Работа, CV-та, HR-и, съвети - 81

• 30 297
  • 902
  •   1
Отговори
# 600
Това за един ден в офиса е някаква пародия. Насявам се, че правят компромис за хора освободили квартири. При нас има такива и те идват рядко, за обучение, важна среща, и спят за ден, два при приятели.

# 601
Това за един ден в офиса е някаква пародия. Насявам се, че правят компромис за хора освободили квартири. При нас има такива и те идват рядко, за обучение, важна среща, и спят за ден, два при приятели.

Бяха решили още от лятото да връщат хората в офиса, но не се следеше. Нашият мениджър каза да си изкараме лятото спокойно, без да ходим, пък на есен да видим. Останалите си ходеха в офиса по 1-2 дена. Сега вече е за всички, поне по 1 ден и се следи. Реално не е особено честно да се правят изключения, това, че аз съм в София не означава, че ми се ходи повече в офис.

Прави се с цел уж да се социализираме, набелязваме си ден и отиваме. Мениджърът ни позволява да ходим по-рано, за да избегнем задръстване и да си ходим по-рано по същата причина. Онзи ден бяхме и свърших по-малко работа, отколкото ако бях вкъщи. Но поне се видяхме де, ходихме да хапнем всички заедно в едно ресторантче в съседния квартал. Сигурно много време откарахме, после брейк на слънце малко да се печем... то е ясно, че не сме стриктни на 100%, но явно идеята е социализация.

# 602
На мен този довод със социализирането не ми изглежда адекватен, ако трябва да съм честна. Аз, пък и всеки нормален човек, мисля, се социализира и без да го викат в офиса.

# 603
За коя фирма става въпрос, ако не е тайна? Иначе и аз мисля, че един ден задължително в офиса е пълна пародия като на всички ни е ясно, че работата може да се върши 100% онлайн. Даже вкъщи се върши повече работа, отколкото в офиса.

Последна редакция: нд, 23 окт 2022, 12:19 от Soft_Rain

# 604
И аз предпочитам да ходя в офис по желание, не по принуда. Но видях един бивш колега пролетта, още си живее в Пловдив, за единия ден в офиса си пътува отиване и връщане, ако се наложи, гостува на сестра си. Но дали всеки има опция. Аз даже живея близо до офиса, и пак не го намирам за ок това принуждаване. Но, не го решаваме ние. Сега тези дни ходих до офиса за интервю наживо, търся вътрешно преместване. А позицията е обявена за дистанционна. Други интервюта ще имам онлайн, пак със софийски колеги. Ще имам едно наум за мениджъри, които ще ме карат да ходя до офис. Иначе за интервю си струва жива среща. Или за обучение. Но за срещи или социализация… ще видим.

# 605
Пародия, непародия, нямаме право на избор в момента. Фирмата е голяма, не искам да казвам коя, защото се старая да пазя някаква анонимност във форума.

Да, изцяло е възможно да е онлайн. По време на пандемията картите ни бяха блокирани, за да не ходим в офиса. Други фирми от същия сектор намалиха офисните пространства. Нашата е със същото офисно пространство, но екипите са се разраснали с около 500 души. Реално работа вършим повече вкъщи, то е ясно.

На всичко отгоре половината екип е в друга държава и лично с тях не се познаваме и не сме се виждали. На тим митингите сме онлайн, защото не сме само българи.

# 606
То не е до фирма, а до мениджър така или иначе.

# 607
То не е до фирма, а до мениджър така или иначе.

Не бих казала за случая, че е така. Нашият мениджър е много разбран, лятото като беше пожелание, не ни е карал да ходим. Други хора ги задължаваха. Вече е за всички.

Фирмата на глобално ниво беше казала, че всяка държава ще решава за себе си дали и как да се върне в офиса, но централния офис насърчава връщането. Така постепенно и софийския офис започнаха да го връщат. Реално зависи от висшия мениджмънт и е на база ситуацията с вируса. В момента няма мерки и няма за какво да се хванат, за да ни забранят офиса отново.

В университета също ни върнаха, а сме магистри. Най-абсурдното е, че има мултимедия и възможност за хибридно обучение и не я ползват. Уикендите сме хибридно. През седмицата присъствено от 18:15. Не знам кой работещ успява да е на лекции в 18:15. И каква е логиката да сме хибридно само уикенда, а не и през седмицата…

# 608
Малко ми е странно това с връщането в университета, защото поне за 3 знам, че са на прага да минат онлайн, вероятно заради кризата и очакваната студена зима.

# 609
Малко ми е странно това с връщането в университета, защото поне за 3 знам, че са на прага да минат онлайн, вероятно заради кризата и очакваната студена зима.
За СУ чува ли се нещо? Това си говорихме с колегите, дали на унито ще му е скъпо отоплението. Надяваме се да е, защото е неприятно да ни задължават да ходим. За бакалаврите разбирам, но за магистрите -не.

# 610
ЗА СУ нищо не съм чувала, но се разнасят слухове за ТУ и ЮЗУ. Братовчедка ми епърви курс в техническия и каза, че някои от преподаватели вече започвали да се подготвят за онлайн, въпреки че няма нищо официално обявено.

# 611
Значи ще стискам палци и ние да сме с проблемно отопление.

# 612
  • София
Значи ще стискам палци и ние да сме с проблемно отопление.
Момиче, ти чуваш ли се какви ги приказваш?! Свестете се малко, асоциалните,  че новото "нормално" дотук до нищо добро не доведе! Когато сестра ми ми разказваше какво тръшкане било да не се ходи в офиса, какви драми и припадъци, си мислех, че нещо ме пързаля...

# 613
Sheri говори за унито в случая, не са офиса.

# 614
  • София
Говори и за офиса, и за университета.  Както и аз.

Общи условия

Активация на акаунт