Пациенти на др Емре Тургут - тема 2

• 53 094
  • 795
  •   1
Отговори
# 720
Моето ембрионче е 4-ка и е момченце. 🥰 Аз пък съм останала с впечатление, че на направен ПИД на ембрионите се раждат предимно младежи. А и като цяло в ин витрото шанса да имаш момче е малко по-висок от това да имаш момиче. Аз имам още две снежинки и ми е много интересно дали сред тях ще има момиче. Мечтая за две дечица от двата пола.❤

# 721
Ferial, ние скоро бяхме на консултация при д-р Тургут и прегледът беше малко под 1 час. При нас докторът прегледа изследванията, какви опити сме правили в Бг досега и ми направи ехографски преглед.

Трябва да имате предварително готови резултатите от изследванията, т.е. ако часът ви е в 12, трябва да сте ги направили преди това и резултатите да са готови до 12 .Преди нашият час, а и след него имаше също записани часове, така че едва ли в графика на д-ра е предвидено да ви чака изследванията.

Аз също правих ЦС там и 1 час преди часа при д-р Тургут ме заведоха в друга клиника, която е в същата сграда. Там записаха името на д-ра и директно му изпратиха на него резултата и на прегледа той го коментира.
Нашите кръвни изследвания и спермограмата обаче си ги правихме в Бг.

Говорете с Хафизе да ви ориентира кога и къде е добре да пуснете там изследванията.

Здравейте, аз бих помолила тези, които вече сте минали по този път,  да разкажете повече как протича първоначалния преглед при д-р Тургут. Ако човек няма никакви изследвания на хормони, ЦС или разширена спермограма, и има записан час за 12 ч., да речем, какво следва оттам насетне? Отива в кабинета на доктора, посреща го координаторка и тя разбира, че трябва да се направят дадени изследвания. Изпращат в близка клиника? Тогава прегледът би се проточил цял ден. Нали целият преглед трае според информацията от Хафизе около 2 часа. Не мога да разбера как някои изследвания са готови след 1-2 часа буквално, като спермограмата например, и всичко се вмества в 2 часа..
denity90 пише по-горе, че в 10 ч са отишли и в 13 ч са били готови. И след това отново при д-р Тургут за онези приблизителни 2 часа ли?
Аз лично ще правя ЦС там, но се колебая за спермограмата дали да се направи там или не.

Последна редакция: пт, 26 май 2023, 19:10 от yellow.fox

# 722
Здравейте, аз бих помолила тези, които вече сте минали по този път,  да разкажете повече как протича първоначалния преглед при д-р Тургут. Ако човек няма никакви изследвания на хормони, ЦС или разширена спермограма, и има записан час за 12 ч., да речем, какво следва оттам насетне? Отива в кабинета на доктора, посреща го координаторка и тя разбира, че трябва да се направят дадени изследвания. Изпращат в близка клиника? Тогава прегледът би се проточил цял ден. Нали целият преглед трае според информацията от Хафизе около 2 часа. Не мога да разбера как някои изследвания са готови след 1-2 часа буквално, като спермограмата например, и всичко се вмества в 2 часа..
denity90 пише по-горе, че в 10 ч са отишли и в 13 ч са били готови. И след това отново при д-р Тургут за онези приблизителни 2 часа ли?
Аз лично ще правя ЦС там, но се колебая за спермограмата дали да се направи там или не.

Здравей, накратко ще обясня, ако имаш въпроси може и на лично да ми пишеш.
От България имахме спермограма, кариотип, микроделеции и хормони на ММ от юли 2022, правени в Щерев- азооспермия. Писах на Хафизе С. и януари 2023 бяхме на преглед. Пътуваме от Англия и изследванията, които ни искат са скъпи, пък да се прибираме един път до Бг да ги правим и после за Истанбул, нямаше смисъл, пак разходи. Тогава се разбрахме, че ще ги направим в Турция в деня на прегледа. Както казах струваха 500€ кръвните изследвания, на мен ми взеха 5 епруветки 😀. Спермограма не правихме в Турция, след констатирана азооспермия от Бг, цветна снимка също нямам, Др Тургут не ми е искал такава, със състоянието на ММ директно инвитро, ако се намери материал при микро тесе. На 18 април стартирахме стимулация, тогава поисках спермограма да направим пак, направихме я в Жинемед на 10минути пеш от кабинета, там беше операцията на ММ и трябваше да бъде и моята пункция, но нямаше такава, струваше 100€.

# 723
Благодаря ви, yellow.fox  и  denity90 Вече ми се изясниха нещата.
 Редно беше  координаторките да ги казват тези неща.. Благодаря много още веднъж!!

# 724
Благодаря ви, yellow.fox  и  denity90 Вече ми се изясниха нещата.
 Редно беше  координаторките да ги казват тези неща.. Благодаря много още веднъж!!

За нищо, успех!

# 725
Момичета, имам няколко въпроса. След биохимична бременност дали един цикъл е достатъчен за възстановяване, т.е. на втория МЦ да се започне стимулация добре ли ще е? Държи ли д-р Тургут на цветна снимка? На мен никога не ми е правена, но ако трябва да правя предпочитам да е в Турция, тук не мисля, че ги правят добре. Т.к знам че тя се прави в чисти дни след Ц, ако вече е започнала стимулация може ли да се прави ЦС и ще попречи ли това на стимулацията и растежа на фоликулите?

# 726
  • Пловдив
Аз правих цветна снимка след ден след стимулация т.е. може да се свърши и това в 1 цикъл.

# 727
  • София
Мисля, че държи на снимката. Принципно може след стимулацията, но миналата година в Мемориал ми отказаха да направят, защото имало риск от възпаление, понеже според тях имах много фоликули.А уж така я бяхме планирали.
Момичета, имам няколко въпроса. След биохимична бременност дали един цикъл е достатъчен за възстановяване, т.е. на втория МЦ да се започне стимулация добре ли ще е? Държи ли д-р Тургут на цветна снимка? На мен никога не ми е правена, но ако трябва да правя предпочитам да е в Турция, тук не мисля, че ги правят добре. Т.к знам че тя се прави в чисти дни след Ц, ако вече е започнала стимулация може ли да се прави ЦС и ще попречи ли това на стимулацията и растежа на фоликулите?

# 728
  • Пловдив
Аз правих цветна снимка след ден след стимулация т.е. може да се свърши и това в 1 цикъл.
Имах предвид след пункцията. ( не успях да едитна)

# 729
Имах предвид след пункцията. ( не успях да едитна)
Не знам дали е добра идея след пункцията, за да не стане някоя инфекция. Все пак попитайте.

# 730
Здравейте, вчера писах на Хафизе на вайбър тъй като чакаме резултати от генетични изследвания- виждам, че е доставено съобщението ми, но все още не е получено- някой има ли информация дали Хафизе отсъства или може да е проблем с вайбър нещо. Благодаря

# 731
Здравейте, вчера писах на Хафизе на вайбър тъй като чакаме резултати от генетични изследвания- виждам, че е доставено съобщението ми, но все още не е получено- някой има ли информация дали Хафизе отсъства или може да е проблем с вайбър нещо. Благодаря

Привет,
Аз комуникирам с нея през WhatsApp и днес отговаря. Ще Ви отговори 🙂

# 732
PGT ли чакате? Колко време ви казаха, че ще отнеме?

# 733
PGT ли чакате? Колко време ви казаха, че ще отнеме?

Не, не сме стигнали още до там. Бяхме на първичен преглед в началото на май и пуснаха генетични изследвания на мъжа ми

# 734
Момичета,дойде и моят ред да споделя хубавата новина - нашето златно яйце вече расте в корема Ще ви споделя малко повече за нашия случай-на 34години преминах през диагнозата рак на гърдата,начален стадий,но преминах през всичко(химио,лъче и хормонотерапия).Замразихме яйцеклетки преди всичко(4броя).След две години ни дадоха зелена светлина за бебе…но вече с намален резерв(0,2) нямахме шанс за нормално забременяване.Загубихме година в България при др Стаменов,който ни заблуди да направим 3инсеминации,уж с леки стимулации,накрая вече се чудеше какво друго да измисли и реши че трябва да събираме яйцеклетки заради ниския резерв…когато го попитах колко още,той каза -Най-добре на естествен цикъл да правим пункции и да опитаме да имаме освен 4те замразени още 9-10…което аз сметнах че ще ни отнеме повече от година-даже две…и не се знае дали ще има резултат изобщо.Приключихме в България и се насочихме директно към др Тургут.Страхотен,Човечен,Внимателен,Вярващ в успеха,той се зае с нашия случай.Оказа се,че изобщо не е трябвало да правим инсеминации(нисък резерв,не добра спермограма и обърната матка).Декември 2021г първа стимулация при Доктора(само 2Яйцеклетки) и двете стигнаха до 5ти ден.Решихме да ги трансферираме и двете,но изобщо нямаше имплантация,резултат ЧХГ 0,2…доктора беше по-разочарован и от мен,затова решихме при следващ път задължително ПИД,явно не бяха годни ембриончетата.Юни следваща стимулация(след почивка малко и прием само на Омепа витамини и режим на хранене)-4 яйцеклетки,от тях 2 успяха да стигнат 5ден и едното се оказа нашето Златно Яйчице,преминало успешно ПИД ❤ Имайте вяра в нашия доктор, целия екип са чудесни и всеотдайни,дори за миг не се съмнявахме в успеха.

Общи условия

Активация на акаунт