СЕДМИ клас започна ударно

• 49 716
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Мисля, че само веднъж го чуват на изпита, послед го четат 15 мин и след това пишат, поне така правят на школата и в училище.

# 601
  • Някъде там...
От школата имаха за първи път преразказ за домашно. Веднъж им го четох аз, после имаха 15 минути да си го четат сами. И после пишат.

# 602
На олимпиадите по БЕЛ в пети и шести клас първо се чете, после се дава на детето да прочете (без записки). Времето им започва де тече след общото прочитане на всички в стаята.

# 603
На НВО се чеете веднъж от квестор, дава се за четене самостоятелно 15 мин., след което се вземат текстовете и започват да текат 75 мин.

# 604
С уточнението, че не се чете от квестор, а се пуска на запис. Нещо такова ( извадка от инструктажите за квестора и ученика от миналата година):
За изпита по български език и литература – след като учениците са изслушали един път записа от аудионосителя, раздава на всеки ученик размножения текст за самостоятелно запознаване в продължение на 15 минути, след което събира размножените текстове. (Времето за самостоятелно запознаване с текста за преразказа се включва във
времетраенето за работа по част 2.)

------------------------------
След като е изслушал един път записа от аудионосителя на изпита по БЕЛ, получава размножения текст за преразказ за самостоятелно запознаване с текста в продължение на 15 минути, след което връща текста за преразказ на квестора. (Времето за самостоятелно запознаване с текста за преразказа се включва във времетраенето за работа по част 2.)
 По време на изслушването на текста и на самостоятелното запознаване с текста за преразказ няма право да си води бележки.

Скрит текст:
И тази година ще пуснат такива, но го намирам за чиста формалност.

# 605
Оф, наистина. Съвсем бях забравила драмите със записите.

# 606
Много благодаря за задачата.
Дадена е преди да вземат следващия урок за този тип уравнения! Simple Smile

# 607
В "Регалия" до 27.11 има 50% намаление на практикуми по БЕЛ и МАТ. Онлайн са, по 70лв. На сайта им може да се види подробно или пък да се звънне.

# 608
  • София
В "Регалия" до 27.11 има 50% намаление на практикуми по БЕЛ и МАТ. Онлайн са, по 70лв. На сайта им може да се види подробно или пък да се звънне.
Звучи интересно и не е толкова скъпо с намалението, но не мога да преценя дали си заслужава. Някой от предишни години дали има опит с тези практикуми?
Доколкото виждам по БЕЛ е в голяма част на база на това помагало, което така или иначе го имаме. Но пък за първата част пише, че генерира 20 въпроса от база данни с над 1600 въпроса, което ми звучи примамливо.
По МАТ е от база данни с над 800 въпроса. Има задачи и с практико-приложен характер, пак от книжка, която имаме, но онлайн и е по-удобно на Ели.
Май ще го платя, така или иначе по математика я подготвяме ние и не сме давали пари за курс.

# 609
Преди 2 години ги ползвахме с голямото дете при неговото НВО. Сега мисля също да ги ползваме с наборката. Единствено се колебая дали е същото, или са били ТЕСТ практикумите. Ще звъня на Регаля да го уточня тези дни. Според мен са много удобни, защото генерират въпроси на случаен принцип и за определено време 30 минути. След изтичане на времето, теста се заключва и не може повече да се решава, като веднага изкарва резултат с точки, кои отговори са грешни и защо. Добра тренировка е за деца, които работят по бавно като моето.

# 610
Здравейте, има ли неполучени резултати от пробните на Междучасие?

# 611
Да, още нямам математиката.

# 612
Мами, къде мога да видя пробния на Междучасие - някой беше писал, че го е качил.

# 613
За интересуващите се от Практикумите на Регалия - вчера говорих с тях по телефона и това, което ми обясниха е, че и трите вида тестове описани на страницата са включени (аз мислех, че за всяко се плаща по отделно). Т.че направо ги платих вчера и тези дни ще получа регистрацията. Само дано да има кой да ги решава...Satisfied

# 614
  • София
И аз се чудих на тези практикуми..и снощи го обсъдих с каката / 10години по-голяма от набора и едно време тя ходеше в Регалия на уроци /. Та тя ме разубеди...казва "записали сте го в друга школа и сега ще плащаш още за тестове в Регалия , дето той изобщо няма да решава... Хвърлени пари ...като дойде време  в неговата да правят пробни.. това ще е . Той не си дава зор, ние ще се напъваме"

Та..отказах се де...

Общи условия

Активация на акаунт