Кралски работи и клюки - октомври 2022

• 64 603
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
Само аз ли оставам с впечатление, че в Англия е пълно затишие и освен Уелсови чат пат, други членове на кралското семейство почти не се появяват в обществото.

Чарлз да не е почнал вече прословутото масово съкращение на работещите рояли?
Всъщност имат ежедневни публични изяви. Принцесата роял дори пътуваше до Америка, всеки ден след траура има ангажименти. Софи обиколи 4-5 държави, подкрепяйки много смислени инициативи. В Англия също имаше работни ангажименти. Мъжът й също. Дори и по-възрастните работещи рояли Глосчестър имат немалко работни ангажименти.
https://www.royal.uk/royal-week-8-14-october-2022 всяка седмица в сайта на КС пускат обобщение от седмичните работни ангажименти

Чарлз и Камила също постоянно са сред обществото, заедно и поотделно.  Чарлз в Шотладния (четвъртък)

Камила също имаше немалко самостоятелни изяви тази седмица, ето я в петък

# 436
  • в сърцето на един мъж...
Камила също имаше немалко самостоятелни изяви тази седмица, ето я в петък

Еха, страхотен тоалет!

# 437
Да, за мен Камила през годините рядко има грешка в стила си - класна, елегантна, без да се натрапва.

Хиляди мечета са били оставяни в чест на Кралицата. Мечетата са грижливо събрани и почистени и потеглят към Barnardo's - най-голямата британска благотворителност, насочена към деца.

# 438
В сайта им всяка седмица има обобщение на това кой къде бил и какво свършил. Всичките си работят.
https://www.royal.uk/royal-week-8-14-october-2022
Инициативата с мечетата е страхотна. Надявам се че ще ги получат деца имащи нужда от усмивки в живота си.

Давиз, благодаря ти за изчерпателната информация. 🌺 Хубава е инициативата с мечетата. 🙂

# 439
  • Някъде там
Лилия💐. Падингтън ми е любимец, а клипчето от юбилея с него и Бети, често пускам на племенницата.Много им се радва.
Матилде и Филип на литургия по случай 150-годишнината на абатство Маредсоус.

Поправям се. В Германия ще са испанците. Вече са излетели.
Там тиара може и да не видим но прием ще има.

Едн готин Хокон да сложа.
На посещение в Исландия е.

Последна редакция: нд, 16 окт 2022, 17:52 от daviz

# 440
  • София
Летисия имитира Фелипе ли? Костюм на райе, обувките 🤣. Определено на Фелипе по-добре се е получило.

daviz, клипчето с Бети и Падингтън и на мен е любимо. Много хубава идея за мечетата.

# 441
  • Някъде там
Обувките ме втрещиха мен. На това крехко телце, тези танкове.😄
Костюма ако беше с вталено сако нямаше да е лош.

# 442
И аз се зачудих за избора на обувки на Летисия. Оказа се, че страдала от неврома на Мортън на единия крак, нещо като възпаление на нерва.

# 443
  • Някъде там
И аз се зачудих за избора на обувки на Летисия. Оказа се, че страдала от неврома на Мортън на единия крак, нещо като възпаление на нерва.
Не сме я виждали с такива обувки до сега. Заради това състояние ли трябва да носи такъв тип обувки ?
Лекува ли се, или ? Кофти е, като се има предвид, че им се налага да носят токове.

# 444
Да, за мен Камила през годините рядко има грешка в стила си - класна, елегантна, без да се натрапва.

Хиляди мечета са били оставяни в чест на Кралицата. Мечетата са грижливо събрани и почистени и потеглят към Barnardo's - най-голямата британска благотворителност, насочена към деца.
Страхотна инициатива. И аз си имам мече от Падингтън, 😁. Остана ми  като спомен от живота ми в УК 😃- Лондон ❤️

# 445
  • До сърцето...
Тиари, носени от кралица Матилда Белгийска

Сватбената тиара на бъдещата кралица - Queen Elisabeth’s Diamond Bandeau
Скрит текст:
... изработена е за Елизабет Баварска преди век (~1920 г), на сватбата е заета от свекървата - кралица Паола.
Диамантеното бандо е носена от Лили Росбох фон Волкенщайн за сватбата й с белгийския принц Амедео, от принцеса Астрид за германското държавно посещение през 2016 г., вероятно е принцеса Елизабет ще носи тиарата на баба си в деня на сватбата си...

Тиара The Brabant Laurel Wreath
Скрит текст:
... единствената лична тиара на Матилда до възкачването на престола,  подарък от белгийски аристократи като сватбен подарък през 1999 г. Бижуто е създадено от Hennel & Sons в 1912 г.

Може да се носи и като колие, снимката е от сватбата на херцога и херцогинята на Кеймбридж през 2011 г.

Тиарата Nine Provinces
Скрит текст:
... това е официалната тиара на кралицата на нацията. Матилд ще продължи да използва тиарата до деня, в който по-голямата й дъщеря, Елизабет, стане кралица.

Тиарата е от две части, сегашната кралица предпочита да носи само бандото (долната част)

Тиара-колие Wolfers
Скрит текст:
... създадена от белгийски бижутер, тя е инкрустирана с повече от 200 диаманта. Тиарата е един от сватбените подаръци на кралица Фабиола, след смъртта й преминава при Матилда. Кралицата я слага за първи път на официална вечеря в Полша, октомври 2015 г.

и във вариант колие

# 446
Красива жена е Матилда.

# 447
  • София
Носи, носи Летисия такива обувки. На мен ми харесват, но не с костюма. Но щом и се налага.

Странната диадема на Максима. Разбрах, че ме дразни яркият цвят в съчетание с декорацията. Ако беше тъмносиньо, черно, виненочервено би било чудесно, защото ѝ отива, и държи косата в ред.

# 448
  • Някъде там
Красиви са бижутата на Матилде. Особено тиарата-колие от втората снимка.

Максима още е в Сащ.
Страхотен костюм.

Тази година Мете  е патрон на "TV-aksjonen", което е ежегодно национално събитие за набиране на средства - всъщност най-голямото в света на глава от населението.
Организацията, избрана да получи средствата тази година е "Лекари без граници".
Тази седмица Линдис Хурум е била в дома на Мете, имението Скаугъм. Хурум е генерален секретар на Лекари без граници.
Телевизионната кампания събра 243,3 милиона норвежки крони за 2021 г.

Много мащабна кампания, браво на норвежците. Хубаво е, че и кс се включва, не само като лица на кампанията.
Миналата година Хокон и Ингрид продаваха вафли и канелени кифлички, за да съберат пари за годишната TV-Aksjonen.

# 449
В испанското посолство в Германия. Летисия отново на ток и в бонбонено розово:

Общи условия

Активация на акаунт