Магията на изтока - тема 69

• 24 629
  • 724
  •   1
Отговори
# 60
Рос, ще се включа и аз към семейната сапунка, но от следващата седмица, че сега съм баба 24/7, а с дребосъците не ми се получава гледането.

# 61
  • MJF
Аз ви четох събота -неделя но колкото пъти тръгвах да се включвам толкоз пъти домашните....само по леда успях "да се изкажа".
Бел Hug стискам ти палци за повече спокойствие в най-скоро време. И здраве разбира се. И се разписвай. Hug
Мда, Соримачи просто сме го "наваксвали" по назад във времето и вярно , че много отдавна не сме го споменавали тук. Рос, ще видя това от неговите заглавия дето не съм го забелязала а става.

Значи така китайците, имали сме празник на далекоизточния фронт. Tuon, Smile голямо чуство за хумор сте проявили, чак сте се престарали. На мен обаче ми стана интересно а този слончо Убунту защо /какво така е кръстен. Моя компютър е с Ubuntu та нещо много близък ми се стори този слон вашия Smiley

Само проверявах уикенда дали другарчетата на моя ресурс са забелязали "онзи преводач сингапуреца дето пуснал ...." ама не бе , запят и те не знаят къде.  ooooh!

# 62
.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 16:31 от rossonera

# 63
Шош,Убунту е 2в1 Smiley Той е зелен африкански слон.И му трябваше африканско име.И търсихме и срещнахме Убунту (до тогава си беше само операционна система). На зулу (език от ЮАР) е нещо като етичен принцип и означава да правиш добро,да имаш етика,да не си алчен и подобни.Много готино значение.

Антиспам Марио Heart
Скрит текст:

# 64
  • MJF
Мда, много готин принцип,  аз напълно "за" и ясно защо и Убунтуту ми е кръстено и то на него. Да го кътате там тоз слончо Убунту. Много си го уважавам моето убунту.

Ей сега се изпотих. Като прочетох горе Рос. Представих си цялото това сваляне-качване-сваляне - качване.... и реших че първо трябва грижа за човека. Първо отивам в готварския.
Рос, знаеш че 101% се шегувам горе, за всеки случай да напиша де. Аригато и после по някое време ще се заловя за таз работа дето си ми подготвила. Hug

# 65
Относно убунту:
Скрит текст:
Преди време попаднах на един разказ в интернет, който илюстрира този принцип.Чужденец искал да организира състезание за няколко африкански деца. Карал ги да се надбягват, а наградата за победителя щяла да бъде кошница с плодове. Децата обаче отказали. Отговорили, че спазват принципа убунту и биха предпочели да поделят плодовете по равно между всички, иначе нямало да бъдат щастливи.

Започнах да гледам Cinecon e Ikou. Сериалът е забавен, образите са интересни и изглежда, че ще се нагледам на Дай Уатанабе.

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 15:43 от bell_87

# 66
  • вятърничава
Как ви подпалих чергата с тоя Соримачи Joy след 2 изгледани не много добри сериала.
Не знам какво ми става от време на време,сигурно Меркурий ми влияе ретроградно Wink
Скрит текст:
Не го смятам за много добър актьор.Даже и като певец и китарист се изявява.То и пеенето му е като актьорстването,като позиране. Има песен записана с Ричи Самбора за Beach Boys.

То и Кимура не е голям певец,но има харизма.

Това гледах снощи Bing Goo/Frozen Love (2017)
И тук става дума за един младеж от миналото,но той за разлика от китайския от династията Минг или Мин,идва от 1979г от Ю.Корея и изобщо не може да свикне с новите технологии и телефони. В началото, в неговата си епоха доста се посмях с него. После стана леко досадно и сълзливо,но за 2 епизода по 60мин. се изтрайва заради главния.

# 67
Как ви подпалих чергата с тоя Соримачи Joy след 2 изгледани не много добри сериала.
Не знам какво ми става от време на време,сигурно Меркурий ми влияе ретроградно Wink
Скрит текст:
Не го смятам за много добър актьор.Даже и като певец и китарист се изявява.То и пеенето му е като актьорстването,като позиране. Има песен записана с Ричи Самбора за Beach Boys.

То и Кимура не е голям певец,но има харизма.

А, Меркурий вече не е ретрограден, не се оправдавай. 😏
Не е само Соримачи, има и други, които не са впечатляващи актьори/певци, но са приятни за гледане и това е напълно достатъчно.

# 68
  • MJF
Eеее браво на децата, да споделят, да поделят , да има за всички.

Аз успях да извадя от файла само епизод 1, субтитрите към него и епизод 2. Тези 3 файла. Останалите 18 не иска да ги извади моята машина. Хем свалих файла на 2 пъти, да не би първия път нещо да е прекъснало и т.н. Няма повече да се мъчим Рос Blush
Но Maho no Rinobe 1 изгледан и имам коментар. От това което видях много ще си допадна с това заглавие.
Скрит текст:
От двата казуса които се дадоха в този епизод най ми хареса налагания подход. Да не лепим етикети а
 да не забравяме целта на цялата работа- да продадеш продукта си/уменията си и сие  удовлетворявайки исканията , желанията и възможностите на клиентите си.
В първия казус например можеше веднага да "лепнем" на съпруга етикет ретрограден, незачиташ съпругата си и т.н. , дори това меко казано, отстрани си беше направо вербално насилие. Но дефакто какво се оказа.
Във втория случай по -дългогодишен семеен дует където както се разбра съпругата е оставила съпруга да прави каквото той иска все пак а тя е отгледала децата им работейки и преобладаваща част от семейния бюджет от нея. Веднага и тук може да им залепим етикетите. А какво се оказа?!
И какъв е подхода  на другата страна, тази която иска да спечели тези хора за клиенти.
Всичко това ми идва на фона на две поредни реални провокации при мен миналата седмица. Просто на 2 пъти за има няма 5 дни ми се случва да съм на каса, искам да си купя нещо, в петък беше билет за пътуване. А касиера /отсрещната страна си гледа в смартфона все едно мен ме няма и по едно време явно това дето гледаше свърши ли какво ли и ми казва "слушам" , поне 30 секунди киснах ей така докато "ме види". На всичко отгоре тъй като са позиционирани местата им в профил спрямо гишето видях и какво се разглеждаше без да искам - мебели и врати . А в понеделника казуса пък беше в магазин и трябваше да изчакам продавача да си свърши съвсем личен и явно не спешен разговор.
И двата казуса на гише , на каса. "Е те това е обслужване  на клиент у наше село. Ако искаш. " както казвам аз. Човек да остане без думи. И то аз не се възмущавам от тези хора какво правят в работно време и с клиент пред тях , ами от менажирането им. Защото билета бе на каса на обществен транспорт-гара,  а магазина - от големите вериги. И в двата случая не "в кварталното магазинче".
В първи епизод ми бе приятно да видя Miho Nakayama.
Тези двамцата Koume и Ген както се разбра в края на епизода с този техния бекграунд до тук ......големи образи се очертават и голям дует Mr. Green . За капак и с този шеф и баща Mr. Green дето ме разсмя още на втората минута. Че и малко дете.

Ммм, Бел , Cinecon e Ikou е от този тип сериали дето след всеки епизод става все по-интересен а в случая и все по - смешен. Аз още си пазя последните 2 епизода за десерт и не съм ги изгледала . Току виж си ме стигнала/сме го завършили заедно. Smiley

Довечера ще "се заровя в архива" да прочета Рос за началото на Maho no Rinobe вече като изгледала първата серия.

Оххх, какъв завършек на Cinecon e Ikou! 12 - голям майтап. Мисаки сан в този епизод с големи физиономии за капак и на финала Smiley
Остана ми последния епизод.

Рос, върнах се назад и те прочетох за Mahou no Rinobe (2022) след като си видяла първите 3 епизода. Обаче "ровейки" друго видях и възникна любопитсво. Какво стана с Chimudondon (2022)?

Последна редакция: пн, 03 окт 2022, 23:27 от Шошулчо

# 69
Нищо. Зарязах го, защото ми стана скучен.
Дадох ти преди десетина дни линк със субтитрите на английски на Mahou no Rinobe, а 2в1 ти намери видео файловете на Хикари Райдърс с малък обем/ компресирани, без торенти и свободни за сваляне. Отиди и си ги свали.

Mr. Bad - епизоди 11 и 12

Като го гледам нашия главен герой и съм спокойна, че "телепортира" ли се някой заблуден китаец от династията Минг (1368-1644), то той няма да има никакви проблеми с живота в XXI. Това компютри, откриване на информация в Гугъл, смартфони, приложения, последни модни тенденции - няма нещо, което той да не схвана само с поглед.
Сега са епизодите пълнеж в историята. Чакам финалната развръзка, защото искам да разбера дали този измислен герой ще остане в наши дни при любимата си, но най-вече искам да разбера дали той ще изгуби способностите си да лети/ да се телепортира.
Съвременна китайска приказка. Имат късмет, че главната ми е симпатична, а момчето играе много добре.

Добро утро! И приятен ден.

# 70
  • MJF
Ок Рос, ще дерзая с Mahou no Rinobe.

Бел, до къде си с Cinecon e Ikou!? Поразкри ли ти се героя Шибуи- сан. Понеже не бързаха с разкриването на образите в началните серии, този герой беше много странен а нататък какъв се оказа и направо е най-голямата скица от всичките Smile , безкраен извор на бисери е този герой. Serizawa Tateto досега не ми беше попадал така централно на екрана.

# 71
Шо, засега съм гледала само първите 2 епизода.

# 72
  • MJF
Ок Бел, дерзай със своята скорост.

Mahou no Rinobe 2
Скрит текст:
Брей как бързо се "сдушиха" тез двамцата . Че и мислите си четат един на друг вече. Голям дует.
Много заплетен казус с тоз семеен дует дето напира да спи разделено ама....Голяма плетка но се справиха тез нашите двамата Smiley

# 73
Ок Бел, дерзай със своята скорост.

Напредвам, току-що приключих пети епизод.

# 74
Шо, щом си изгледала епизод 2, значи вече притежаваш уабилити и ти, хаха. Уаби но Ген и уабилити.
Харесват ли ти и другите две скици в офиса - Койде-сан и Ечиго-сан?

Общи условия

Активация на акаунт