Да се ОПЛАЧЕМ и да поспортуваме ... октомври

• 85 749
  • 2 463
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Вкусна ми се струваше на мен наливната боза на времето. Сега съм си купувала наливна от една сладкарница при нас . Ами не ми харесва. То и бутилираната не е кой знае какво, но е по-добра.
Много обичах баба да ме вземе от градина и да ме заведе на боза в сладкарницата. Същата тази сладкарница още функционира, но половината помещение го заградиха  и продадоха. И боза в нея от тогава не съм пила, даже не се сещам да съм виждала, но няма как да няма. Сега в нея водя Пантата на сладолед. Как се върти колелото.

Редактирам се, за да уточня, че пиша за две отделни сладкарници в поста си.

# 166
# 167
  • София
Кло, 🤣🤣🤣🤣🤣.
Много яко.

# 168
Кло, 😂

Аз не помня наливна боза.

# 169
Приятел- чуждестранен студент в Бг навремето, разказваше за първия си сблъсък с бозата- "От чешмата тече мляко с какао!!!" Grinning

Сега, ако си взичам боза, е от "Софийска баница", май си е и под тяхна марка.

# 170
Сирос, млада си, радвай се. Щом не си се редила на опашка в голямото междучасие, в близката до училище сладкарница за кадаиф/бутер тригуна/реване/калмара с наливна боза, значи си много млада.

Влязох от компа и видях, че не ми се отразила редакцията на предишния пост. Сега ще пусна втората, карикатура вече.

Отговор /ако съдим по екзитпола - 10 %/

# 171
Пфу, Сиросче, няма да празнувам още, жалко.

Наливна боза не помня. Обаче ясно си спомням плодовото мляко в детската градина и захаринките в училище.

# 172
Кло, по моя край в ония години, никога не е имало кадаиф. Тригуна също. А на опашка за кръгла баничка съм се редила, а бозата беше в зелено стъклено шише. Дърта съм бая.

Оф, Бърди, ще се надяваме. Още има шанс.

Последна редакция: нд, 02 окт 2022, 20:48 от Сирос

# 173
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
идете в сладкарница пчела на Иван Асен Wink има наливна и даже била прилична.
аз не харесвам боза - мнението е на половинката и Горинич.

схемата ми харесва. Wink по нея съмтоп и  крайно дясно

# 174
Мараба, Куклани!
Давам отчет за Стрелча -всичко е супер,само това, че няма превоз по обедно време -ни влак,ни автобус!
Но кисненето във ваничка с топла минерална вода е безценно!
Затуй сменяме дестинацията с Баня, Карловско!
Утре съм айляк,да въй яТ!
Бозата едно време беше в литрово зелено шише и беше превъзходна!Сега ми е отвратителна на вкус! Много обичах и алтая!/динозавър съм, знам!/
И гласувах!
Рапорт даден!

# 175
  • София
Докривя ми. Канят Пантата на РД на приятелче, което тя много си уважава, а изглежда и то нея, но аз не мога да обещая присъствието й на въпросната дата. Родителите предлагат чак да сменят датата за следващия уикенд, за да присъства тя на РД, но аз и тогава не мога. Помолих ги да не съобразяват датата с моите възможности, защото обещание пак не мога да дам. Но те държат. Чувствам се виновна без да имам вина. Изглежда сякаш аз не искам да си заведа детето. А РД няма да е в София, което означава, че не мога и баща ми да помоля да я заведе.

# 176
Аз ще призная, че в мазето на вилата намерих поне десетина такива зелени шишета с широки гърла. Баба ми съхраняваше в бозаджийските шишета сиропа от студено пресовани малини. Но има едно неудобство. Не мога да им намеря от онези пластмасови еластични капачки, които се ползваха преди.

Ох, Панди, Hug

# 177
Хах, Веселинкова, и аз обичах Алтай. И аз динозавър.

А, имаше едно зелено безалкохолно "Бреза". То ми беше най-любимо.

# 178
Не знам, какво е Алтай, ама обичах Етър и едни бонбони с шоколадова обвивка и лимонена вътрешност. Дядо ми ги купуваше от кафенето, да не го издам, че е пил мастика.

# 179
Брей! Тези шоколадови бонбони с лимонена вътрешност са били предшественици на Линдт с лимон и джинджифил.

Общи условия

Активация на акаунт