Тегло на бебе на 11 месеца

• 2 749
  • 17
  •   1
Отговори
# 15
  • Германия
Едро бебе, и моите бяха такива, като проходиха се  издължиха и сега никой няма да каже че са дебели.

Само ще вметна че на 11м отдавна е време детето да мине на обща храна и да махнете кашите и пюретата.

# 16
На първо време, сменете педиатъра. Ние сме на 1г и 3м и тежим цели 15кг. Въобще не личат на детето, хапва нормално. Никога няма да му взема храната при наличие, че е гладно. Баща ми навремето все казваше: Да станеш от масата гладен е грехота.

# 17
Детето е много високо, нормално да е по-тежко.
Моят на 11 месеца беше 76см, 10.500. Да, по-тежък от някои други деца, но в никакъв случай дебел. Пролази на 6м, проходи самостоятелно на 10, винаги е бил много активен. По-голямото му тегло се дължеше главно на това, че първите месеци качваше по 1.2-1.3кг, нормално да дръпне пред останалите, които са качвали 500-600гр. Това също мисля, че е важно, с какво темпо е наддаването. Детето ми не е яло каши и нишестета, аз си му готвех месо със зеленчуци. Като грамаж не е ял повече от останалите деца, нито между храненията е ял храни в пакетчета, сок за две години е пил няколко глътки.
При такива високи родители, смятам, че всичко си му е наред на детето.

Общи условия

Активация на акаунт