Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 48

  • 71 611
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • София
  • Мнения: 15 833
Пилешка пържола.За обяд купешки дюнер, на едно място в Люлин ги правят разкошни и различни от всички други..

# 646
  • Мнения: 10 294
ЧРД  ToniShu, всичко по- по, най-най

захладня и се почна с тестата в нас Wink бавно приготвящата се и бързо изяждащата се под 20мин. цялата питка с филе и кашкавал Wink

# 647
  • Мнения: 1 854
Свински флейки с картофи на фурна



Пици Маргарита



И с топено сирене



Пържоли от врат на фурна



Печено халуми

# 648
# 649
  • София
  • Мнения: 3 934
Чудих се снощи какво да бъде- руло Стефани или гнезда



Скрит текст:

# 650
  • там където има винаги вятър
  • Мнения: 2 681
Снощната маса:

Скрит текст:


ToniShu, почерпих се с баницата за РД - много здраве и щастие Flowers Four Leaf Clover

# 651
  • Мнения: 2 917
Пиша тук много рядко, но сега съм много доволна, намерих перфектната рецепта за гофрети (сладки или солени). Толкова опитвах, все не се получаваха хрупкави.
Та:
- 125 гр. брашно ( моето е смеска от ръжено и бяло)
- 125 мл течност - поравно прясно мляко и вода
- 1 голямо яйце
- 25 гр стопено краве масло
- 1/2 ч.л. бакпулвер

Тестото престоява на стайна температура 10-15 мин. Става гъсто, така трябва. 
В случая моите гофретки са солени, наситних 2 слайса coppa. Може и да се настърже малко морков.

Не съм намазнявала гофретника. Всяка партида я пекох 4-5 минути.

# 652
  • София
  • Мнения: 15 833
Скрит текст:
Пиша тук много рядко, но сега съм много доволна, намерих перфектната рецепта за гофрети (сладки или солени). Толкова опитвах, все не се получаваха хрупкави.
Та:
- 125 гр. брашно ( моето е смеска от ръжено и бяло)
- 125 мл течност - поравно прясно мляко и вода
- 1 голямо яйце
- 25 гр стопено краве масло
- 1/2 ч.л. бакпулвер

Тестото престоява на стайна температура 10-15 мин. Става гъсто, така трябва. 
В случая моите гофретки са солени, наситних 2 слайса coppa. Може и да се настърже малко морков.

Не съм намазнявала гофретника. Всяка партида я пекох 4-5 минути.

А какво са тези два слайса сорра?

# 653
  • Габрово / но е чистокръвна старозагорка/
  • Мнения: 5 482
Скрит текст:
Пиша тук много рядко, но сега съм много доволна, намерих перфектната рецепта за гофрети (сладки или солени). Толкова опитвах, все не се получаваха хрупкави.
Та:
- 125 гр. брашно ( моето е смеска от ръжено и бяло)
- 125 мл течност - поравно прясно мляко и вода
- 1 голямо яйце
- 25 гр стопено краве масло
- 1/2 ч.л. бакпулвер

Тестото престоява на стайна температура 10-15 мин. Става гъсто, така трябва. 
В случая моите гофретки са солени, наситних 2 слайса coppa. Може и да се настърже малко морков.

Не съм намазнявала гофретника. Всяка партида я пекох 4-5 минути.

А какво са тези два слайса сорра?
Тайна, ето това е
Скрит текст:
деликатес от свински врат

# 654
  • Русе
  • Мнения: 6 173
Скрит текст:
Привет, дайте някоя рецепта за свински вратни пържоли на фурна сочни да са! Благодаря!!

https://ipeychev9.blogspot.com/2021/06/blog-post_4.html

# 655
  • София
  • Мнения: 15 833
Скрит текст:
Скрит текст:
Пиша тук много рядко, но сега съм много доволна, намерих перфектната рецепта за гофрети (сладки или солени). Толкова опитвах, все не се получаваха хрупкави.
Та:
- 125 гр. брашно ( моето е смеска от ръжено и бяло)
- 125 мл течност - поравно прясно мляко и вода
- 1 голямо яйце
- 25 гр стопено краве масло
- 1/2 ч.л. бакпулвер

Тестото престоява на стайна температура 10-15 мин. Става гъсто, така трябва. 
В случая моите гофретки са солени, наситних 2 слайса coppa. Може и да се настърже малко морков.

Не съм намазнявала гофретника. Всяка партида я пекох 4-5 минути.

А какво са тези два слайса сорра?
Тайна, ето това е
Скрит текст:
деликатес от свински врат
[/quote] Ааа, копа, а аз се зачудих как може да се сложат два слайса караница, каквото означава на руски. Simple Smile

# 656
  • In transit
  • Мнения: 14 223
Тони, честита да си! Бъди здрава и щастлива! Flowers Rose

Извинявам се, за предния си пост (с рецептата), мислех си, че въпросът е в темата за бързите въпроси. Blush

Пилешки кюфтенца в сос от шардоне и гъби

# 657
  • София
  • Мнения: 8 634
Благодаря на всички! Вкусен рожден ден беше, а на Бени баницата с ябълки е... ммм! Ще намина и по другите блогове, да пробвам още рецепти Simple Smile

Ето и днешната вечеря, на фурна

# 658
  • Мнения: 5 436
Пържени картофи, зелена салата и таратор


# 659
  • Швейцария
  • Мнения: 2 656
Момичета, аз не съм писала тук, защото не съм добра говачка, но редовно ви чета и крада идеи. Направих турската супа на Mikkey, само че добавих и малко ориз, че ММ обича супите много гъсти. Той изяде две пълни чинии, така че благодаря за идеята, пак ще се прави.

Общи условия

Активация на акаунт