ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 093
  • 831
  •   1
Отговори
# 540
  • Някъде в Европа...
luba_, ууу, страхотно за круиза, кой ти мисли за ученето на десетокласник в такива ситуация и безсмислени НВО- та?! 😉 Весело, весело, много готино да си изкарате! Да не споменаваме за рожденни дни, че се разорих да давам пари за подаръци 🤣 и как все на вили извън ВТ, де 🤣..Даже едната вечер бе на РД на една вила , после след 00 ч. се придвижват към друга вила за друг РД, в друго село 🤣 и вече там спането..
Споделям мнението ти в края на поста ти..
Бисе, прилича й на красивата Мони да си подчертава красотата. Нека!

Ставането - добре, че живеем на 5 мин. пеша от училището, т.е става 15 мин преди началото на 1 час 😀

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 14:49 от AIR

# 541
  • у дома...
luba_rizova, права си. Вече са на 17 години. И вече трябва да си носят и  своите отговорности. При оценка, която не ми хареса, си изчитам речта. Знае какво иска да учи, има и резервни варианти. Знае какво ще ѝ трябва като ДЗИ-та, оценки, предмети. Аз го играя съпорт и душеприказчик. Ако иска да си сбъдне мечтите, ще трябва да се напъне и да го направи. Аз няма как да уча вместо нея. Обяснила съм  сигурно хиляди пъти, че всичко си зависи от самата нея. И щом иска нещо, трябва да се постарае и да даде всичко от себе си.

В интерес на истината, тя е тази, която се ядосва на слаби оценки. Тук аз съм ларж. Пределно съм наясно, че няма начин един ученик да е супер знаещ и с отлични оценки по всички предмети. По едни е силен и си му идват отвътре, а по другите зубри, преписва или си е намерил друг начин как да му пишат отлични оценки.

В края на април, Ани и нейна съученичка бяха доброволци към Посолството на Испания на ежегодния Международен фестивал на испаноезичните ученически театри, който се провежда в София. Бяха преводачи и придружители на една от словашките групи.

# 542
Любе, много неприятно това с гнойта. Да нямате повече премеждия и да сте здрави🍀🧙‍♂️
Страхотно да си изкарате на круиза!
Къде ще пътувкате пак?🙂

Моника ще се явява и на двете НВО- та. Така си реши тя. Каквото- такова.
Нямам търпение да свършва вече тази учебна година. Пътува ми сеее!

# 543
  • Пловдив
Аа,Бисе, круиза е европейски, с мъжо сме били навсякъде, на заради децата. Набора няма да е с нас. Той е бил на 2 круиза , стига му засега. Рим, Генуа, Марсилия, Сиракуза, Малта. И 2 дни на море. За 500 евро за 4 човека. В каюта с балкон ни ъпгрейднаха даже. Нямах никакви колебания дали да е в учебно време. Зя сравнение, решихме да ги водим на круиз, защото като проверих цените в Дюни, където ходим от 15 години ( с една прекъсване по-меналятя година ), разликата е огромна. Там ни искат 5000 лв за една седмица. Сори, ама сори. А храната, забавленията , новите места с кораба, са ехеее... така че , реших бързо. С децата ще е тегаво, но затова е и на места, където всичко знаем и каквото видят, това.

# 544
Любе,  ама как няма да се възползваш при такава цена?! 🙂Разбира се, че трябва да отидете!
В БГ цените дори те ми се коментират. При нас почти всичко е по- скъпо и с по- лошо качество. 5 000 не бих дала за седмично море в БГ и аз.

# 545
.... Пределно съм наясно, че няма начин един ученик да е супер знаещ и с отлични оценки по всички предмети. По едни е силен и си му идват отвътре, а по другите зубри, преписва или си е намерил друг начин как да му пишат отлични оценки.
Не съм съгласна! Да разбирам ли, че смяташ, че ако твоето дете не може да се справи успешно, то значи всички други не могат да са супер знаещи?
Има си деца, които прилежно си учат и наистина искат да се развиват и са наистина супер знаещи. Малко са, но ги има.
А тези, които се правят, че учат, само за да изкарат шестица, за да не им крещи майка им вкъщи, няма как да се причислят към групата на знаещите. А повечето родители се карат на децата си за оценки, все едно че те са някакъв критерий за знания?!
Ама дето има един модерен израз - всеки сам си преценя.

# 546
  • у дома...
Такива деца (супер знаещи) са единици, което потвърждава правилото.
Иначе аз съм реалист. Такива пенкилери в реална трудова ситуация обикновено затъват и повличат всички в блатото.
 Но верно, нищо не ми пречи да превъзнасям златното яйце. Как беше новата фраза "аз съм най-умен и най-красив".

# 547
Много моля за нотификации при такива цени
Аз на круиз не съм била, но ми е в bucket list. За ученето, то моят май е най голям от наборите. Ма вече за кола мислим, пък да му редя раничката ли. Ако ще да учи. Ще де. Не мога да се оплача от това точно.

# 548
  • софия
Не знам как мина тази учебна година, но почти приключи. За съжаление, поне при нас, вече много ясно се проявиха резултатите от дистанционното обучение. Не знам какво стана, но тази година е пълна лудост - задачи, проекти, тестове, без преподавателите да се съобразяват с общата картина. Мрън се справя, но защото така иска и за сметка на сън и спокойствие. С цел "намаляване на стреса", въведоха до 6 оценки по предмет, без да намалят задачите, което е абсолютно неадекватно. Хубаво е, че имаме един заместник-директор, който е адекватен и силно се надявам догодина нещата да бъдат по-нормални. Все още се лута в това какво и къде иска да учи, но не е сменяла профила. Вярвам, че става това, което трябва и нещата ще се наредят, както трябва. За съжаление все повече усеща средата, в която съществуваме и категорично не иска да живее в нея.
Иска, не иска, ще ходи на НВО, защото при тях резултатът от него е въведен като такъв за файнъл.
При мен в работата е абсолютно блато. Както почти навсякъде, простащината и посредствеността управляват чрез тормоз. И това  ще мине. Не може винаги да е така, но много жалко, защото не може целта да е да бъдеш на определен пост, за да имаш титлата и парите, а не да се върши работа.
Всички нямаме търпение да дойде юли. Планирали сме 2 седмици европейски роуд трип, 2 концерта, откъсване от простащината.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 13:52 от zvаnchе

# 549
  • Отвъд алеята зад шкафа
Звънче и ние планираме 2 концерта в Европа, отделно 1 в САЩ, море и лятна програма за наборката. И то...лятото свършило Sad Много бързо мина тази година, а от септември започва доста натоварена учебна година и за голямата, и за малката. Хем ми се иска децата да останат близо до нас, хем не искам да живеят тук по много причини.

# 550
  • софия
Изобщо не искам да живее тук. Не мога да бъда егоист. Ще ми се къса сърцето, но никога не съм приемала, че децата трябва да служат на родителите и да жертват живота си за тях. Писнало ми е от посредствеността, простащината и балона, в който живеем. Предава се напред, не назад. Ако нямахме родители, за които да се грижим, нямаше да стоя в тази гняс.
Надявам се следващата учебна година да е по-спокойна и да има време за курс по език и няколко други неща.

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 15:02 от zvаnchе

# 551
  • Отвъд алеята зад шкафа
Честно казано и аз все повече се дразня на простащината и глупостта, която ме заобикаля. Тя има милион изражения.

За курс по испански коя школа бихте препоръчали?

# 552
Аз си търся школа по италиански с онлайн уроци. Бих предпочела присъствено, но в Плевен няма.

# 553
  • у дома...

За курс по испански коя школа бихте препоръчали?
Единствената, която си струва е Институт Сервантес.

# 554
  • Някъде в Европа...
Хепи, споделям мнението ти 😀

За чужбина - нито аз, нито детето ми (на този етап) харесваме "стерилността" на живота в чужбина, особено пък в някои държави. За екскурзия и почивка - да, за по няколко дни, но не и за живот там..

Последна редакция: нд, 14 май 2023, 16:50 от AIR

Общи условия

Активация на акаунт