъкна една първа и най-важна причина,  поради която предпочитам "избухливия, грубоват традиционалист" Санджар пред "галантния, модерен джентълмен" Гедиз, тя е, че така изглежда само на пръв поглед. Макар и нервен и избухлив, Санджар е добър, загрижен и справедлив към всички (или поне се стреми да бъде такъв), независимо на него каква му е файдата от тези хора - примери Елван, Гедиз, служителите му, Каврук, Халисе... Гедиз е галантен и загрижен предимно, да не кажа само, с Наре, защото е влюбен в нея. Хапливите стрелички в разговорите с Елван далеч не бяха джентълменски. Да не говорим, че съвсем скоро, в една от следващите серии, именно той с един шут ще изстреля Дуду в лагера на "лошите" - за едно и също провинение, флирт между женен(но в момента разделен с жена си) мъж и младо момиче, Гедиз крайно несправедливо повиши Яхя до директор в другата марина, а Дуду изхвърли като мръсно коте на улицата без работа... И това е само началото на други Гедизови деяния, които станаха ключови и объркаха историята по-нататък.... Отделно, разбирам, че е нещастно влюбен, съчувствам му, но никак, ама никак не е приятелски от негова страна начинът, по който още от първите серии той се опитваше да натири Санджар при Менекше, а той самият да се върти нон-стоп около Наре. Независимо,  че знае отлично коя е голямата любов, която носи Санджар в сърцето си от 2 десетилетия....  Независимо че разбра, че Санджар и Наре имат дете....

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 06:28 от Burkina

# 123
  • Пловдив

Добро утро в неделя, успешна да е. Изпълних и задължението си рано, рано...
Какво ли твори момчето ни и за баланс една негова усмивка:

# 124

Момичета Two Hearts
Добро утро и нека денят ни да е тих и спокоен!

# 125
Здравейте момичета Flowers Hibiscus!
Да довършим започнатите задачи от вчера,макар че вятъра при нас мисли различно!
Все още няма нищо ново около Енгин!
Страхотно опровержение на Гедиз,Burkina:heart:.Нищо добро не можеш са очакваш от "такъв приятел".Той и за това си " плю"на петите!
Спокоен  ден и дано изскочи нещо!

# 126

Момичета  Two Hearts
Днес използвам хубавото време за да продължа започнатото от вчера почистване.
Ако ви кажа, че отново не ми върви - няма да излъжа.

Чета последните постове и се замислих нещо.
Наре изтъкна като причина да не каже за насилието спрямо нея,  "мислейки" за  Санджар - да не станел той убиец, да отиде в затвора и т.н. Т.е. премълчава  и какво очаква - Санджар да не забележи. При положение, че не е знаела значението на червената лента - как пък аджеба ѝ дойде на ум, че Санджар ще се почувства дотолкова зле, че чак да хукне да убива Акън? При положение, че Акън остана в Индия, пък Санджар си е в бедната колиба и то без пукната пара?

Колкото и да беше афектиран Санджар в онзи момент - какво видя в крайна сметка? Ухилена и радостна Наре, сложила червената лента. Съвсем правилно си помисли, че е искала   "той, бедният селянин  няма да разбере нищо"  и за него това си беше предателство. Всичко това на прима виста.
След часове я търси за да поговорят, но нея я няма. След година робски труд, събира пари за да иде до Черна гора. Там отново му поднасят добре изфабрикуван фалшификат с телефонното обаждане и записа.

А Наре след време като разбра как всъщност са го изманипулирали с този запис, защо не му сподели.
Омразата ѝ към Санджар  не ѝ позволи  поне да опита да разбере какво той е преживял. Нейната болка  беше -  не от насилието на Акън и незаинтересоваността на баща ѝ, а от това, че Санджар не ѝ повярвал. Ами разбери защо не ти е повярвал, а не години наред да пишеш едно и също "Не прощавай". 
А и още нещо - когато отново беше пак тя  наранената  и обидената, че Санджар се позова на написаното от нея самата в дневника ѝ - "да не казва никога, че Мелек е негова дъщеря" . Искаше попечителство - защо? Да забегне отново по света - причина? Санджар ще има дете от друга жена.
Значи за нея той "играе" нечестно, а тя самата какво направи - изправи цялото му семейство срещу него. Но, той естествено е виновен и за това. Не е видял и усетил отношението на всички в конака спрямо Мелек.

Никога не поговори със Санджар за проблемите открито и ясно, но това правеше с Гедиз. В началото беше добре - считаше го за приятел на Санджар и го прие за свой такъв. Но, не мога да я разбера защо продължи да го прави дори след като разбра за подлите ходове на Гедиз срещу Санджар. Гедиз предаде в полицията Санджар като убиец на Акън, после продължи като опита да фалира фирмата, която беше под управлението на Зехра. Ами "съветите" които даде на Менекше за 5% акции, разчитайки, че тя ще гласува за него. 
Знаеше коя е Сахра, но я остави да се "вихри"  около Наре с единствената уговорка - само Наре да не пострада. Ами другите около Наре - хич не го интересуваха. Дори този съюз  беше с цел - откриват гроба на Акън, Наре получава наследството, Санджар отива разорен в затвора и там да полудее от безсилие, че не може да се грижи за близките си и че Наре и Мелек ще са сами.

Ха, и някои все още считат, че Гедиз е бил приятел на Санджар. Приятел - "ама друг път".
Честно казано, сега като гледам сериите  отново си давам сметка, че всичко си е било заложено още в началото.
Но, все ми се искаше  образа на Наре да има положително развитие. Гедиз го заподозрях в момента, че ще е "лошият във филма".

А има още нещо. Извън сценария. Промо-снимките на  сериала. Значи прави се реклама на нов проект.  Според мен това не са снимки за нечий албум за спомен, ами безпристрастно да се  анонсира "продукта".
Нито знаех, че някои са си приятелчета в реала, нито, че имат и симпатии към режисьора.
Показност и предпочитания.   

# 127
  • Пловдив

Марта, колко хубаво и точно си описала в поста си псевдоприятеля.
И както е казал Наполеон: "Господи, пази ме от приятелите, от враговете
сам ще се пазя."

# 128

Момичета  Two Hearts
Днес използвам хубавото време за да продължа започнатото от вчера почистване.
Ако ви кажа, че отново не ми върви - няма да излъжа.

Чета последните постове и се замислих нещо.
Наре изтъкна като причина да не каже за насилието спрямо нея,  "мислейки" за  Санджар - да не станел той убиец, да отиде в затвора и т.н. Т.е. премълчава  и какво очаква - Санджар да не забележи. При положение, че не е знаела значението на червената лента - как пък аджеба ѝ дойде на ум, че Санджар ще се почувства дотолкова зле, че чак да хукне да убива Акън? При положение, че Акън остана в Индия, пък Санджар си е в бедната колиба и то без пукната пара?

Колкото и да беше афектиран Санджар в онзи момент - какво видя в крайна сметка? Ухилена и радостна Наре, сложила червената лента. Съвсем правилно си помисли, че е искала   "той, бедният селянин  няма да разбере нищо"  и за него това си беше предателство. Всичко това на прима виста.
След часове я търси за да поговорят, но нея я няма. След година робски труд, събира пари за да иде до Черна гора. Там отново му поднасят добре изфабрикуван фалшификат с телефонното обаждане и записа.

А Наре след време като разбра как всъщност са го изманипулирали с този запис, защо не му сподели.
Омразата ѝ към Санджар  не ѝ позволи  поне да опита да разбере какво той е преживял. Нейната болка  беше -  не от насилието на Акън и незаинтересоваността на баща ѝ, а от това, че Санджар не ѝ повярвал. Ами разбери защо не ти е повярвал, а не години наред да пишеш едно и също "Не прощавай". 
А и още нещо - когато отново беше пак тя  наранената  и обидената, че Санджар се позова на написаното от нея самата в дневника ѝ - "да не казва никога, че Мелек е негова дъщеря" . Искаше попечителство - защо? Да забегне отново по света - причина? Санджар ще има дете от друга жена.
Значи за нея той "играе" нечестно, а тя самата какво направи - изправи цялото му семейство срещу него. Но, той естествено е виновен и за това. Не е видял и усетил отношението на всички в конака спрямо Мелек.

Никога не поговори със Санджар за проблемите открито и ясно, но това правеше с Гедиз. В началото беше добре - считаше го за приятел на Санджар и го прие за свой такъв. Но, не мога да я разбера защо продължи да го прави дори след като разбра за подлите ходове на Гедиз срещу Санджар. Гедиз предаде в полицията Санджар като убиец на Акън, после продължи като опита да фалира фирмата, която беше под управлението на Зехра. Ами "съветите" които даде на Менекше за 5% акции, разчитайки, че тя ще гласува за него. 
Знаеше коя е Сахра, но я остави да се "вихри"  около Наре с единствената уговорка - само Наре да не пострада. Ами другите около Наре - хич не го интересуваха. Дори този съюз  беше с цел - откриват гроба на Акън, Наре получава наследството, Санджар отива разорен в затвора и там да полудее от безсилие, че не може да се грижи за близките си и че Наре и Мелек ще са сами.

Ха, и някои все още считат, че Гедиз е бил приятел на Санджар. Приятел - "ама друг път".
Честно казано, сега като гледам сериите  отново си давам сметка, че всичко си е било заложено още в началото.
Но, все ми се искаше  образа на Наре да има положително развитие. Гедиз го заподозрях в момента, че ще е "лошият във филма".

А има още нещо. Извън сценария. Промо-снимките на  сериала. Значи прави се реклама на нов проект.  Според мен това не са снимки за нечий албум за спомен, ами безпристрастно да се  анонсира "продукта".
Нито знаех, че някои са си приятелчета в реала, нито, че имат и симпатии към режисьора.
Показност и предпочитания.   

Марта,:heart:,много хубаво казано!
Следобедно кафе от Енгин!

# 129
  • Once there was a Hushpuppy...
Здравейте момичета,

Явно не съм гледала все още нещата,за които говорите. Единствено видях как се озъби на Елван. В никой случай не го "повишавам" като характер или образ, просто до момента будеше повече симпатиите ми, отколкото обратното. Това вложих в мнението си, но понеже знаете как се развива нататък персонажа сте наясно, че няма как да знам. Да, аз допускам през цялото време, че той е "лошият", но пусто много хубаво са го прикрили него самият, като образ.
А, Санджар е просто великолепен, и все пак с помощта на околните полека се цивилизова. Та, той не искаше Наре да работи в началото.

Иначе сценарият е като много други, тук няма какво да добявя. И все пак, актьорите ми доставят удоволствие да ги гледам.
Харесвам много и Наре и Санджар ❤️ със всичките несъвършенства. Та, даже и Гидиз дотук. Ще видим другата седмица как ще се развие сагата.

Ще ви следя и пиша впрчатления.

Хубав ден, макар и ветровит Hug

# 130
Привет, момичета!

Днес имаме важна работа - да гласуваме, иначе манго, който не може да чете и да пише ще избира вместо нас.

# 131
  • Пловдив

araselia, аз рапортувах рано... и семейството строих....

# 132

Днес всеки е свършил нещо полезно.
И е доволен. Още по-доволни щяхме да сме, ако имаше и някоя и друга новина.
ШЕЛ регулярно пускат по нещичко, но аз искам нова снимка или пък  да подскаже докъде е стигнал с книгата... например.

# 133
  • Пловдив

Добро утро в понеделник, успешен да е.
Силен вятър днес, дано донесе някоя новина за Енгин.

# 134

Добро утро момичета Two Hearts
Хубава и успешна нова седмица!

Общи условия

Активация на акаунт