ДЕСЕТИ клас 2022/2023 - 2

• 66 127
  • 831
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Да кажем, че няма от какво да се оплакваме от НВО в 10-ти клас на фона на това в 7-ми. 😊
Всичко е друго.

# 526
  • у дома
На пазара е пълно с пробни тестове на доста издателства.
Кое от кое нямащо нищо общо с реалното НВО.
Напротив.  Помагалата по математика са добре балансирани и напълно адекватни с учебната програма.
Никой не е казал,че не са адекватни с учебната програма,а че тестовете с тях изобщо не са като НВО 10 клас-може би 10те тестта на Веди се доближават до реалното НВО,на Архимед също,но те пък не са с формата,а с повече задачи.

# 527
  • Някъде в Европа...
Тестове ли?!
Положението вкъщи е - може и да отида, може и да не отида 🤣

# 528
  • София
Неотиването изобщо не се обсъжда като вариант вкъщи. Даже на немски се записа.
Нищо специално не прави,за да се готви.
Оглеждам се за някакъв летен курс по немски, тъй като прояви интерес. Но не намирам нищо подходящо. Или на онлайн, или са юли месец, когато е на лагер и после сме на море.

# 529
При нас вчера и днес имаше пробни матури с голяма тежест при формирането на оценката. В часовете по профил математика са си решавали задачи за матурата, а доколкото разбрах, учителката по бел е леко пренавита. Минало е спокойно. Вероятно и на реалните матури ще е така. Харесва ми все пак че са тренирали. Химикал, седене по един и прочие.

# 530
По математика са минали всичко и от тази седмица правят само НВО-та за упражнение. По БЕЛ има още какво да взимат( на Тютюн били сега- попитах набора, че хич не казва по собствено желание), а тестове им дават за домашно.

# 531
  • гр.София
При нашите върви проверка от Инспектората и такова шашкане от страна на учители не съм очаквала , включително от най- добрите. Като мине гюрултията и приключат с материала ще подхванат и тестове за подготовка. Щерката каза,че забравя,че има НВО.  
По Бел ще започват Тютюн , имаха поредица от почивни понеделници и изгубени часове съответно, учителката прави някакви еквилибристики да взима часовете на класната им да ги наваксват.
Уморени сме вече, едва ставаме сутрин ( и аз)

# 532
  • Някъде в Европа...
Има да ходи само 4 дни на училище още през май- другата седмица..после следва седмицата на 25.05 - тогава най-много в понеделник да са, следващата след нея заминаваме на почивка, та ще се върне на училище на 6.06...
Не му се меся, каквото си реши, достатъчно голям ученик е, че да си прецени сам, а и без това смисъл от тези изпити няма.....
Абе, направо си свърши учебната година 😀

Последна редакция: пт, 12 май 2023, 07:33 от AIR

# 533
О, blanc, говори ми за сутрешното ставане... няма такава мъка. Ние и двете сме нощни птици и целогодишната първа смяна ни е много тежка, нищо, че са от 8, а не от 7.30.
По бел и нашите трябва да почнат днес Тютюн. Изпуснаха много часове, защото учителката боледува. По мат пък изпуснаха, защото единственият блок математика е в понеделник. Но то при нас математиката е някак лежерна: лекичко, бавничко, лесничко. Дано на профил стане по-сериозно и по-експедитивно.

# 534
  • у дома...
Приели сме, че донякъде това НВО ще даде някаква представа за моментното състояние. Това за БЕЛ и испанския. Защото реално това ще ѝ трябва за кандидатстване после. На учителката по математика е казала, че ще се яви на НВО-то само, защото страшно много я уважава.
Иначе продължава да си гони целите и задачките, които сама си поставя. Знае кои предмети са ѝ важни и нужни, и си набляга там. Така ще е и 11 и 12 клас.

# 535
  • София
Това със сутрешното ставане при моето хронично малоспане и недоспиване е страшна работа. Последните 3 седмици вече едвам издържам, тъй като Кало си счупи дясната китка на волейбол. Днес се предадох. Станах, помогнах му за обувки, чорапи и съм легнала пак и сега ставам. Ни съм чула куриери, ни телефони, ни звънци, ни-що. След малко отивам да го взема от училище и да ходим в Пирогов да сваляме този гипс.
За НВО-то дори не говори. Каза ми, че и да не отиде нищо нямало да стане, това било пълна тъпотия и проформа. Е, надявам се, че ще отиде де.
Въпреки всичко успехът му е около и над 5.50, така че нямам от какво да се оплаквам. Понякога само му казвам, че щом с минимума учене изкарва стипендия за успех, какво ли пък щеше да е да го видя да учи, както аз съм учила. Ама няма как да стане.

# 536
  • София
При нас няма специална подготовка за НВО. По математика си ходи на уроци и там решава, но не знам дали тренират нещо за самия формат. По БЕЛ нищо не прави и каза че и в училище не са им давали тестовете от предишни години.
Нейното вълнение се изразява в подготовка на пътуване за July morning.

И ние сутрин трудно ставаме. А и този студ допълнително нещо ни тормози.

# 537
И Виктор става трудно сутрин. Ама как да е лесно след като не спи нощем. Или гледа някакви сериали на телефона, или говори с часове с гаджето. Ученето е някъде между другото. Спасява го това, че има слонска памет и принципно много внимава в час. С нетърпение чака да приключи с голяма част от предметите в края на годината.

# 538
Моника става с аларма в 5:45ч., за да има време да се разсъни, измие и гримира🙂
Вчера уж стана, изми се, започна да си слага спирала и...заспа с четката в ръка. След малко сама се събуди, и продължи да се оправя🙂
Днес в нашето училище изпращат абитуриентите и по- малките ще останат да ги гледат.

# 539
  • Пловдив
Моника става с аларма в 5:45ч., за да има време да се разсъни, измие и гримира🙂
Вчера уж стана, изми се, започна да си слага спирала и...заспа с четката в ръка. След малко сама се събуди, и продължи да се оправя🙂
Днес в нашето училище изпращат абитуриентите и по- малките ще останат да ги гледат.
Хахахахахха, направо си я представих Мони, хахахаха.Heart
Набора ще ходи на НВО мат със сигурност, защото ще им пишат по една 6 за поощрение . На пробната в училище е изкарал 4.80, което на фона на неотваряне на учебник  ,не ходене на урок (последно беше ноември ), е направо геройство. Сигурно по БеЛ ще изкара по-малко, а уж му е силен . Беше, де. От НГ изобщо не учи и съм вдигнала ръце. Не мога да издържам да се разправям всеки ден, пък и няма смисъл, Вече мисля. Ще видим догодина как ще е, дано се стегне малко. И аз броя края на учебната година , поне с децата, само да.мине другата седмица, после има няколко почивни дни, после един петък и седмицата около 30 май с малките матури. Каката каквото оформят, оформят, от 02.06 заминаваме на круиз и се връщаме чак на 11.06, та ще свърши моя зор след 7-8 учебни дни само. Само една класна по бел в.5 клас остана и това е. А набора да се спасява. Беше миналата седмица в Швейцария и Италия на разходка от клуба по спорт, където е записан, тази седмица има заявени няколко дискотеки покрай рождени и имени дни. Отделно се е уредил да работи на морето лятото,  но се оказа, че трябвало преди последната седмица на юни да ходи. Не знам как ще го извинявам, има много отсъствия тази година , имаше проблем ноември месец, гной в челото , беше в болница , цепиха го, и после му дадоха 3 седмици болнични. Обеща, че няма да ги ползва, ама .... Та, това ме притеснява. Говорих с класната, уж нямало проблем засега. В една друго училище в Пловдив, бивш техникум, на едно дете на една близка, за 98 извинени отсъствия са казали,че ако станат 100 , ще го оставят в същия клас едва ли не. При нас засега тази наредба май я четат по друг начин .
И, вече съм кротко с учението, честно казано, вчера ето едно дете в 6 клас от Пловдив , от едно от великите елитни училища (много ги натискат там наистина ), се самоуби заради двойка по математика. Та, има и по-важни неща.
Живи и здрави и това е!

Общи условия

Активация на акаунт