Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Женен, но влюбен в друга жена

  • 2 932
  • 49
  •   1
Отговори
  • Мнения: 2
Здравейте всички които четете! Пиша тук за да споделя моята история и за да изпусна парата. Пък дано ми помогне с нещо, защото другата ми алтернатива би била да започна да посещавам психолог.
Ще започна от самото начало...
Познавам съпругата ми вече 23 години от 22 сме заедно от които 14 женени. Имаме прекрасен син на 6 години. Никой от нас преди това не си беше имал приятел/приятелка. Общо взето, всичко което знаем или сме научили сме го научили заедно. Съпругата ми е изключителна жена и човек. Изключително уравновесена и борбена, винаги без да се замисля е била до мен и ме е подкрепяла в добро и лошо както се казва. В професионален план сме постигнали много, толкова, че да можем да кажем, че сме вероятно в първият процент най-добре печелещи хора в страната в която живеем. За цялото ни съжителство сме имали и много добри и по-малко добри моменти. Както си е и нормално. Отстрани вероятно изглеждаме като семейството за което всеки би мечтал. И истината е, че и аз самият го мисля. Просто не знам какво още би могъл да иска човек от живота си. И така допреди 3 години. Тя тъкмо се беше преместила от България в държавата в която живеем. Общо взето беше избягала от Бг за да забрави мъж който я беше зарязал. Още при първата ни среща усетих влечение към нея. Запознах я със съпругата ми. И те се сприятелиха. Общо взето идваше 2-3 пъти седмично у нас, а аз затъвах все повече и повече. По лошото е че, мисля, че беше реципрочно. Накрая не се издържаше повече и преди около година и 8-9 месеца и казах как се чувствам и я попитах дали има чувства към мен, на което тя отговори отрицателно, като в същото време казваше че се страхува. Помолих я да намали малко идванията у нас за да мога да се съвзема, но тя спря да идва изцяло, като когато жена ми я кани да ни посети си намира причина да не го прави. Би трябвало да съм доволен, но не мога да си я изкарам и за секунда от главата. Чувствам се ужасно, имам чувството, че навлизам в депресия от която не знам как да се измъкна. Когато съпругата ми е до мен си давам сметка, че съм най - големият късметлия с такава жена, а в същото време си мисля за другата. Чувствам, че я лъжа и се чувствам изключително зле и виновен. Не знам дали не е по-правилно да и кажа за моят проблем, но това ще означава и краят на бракът ни. Краят на всичко за което сме се борили в последните 20 години. Знам, че няма съвет който може да ми се даде, просто понякога човек има нужда да си излее душата и да се опита да се справи сам...

Реклама
# 1
  • Мнения: 136
И какво точно ще и кажеш? Че имаш несподелена тръпка с приятелката й? Нали не си мислиш, че  разделяйки се с жена ти, другата ще ти се метне веднага, щото си много смел? И не разбирам нуждата да прехвърляш отговорността върху съпругата си, за твоите сърбежи. Проблемът в липсата на връзки в млада възраст води до точно това. Шанса да разчиташ любезното поведение като нещо повече е много голям.
И честно казано хич не вярвам, че си споделил чувствата си, за да стои тя по-далеч.
Всъщност вярвайки, че и тя те хресва си се надявал вече да мачкате чаршафите.
Дори не мога да разбера точно какъв съвет търсиш.
Много често(особено при липса на опит) има едно идеализиране на обекта на желанието, приписват му се качества, които реално не съществуват, и е особено опасно ако взимаш важни житейски решения на база фантазии.
Жената мисля, ясно ти е показала, че няма интерес към теб.

# 2
  • Мнения: 1 680
Според мене си изпуснал важни моменти, които сега подсъзнателно ти се иска да наваксаш и ако не е с тази, то с друга жена ще е. Жалко за шестгодишното.

# 3
  • Мнения: 1 484
Извинявай. Дали би ми отговорил защо като "имате всичко, за което мечтаете" се влюбвате в други?
Благодаря. 🙂

# 4
  • Мнения: 1 288
Поредния дето не знае сърби ли го боли ли го....омал всичко...ама му шарят очите...за да ти шарят очите нямаш НИЩО!Късмет!

# 5
  • Мнения: 2 753
Мисля като Елизабет. Плюс, че бракът и връзката ти са абсолютно изчерпани и връщане назад едва ли може да има.

С онази жена най-вероятно нищо няма да излезе, тя преди 2 години ти е заявила, че не изпитва нищо към тебе и го демонстрира. Да кажеш на жена си е глупаво според мен. Какво ще й кажеш? Че си много влюбен в жената, която си й натрапил за приятелка въпреки, че още от първия момент си осъзнавал, че те привлича сексуално? Че три години си я правил на маймуна и си точил лиги по гостенката? Жена ти, както вероятно и ти сто процента й е помагала със съвети, може и с пари, връзки, представяш ли си как ще се почувства? Като последен идиот.

Това за теб ще е най-краткия път към входната врата барабар с куфарите ти.

На твое място бих претеглила добре доводите за и против раздяла. Прецени как ще се отрази на детето, на финансите ви, как ще се разпредели имуществото, общ бизнес, ако имате. Пресметни колко може да загубиш и разглеждай най-най-лошият вариант. Не знам коя е твоята чужбина, но в моята жената при развод, ако е отмъстителна и злонамерена може да смъкне ризата от гърба на мъжа барабар с кожата и част от скелета.

За мен емоциите са важни и аз не мога да живея в среда, която не ме удовлетворява. Но на теб ти е добре вкъщи, просто гониш тръпка, която е трябвало да изпиташ, като си бил на 16-18-20 години. Няма и гаранции, че ако напуснеш жена си се срещнеш голямата любов.
Трудна работа, съчувствам ти. Дано бързо намериш спокойствие.

# 6
  • Швейцария
  • Мнения: 1 079
Жена ти просто ти е омръзнала. Дали ще е тази или някоя друга, все тая. И аз мога да потвърдя, че в моята чужбина ще ти смъкне и последната риза от гърба при развода. Ама ако си чак толкова заможен, колкото се изкарваш, ще го преживееш. Ако просто взимаш едни добри пари, жена ти ще живее с детето където живее сега, а ти може да се наложи да се преместиш в някое студийце 20 м2, ама нищо де, нали е в името на любовта. Все пак предполагам, че една среща с адвокат ще накара любовта ти рязко да се изпари. А дали да стоиш с жена си насила, ние не можем да ти кажем. Колкото до другата, тя е просто жена, на която ще й видиш кусурите веднага щом заживеете заедно и ще тичаш обратно, но може и да е късно. Най-често така се получава.

Последна редакция: чт, 22 сеп 2022, 08:03 от JennyBG

# 7
  • Мнения: 830
Поредният пример, че една жена колкото и да перфектна и добра не е достатъчна за мъжа си.
Трябва да си луд да ѝ признаеш увлечението и то несподелено, за да си развалиш семейството.

# 8
  • Пловдив
  • Мнения: 1 100
Всеки е имал подобни момемнти. Отделяй повече време на детето на жената и това влечение ще отмине. А още повече, че въпросната ти е казала, че няма чувства към теб и е спряла да идва. И мисля е спряла, не защото си я помолил, а защото се притеснява от теб.

# 9
  • Мнения: 384
А тази твоя приятелка под какъв предтекст беше канена вкъщи, та чак и с жена си е трябвало да я запознаеш?
Не мога да си представя мъжът ми да си кани приятелки у дома.
Нещо не ми се връзва тази част от сюжета.

# 10
  • Мнения: 2 424
Това е.
Копнееш по една, но живееш с друга. Животът ти е капан, който е щракнал.
Бракът защитава жената в чужбина, но прави мъжът задължен.
Сам избираш, дали е имаш неприятности с парите и детето или ще живееш по задължение до края на живота си.
А Тя няма да ти обърне внимание докато си семеен.

# 11
  • Мнения: 2 057
Нормално е, в някакъв момент, някой да ти привлече вниманието. Но  не е задължително да се хвърлиш с главата надолу. Това решаваш ти. Още повече, че другата жена не е привлечена от теб. Но, в някакъв момент, може и да поразмисли, особено щом си  финансово привлекателен.
Да осведомяваш жена си за твоите трепети е супер тъпо. Както е било и да се обясняваш с другата жена. Не знам какво си очаквал след любовните ти излияния. Беше ли готов за връзка или си го направил, без да имаш ясен план? Имаш малко дете , наистина ли искаш да го оставиш? И, не, не е същото като да си всеки ден в къщи с детето. Не се знае и дали жена ти няма да яхне метлата и да ти ограничава общуването с детето. Мислиш ли, че би имал щастлива връзка и щастлив живот с тази или някоя друга жена, както сте били до сега с жена ти ? За сега, фантазиите ти са само в твоята глава, не си съсипвай живота.

# 12
  • Мнения: 133
Мисля, че си знаеш какво да правиш.
Ако семейството ти е ценност номер едно, това увлечение, фантазия ще отмине.
Аз също съм заедно със съпруга си от дете. Смятам обаче, че това не е нещо лошо и видиш ли не съм се на живяла с различни партньори преди това, и той също.
Напротив считам се за късметлийка и благословена да имам щастието да срещна правилния човек за мен от първия път и вече 22год живеем в сговор и разбирателство. Ако твоя случай е такъв, не го прецаквай, с лека ръка. Много хора се борят за това цял живот и пак не случват.
Имам чувството, че когато човек се бори за някакви неща в тоя живот и в някакъв момент ги постигне, получи една стабилност, започва да му става скучно и се чуди каква глупост да направи. Ставам вече свидетел, нееднократно, на такова поведение, особено от мъжка страна и особено около 40те (криза на средната възраст, казват) Развалят се хубави семейства от глупост, ама после връщане на зад няма.
Така става като не оценяваш това което имаш.
Има много начини човек да възроди връзката с дългогодишния си партньор, ако иска😉 и ходенето на психолог не е лошо нещо. Пробвай, ще чуеш различна гледна точка 🙂

# 13
  • Мнения: 2 068
Изчакай и ще ти мине!
Щом най-голямата ти любов-жена ти е отминала, какво остава за другата... Месец, два, три няма да я виждаш и ще я забравиш.

# 14
  • Сф
  • Мнения: 8 981
Ако това 82 ти е набора, би трябвало сега да си към   40 ,а да си заедно със съпругата си от 18 годишен? Даже 17? Чак не вярвам, че сега ти идват подобни терзания, да не говорим,че се описваш като много успешен в бизнеса. Демек трябва да си врял и кипял, пътувал , всякакви ситуации общо взето. А сега имаме драма заради платонична любов. Несподелена при това. И това ,което ми направи, ама много силно впечатление,че преди година и осем месеца си бил резнат от въпросната приятелка и още мислиш за нея??? Сигурно се виждате все пак някъде , за да може да се подклаждат тия чувства, контактувате по работа или?? Щото някак си малко налудничаво изглежда. За мен обаче, нещата   с твоето семейство, колкото и перфектно да изглеждат за другите и дори за теб, са безвъзвратно загубени. Ти се терзаеш за друга, за друг живот вероятно. Но пък нямаш смелост. Мечти някакви, характерни повече за жените. И не ми се връзва с това, колко си успешен. Не ми се връзва и че питаш в бг мама. Това е целомъдрен форум, на семейството,никой няма да си развее кирливите ризи,  не знам какъв съвет очакваш да получиш. По принцип сам трябва да се справиш с изборите си. Нито психолог както си споменал ти е нужен. Според мен.
Мисля ,че пишеш единствено защото любовта ти е несподелена и да се оплачеш. Иначе нямаше да се замислиш какво да правиш. Нещо не ми се връзва и защо в къщата си я канил тая жена ,че чак приятелка с твоята си ги направил. Какви са тия фантазии, какво е това чудо! Много здраво и перфектно семейство, няма що.
Чужбина, не чужбина  , помисли какво точно искаш и как да бъдеш щастлив. Две години+ безсмислени терзания ,не е никак ок и в услуга на когото и да било. Рано или късно избива нанякъде. Не мога да си я представя тая история твоята просто.
Абе хора, как всеки е имал подобни истории?? Тя неговата направо нереална или ако е реална си е направо за психиатър, не за психолог.

Общи условия

Активация на акаунт