Генетични и имунологични проблеми - тема 19

• 58 113
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
При мен терапията е Интралипид, който струва 130лв на вливка и преднизолон. Но всяка терапия е различна, в зависимост и от резултатите на имунологичните изследвания.

Доц. Михайлова например ми беше изписала само преднизолон за НК  клетките, в комбинация с Клексан, който допълвал действието му.

# 631
2.5 киовиг - 338 лв.

# 632
Момичета прочетете малко проучвания преди да вливате каквото и да било , имам една статия на ESHRE от д-р Станулов , пише че тези вливки имат ужасни странични ефекти и никакво доказателство , че помагат . Всеки сам си преценява , но за мен всичко е бизнес . Д-р Станулов казва че това с имунологията тръгва от репродуктивна клиника която шефа и е имунолог , но според статистиката са доста назад с успешно забременели, извинявам се че не помня имена . Но като се замислим толкова момичетя забременяват успешно и не изследват тези клетки . Успех , лично мое мнение .

# 633
Kalinka92 А знаете ли какво е чувството да се обвинявате, че не сте направили имунологични изследвания и отличен ембрион е спрял развитие, защото не друг, а твоят организъм го е убил? Не го зная този Станулов, вероятно е помогнал на много жени, ама моето ембрионче умря и второто на следващия трансфер живее в мен след вливанията. Така че никакви изследвания не могат да ме убедят, че са напразни. И не съм единствената. Вярвах и се доверявах на лекарския екип, който избрах.

# 634
Разбирам Ви , за това казвам че е лично мнение и не го налагам на никого . Просто има много фактори и няма доказателство че точно това е попречило или навредило . Успех 🌸

# 635
Къде правят вливки Октагам в София, освен в клиника Малинов?

В Калчев не правят, питах вече.

# 636
Kalinka92 А знаете ли какво е чувството да се обвинявате, че не сте направили имунологични изследвания и отличен ембрион е спрял развитие, защото не друг, а твоят организъм го е убил? Не го зная този Станулов, вероятно е помогнал на много жени, ама моето ембрионче умря и второто на следващия трансфер живее в мен след вливанията. Така че никакви изследвания не могат да ме убедят, че са напразни. И не съм единствената. Вярвах и се доверявах на лекарския екип, който избрах.

Имаше ли ПИД ембриончето?
И за мен тези вливки са глупост. Ако ембриона не е минал ПИД не може да се каже че това е била причина да спре развитие. Мен ме изкараха с завишени НК клетки в матката, а пък забременях без никакви вливки

# 637
Аничка, не си ли мислила, че генетичен дефект е причината за спрялото развитие при втория ти трансфер?

Звучи ми, сякаш рекламираш тези вливки. И на мен една дама преди много ми настояваше да правя някакви вливанения и дрън-дрън. Много ме беше изнервила тогава.

# 638

Може да прочетете тази статия , който иска ще му изпратя цялият файл на тези проучвания . 🌸

# 639
Kalinka92, дали ще е удобно да ми изпратиш файла?
Аз съм правила доста вливки Интралипид до момента, но започвам да се настройвам скептично към тях (при фертилити тест ми откриха вирус, за който докторката подозира, че е индуциран от подтиснатата имунна система) и ще ми е полезно, за да взема решение дали да ги вливам при следващия трансфер.
Благодаря ти! Simple Smile

# 640
Kalinka92, дали ще е удобно да ми изпратиш файла?
Аз съм правила доста вливки Интралипид до момента, но започвам да се настройвам скептично към тях (при фертилити тест ми откриха вирус, за който докторката подозира, че е индуциран от подтиснатата имунна система) и ще ми е полезно, за да взема решение дали да ги вливам при следващия трансфер.
Благодаря ти! Simple Smile
Изпратете ми мейл на лично 🌸

# 641
Това е оригинала, за който се интересува: https://www.eshre.eu/-/media/sitecore-files/Guidelines/Addons/ES … ft-for-review.pdf

Много е важно да се чете в контекста на публикуването му. Тук под "не се препоръчва/not recommended" не се има предвид "може да вреди", а се има предвид, че няма достатъчно доказателства, които да показват, че трябва да е стандартна част от инвитро лечението. За да застанат "зад" дадено нещо от ESHRE, те стъпват на множество проучвания, като оценяват и качеството на данните в проучванията, и както и тяхната методика. Затова в същия документ "не се препоръчват" примерно диагностична хистероскопия, освен ако няма повтарящи се имплантационни неуспехи, нито изследване на ДНК фрагментация, нито PICSI, IMSI или MACS., нито асистиран хечинг, и т.н. Дори за предимплантацииона диагностика пише това:
Based on the current evidence showing lack of improvement of live birth rates, or a decrease in
miscarriage, routine use of PGT-A is not recommended. However, PGT-A may decrease time to
pregnancy in specific patient groups.

Така че ако се придържаме само към този документ, не трябва да правим нищо друго освен класически инвитро, дори не ICSI ако няма МФ.

Аз не съм нито за вливките, нито против. Тази тема я следя, за да видя дали има подобен случай на моя - аз се боря с намален имунитет, който диагностицираха съвсем наскоро и не знам как ще се балансират за в бъдеще нещата между подсилването му и инвитрото.

Но смятам, че е важно като споделяме информация, да я споделяме вярно.

Последна редакция: вт, 09 юли 2024, 21:19 от 2402

# 642
Това е оригинала, за който се интересува: https://www.eshre.eu/-/media/sitecore-files/Guidelines/Addons/ES … ft-for-review.pdf

Много е важно да се чете в контекста на публикуването му. Тук под "не се препоръчва/not recommended" не се има предвид "може да вреди", а се има предвид, че няма достатъчно доказателства, които да показват, че трябва да е стандартна част от инвитро лечението. В същия документ "не се препоръчват" примерно диагностична хистероскопия, освен ако няма повтарящи се имплантационни неуспехи, нито изследване на ДНК фрагментация, нито PICSI, IMSI или MACS., нито асистиран хечинг, и т.н. Дори за предимплантацииона диагностика пише това:
Based on the current evidence showing lack of improvement of live birth rates, or a decrease in
miscarriage, routine use of PGT-A is not recommended. However, PGT-A may decrease time to
pregnancy in specific patient groups.

Аз не съм нито за вливките, нито против. Тази тема я следя, за да видя дали има подобен случай на моя - аз се боря с намален имунитет, който диагностицираха съвсем наскоро и не знам как ще се балансират за в бъдеще нещата между подсилването му и инвитрото.

Но смятам, че е важно като споделяме информация, да я споделяме вярно.

Права сте , но вижте в графа странични ефекти от тези вливки , аз говоря неща които доктор ми е казал , не си измислям . По тази логика позната с множество загуби , след тези вливки вече трябваше да има 5 деца , но все още няма успех . Едни от най - добрите клиники в инвитро процедури въобще нямат практика да правят вливки , така че всеки сам преценява за себе си 🌸
В статията отделно пише : Плодът винаги е отделен от имунната система на майката .

# 643
Разбира се, че вливките не са панацея. Чела съм доста и осъзнавам, че същевременно далеч не достатъчно (най-малкото защото не го разбирам в детайл) за ефекта на имунологията върху забременяването. И истината е че няма единодушие в научния свят по въпроса.

Например аз утре ще правя cross-match изследване (HLA), което също не се препоръчва като стандартна практика, но ми е назначено от имунолог. Дали е наистина нужно или не, нямам идея. Но аз самата съм избрала да се доверя на този лекар и да знам, че съм изследвала каквото мога.

А страничните ефекти обикновено са при по-големи дози (много препоръчвам и материалите в remembryo, които са базирани на последните проучвания: https://www.remembryo.com/the-role-of-the-immune-system-in-infer … F0n9k3KOTZST3CG1w)
Скрит текст:

# 644
Била съм на толкова силни лекарства, поради други здравословни причини, че  вече като чета колко е вредно едно нещо и се усмихвам. Зная какво е да виждаш как се унищожава тялото ти - обривите по кожата, унищожени коса и нокти и това само външно, но лекарствата помагат за друго. Животът ни предлага много предизвикателства.
Имам 2 ин витро опита (не са никак много след всичко изчетено за близо 15 години) и при двата нямам ПИД. Здравословно показателите на мен и мъжа ми са много добри, въпреки напредналата вече възраст. Преди години сме правили генетични изследвания с мъжа ми, доста обстойни искахме. Сега също всичко протече нормално, макар отново с хиперстимулация. Аз проблем с NK клетките нямах, само с Т клетките. Може да е съвпадение, може и да не. В крайна сметка е важен крайният резултат. Да усети всяка мечтата си как расте.

За мен всяка трябва да се довери на лекаря си. Ако в един момент се чувства разколебана, то да потърси друго мнение. Защото форумите обогатяват знанията ни, но не ни правят нито лекари, още по-малко специалисти.

Общи условия

Активация на акаунт