Магията на изтока - тема 69

• 24 427
  • 724
  •   1
Отговори
# 525
Искаш да ти дам авторско право върху думата шайбичка ли?
В The Interest of Love шайбичката е умна, находчива (много повече от хокеиста), справя се отлично в работата си и дори да няма висше образование, а само гимназия, е известна като Богинята на Йонгпо (банковият клон, в който работи). Не е типичната корейска идиотка/ лигла / кифла. Има и характер, не е безгръбначно мекотело. Знае какво иска от живота. Обикновена млада жена, която работи и не разчита на чужда помощ, освен на себе си.

Island - епизоди 1 и 2

Не мислех да го гледам, но омекнах заради главна причина номер 1, причина номер 2 и причина номер 3.
Поредният корейски сериал за поредният спасител живял не-знам-колко-на-брой години, безсмъртен (разбира се), който се бори със зли демони, които този път са завладели почти целия остров Чеджу.
Goblin и The Guest с Ким Дже Ук и Ким Донг Ук в едно, а Ким Нам Гил е в ролята на получовек и полудемон. Абе, откачена работа, фентъзи шит. И Да Хи е неговата преродена любима от преди няколко века (и аз не знам колко точно, написаха само античен остров Чеджу). Тя, обаче, не го помни (еххх, той страда, а тя кифлее!).
Той ще я пази от злите демони. Тя, един вид, го нае за тази работа и дори подписаха договор. Да си наемеш Ким Нам Гил, не звучи никак зле.

Красивата причина номер 2, заради която също изгледах първите два епизода, които пуснаха днес, е католически свещеник, който дойде директно от Италия. Италианският му не беше много добър, но здраве да е.
Прекалено е красив за тази роля. Ким Дже Ук беше по-убедителен като свещеник екзорсист в The Guest, но и самия сериал е най-добрият за мен на тази тема. Един от любимите ми корейски.
Причина номер 3 още не се е появил, но той ще е лошкото - съперникът на Ким Нам Гил и негов приятел/ брат по съдба от детските години.
Ще изгледам и останалите четири епизода следващите две седмици, но отново само заради тримата любимци в главните роли.

Последна редакция: пт, 30 дек 2022, 21:00 от rossonera

# 526
Гледаш хорър фентъзи?Аз бих гледала нещо такова,но разбирам причините.И трите причини.

Шайбичка звучи по-сладко от корейска кифла.Второто е някак си обидно,но явно Шайбичката не е = на КК.

Не мислех да го коментирам,защото няма какво толкова да му се коментира,но поне малко да съм сериозна Sunglasses
Proud of Love
На моменти Тя го гледаше така все едно пред нея е убил бебе панда или е изял последния шоколадов десерт.Ама той си беше ужасен човек в началото.Това е ромком изграден на тропа от омраза към любов+история за времеви цикъл.Малко странен край,но е хепи енд.Не е захарен памук,нито е драматичен,малко прибързан и странен на моменти.Става за гледане ако искате нещо еднократно и без много смисъл,но няма да загубите нищо ако не го гледате.

# 527
Като няма смисъл, трябва да има поне причина, а при мен са цели три.
Хорър фентъзи приказка. Сложен за коментиране съвременен жанр, особено при корейците, знаеш и сама.
Гледаш/ зяпаш и след това остава единствено удоволствието от причините, поради които гледаш. Храна за очите, не за ума.
Че и втори сезон ще има, айгуууу.

# 528
В крайна смека корейското ТВ производство ни е научило как да пренебрегвам някои грешки в името на цялостното удоволствие.

# 529
  • вятърничава
Като за последен петък от годината: Три причини и КК

Кой демон ще избяга от тях? Точно обратното, ще им се лепнат, като мухи на мед!
Скрит текст:

# 530
Новогодишното разкритие на Диспач тази година е, че И Джонг Сок и АйЮ имат връзка. Агенциите и на двамата са потвърдили новината.

Весела, забавна и приятна новогодишна нощ да имате, дружки Hug.

# 531
Странна двойка, говоря най-вече за нея и непостоянството, което е демонстрирала през годините. Капризна е и май това е поредния ѝ каприз. Нейна си работа, да му мисли.
Да видим колко ще издържат...
Него го харесвах много (боже, като се сетя колко постове съм му посветила навремето), когато беше никой, но го застигна голямата слава и пари, а той започна да снима все по-комерсиални и без стойност продукции.

Гледах Джу И Лонг преди малко. С маска на лице и китара в ръце посреща новата 2023 година, която в Китай ще настъпи след 37 минути. Скромно, без показност, сам с китарата си, но и маска щом е навън.

# 532
  • вятърничава
Ааа, такава маска ли Mask аз помислих, че шийт маска.
Самотен, а колко милиарда жени искат да са му компания в тази нощ.

Весело посрещане!
До следващата година!

# 533
Ден като ден, само че последен за годината.
Ние тъкмо си изгледахме мачовете от Премиър лийг и хапваме. Хората работят, играят, не почиват. Сега ще гледаме и Арсенал.

Джу И Лонг ни пожела да бъдем живи, здрави и щастливи, и да се обичаме. Предавам посланието му от Уейбо и за вас.

Нашата Нова година ще е на 22 януари. Там е големият азиатски празник - годината на Заека.

Догодина живи и здрави.

# 534
  • MJF
Симпатичен филм да споделя от рубриката KBS Drama Special 2022
Номер 5 - Let's Meet in an Unfamiliar Season
Нямам грам забележка. Доволно-ведро и с усмивка завърши.
Припомниха ми това приспособление за слушане от свързани с шнурче 2 хартиени чаши. Преди години май в един от първите ми корейски филми го видях Smile

Изгледала съм и първи епизод от тази година но за него в новата година. Wink

Рос, при теб вкусотии. Видях в готварския.

# 535
Честита нова година Champagne

При мен днес е работен ден и не сме празнували кой знае как.Тук при мен още ссептември я посрещнахме Smile

# 536
Честита 2023 г. и от мен. Да сме живи и здрави, и да гледаме и коментираме и тази година екранните си азиатски приключения.

Снощи корейците не излъчиха нов епизод на мехурката ми Three Bold Siblings, но днес ще има.

Джу И Лонг от мен, за старт на 2023 г. Чакам новия му филм, който излезе по Коледа в Китай.

# 537
Честита Нова година и от мен, прегръщам ви всички, вие сте моето "азиатско" семейство!

# 538
Предчувствам,че тази година ще има по-хубави сериали от миналата Smiley

И тайландците не ми излъчиха снощи сапунката,но видях,че са удължили мъката с два епизода.Сигурно е новогодишен подарък.

# 539
  • MJF
Bowtie честита нова година на цялата дружина!
Да сме живи и здрави до един  и да продължаваме да си хортуваме по далекоизточния и не само фронт Hug както си знаем.
     lalalala
И по традиция да посрещаме какви ли не/ кога ли не  нови години и сие  Wink повод за eat и Wine Glass не пропускаме.

Общи условия

Активация на акаунт