Лотария "Зелена карта" 2024

• 39 631
  • 373
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте. Не мога да намеря такава тема - на сина ми му предстои интервю за зелена карта за САЩ - семейна категория. Някой да е ходил на интервю наскоро и да може да сподели как протича?

# 136
Виза бюлетина за м. Януари за изтеглените от DV2023

# 137
Руснаците са порязани лошо.
Но пък ще има украинци.

# 138
Те май минават по друга линия, като бежанци.

# 139
Здравейте на всички!
Нова съм тук, но май при вас дискусията е най0смислена.
Живеем в Германия и аз съм изтеглена за DV2023. В началото на юли нуснах попълнен DS260. Доколкото разбирам трябва да чакам искане за представяне на документи. Искам да ви питам на мейла ли ще ме контактнат, за да изпратя документите или трябва някъде да следя по техните линкове. Номерът ми е 29***, май има време до евентуалното интевю, ама аз и не бързам, де. И още нещо, за тези, кото имат опит датата за насроченото интервю на мейла ли получаваш или съответно пак по техните линкове има инфо за всеки номер подлежащ на интервю.
Благодаря ви предварително на всички и се извинявам за спама, но не успях да открия инфо събрано ясно на едно място за процедурата след DS260.

П.С. Доколкото разбирам Ковид ваксините са задължителни и за децата, така ли е?

Хубава вечер на всички ви!

# 140
За всичко си следиш имейла. За ковид ваксините - да.

# 141
  • София
Документи вече не се изпращат, това отпадна миналата година в началото на декември. Ще получите емейл, в който ви информират да отворите сайта и да си видите датата и часа на интервюто.
Съвет от мен - започнете да си подготвяте някои документи, особено щом живеете в Германия.
Следете и виза бюлетина, за да знаете кога вашият номер ще стане current. В момента за януари за Европа са 15000.
Също има значение и в кое посолство сте избрали за интервю. Знам, че живвещи в чужбина българи могат да избират и посолство, различно от това в София, но не знам повече подробности.

Ковид ваксини са абсолютно задължителни за деца от съответната възраст и за възрастни.

# 142
Здравейте, видях, че виза бюлетина за февруари е излязъл и номерът ми е в диапазона. Все още не съм получила съобщение за датата на интервю. Може ли да ми кажете докога би трябвало да получа съобщението и дали има някакво забавяне тази година.

# 143
Не знам как теглят,но се запознах със селектирани като мен от миналата година и се оказа,че няколко човека  бяхме пуснали последния ден преди да затворят формата за кандидатстване
И аз имам същото инфо. Да не би да говорим за същото семейство- семейството на Пламен от Пловдив?

Към тези вече в САЩ- онези орди от рефюджита навлизащи от южната граница на САЩ поуспокоиха ли горките бизнесмени, че трудно си намирали работници и служители? Или целта е да се презасити САЩ с тълпи от конкуруриращи се безработни хора?!?

Последна редакция: пт, 27 яну 2023, 00:19 от Masturbinio

# 144
Запис и от мен. Пропуснахме кандидатстването няколко години поред, но тази ми се иска да си опитаме късмета.

# 145
Здравейте! Сблъсквам се с някаква грешка - току-що опитах да проверя детайлите си, но ми изписва: "Invalid Confirmation Number: Please enter the correct confirmation number that is 16 characters long (example: 20231O0DZWY3DOV9)", а реално номерът няма как да е сгрешен, точно 16 са цифрите му. Какъв може да е проблемът? Това някакъв бъг ли е? Или аз нещо недоглеждам?

# 146
  • Sunshine state
Те още не са излезли резултатите. Какво проверявате?

# 147
Здравейте! И аз да попитам; колко време приблизително минава от изтеглянето на резултатите до заминаването? И още - тегленето е изцяло на лотариен принцип защо искат информация като снимка и образование? Това как изглеждаш и какво образование имаш как би повлияло на лотарийния принцип?

# 148
  • София
Сверяват те в база данни  с терористи/търсени от закона лица. Образованието - за да не се донапълнят с неграмотни хора.

# 149
Вече съм позабравила, нали ми мина от главата, но си мисля че като поличиш конфирмейшън ти пише кога да провериш. Както и много друга полезна информация.

Относно лотарийния принцип. Да такъв е, до някъде. Но не съм чула, циганин, луд, сакат или друг недъгав да е изтеглен някога. Лотария, но определено има преселекция. Не случайно от подаването ноември, резултатите излизат чак през Май.

Общи условия

Активация на акаунт