Парфюмни размисли и страсти - 277 октомври 2022 г.

• 72 319
  • 952
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, аз съм Шерилин и тази тема ме кара да харча пари! 😇

Реших да поръчам една Пантера версия soir. Взех я от една мацка, защото реших, че нямам нужда от чисто нов продукт. Рядко взимам така аромати, но се осмелих.

Преди този парфюм много ми харесваше, но се чувствах твърде млада за него. Сега сякаш повече ми отива.

Имам проблем с дневните парфюми. Никога не си ги купувам. Лепвам се за нещо трайно и силно. И като тръгна сутрин за работа… не знам какво да сложа.

# 691
Според мен днешните парфюми не са нито шлейфови, нито трайни, и това е съвсем целено. Не приемам обяснението как всяка кожа толелира и излъчва различно /не че не е вярно/ защото аз правя проби като пръскам в/у текстил от един и същи вид и виждам как след 3-4 часа ароматът е едва доловим. Не съм първа младост и помня много добре как допреди 20 години като пръсках хубав, скъп парфюм на дреха усещах аромата с дни, и такова нещо като "стои близо до кожата" може би е касаело само тоалетни води на ниво масмаркет. Не приемам и обясненията за забранени естествени съставки. Преди 20-тина дена взех за проба едни депилиращи ленти, кърпичките към тях имаха много силен и траен аромат. Вчера сложих панталон, който явно съм носила след въпросната епилация еми той още има аромата на  кърпичките. Усетих го силно докато го обличах, не съм го мирисала специално. Та явно всичко може, но не е икономически изгодно, важното е да се подновява по няколко пъти на ден парфюма, за да се налага да купуваме постоянно...Признавам си мен това ме разочарова, обмислям даже да мина на имитационна парфюмерия, но пък все ме влече към онова приятно усещане когато си купиш  хубав оригинален парфюм...

# 692
  • Бургас
Нямам проблем с трайността на парфюмите.Много рядко нещо при мен е нетрайно, но аз пръскам по косата.Никога не подновявам парфюми през деня и си ги усещам стабилно.

# 693
Изобщо не смятам, че "днешните" парфюми са по-нетрайни и слаби от "едновремешните". Нахлуват ми наум толкова много примери, че не мога да ги изброя.

# 694
Дали има парфюм с аромат на син лотус, наличен за продажба в България?

# 695
беба28,
Е, няма такова нещо като забранени естествени съставки. Въпросът се свежда до това, че естественото добиване излиза вече много скъпо. То цяла индустрия съществува за да създаде добри изкуствени  кпопия във вид на есенции.

# 696
Никога не подновявам парфюм през деня. Пръскам сутрин излизам и до вечерта мириша. Като слагам дрехите в пералнята ги усещам, че още миришат на парфюм, дори да са минали 1-2 дни. На кожата остава до вечерта поне.

# 697
  • София
Изобщо не смятам, че "днешните" парфюми са по-нетрайни и слаби от "едновремешните". Нахлуват ми наум толкова много примери, че не мога да ги изброя.

Може ли примери за трайни дамски парфюми (не нишови)?
В момента съм в голяма дилема между няколко и ми се иска да е нещо трайно.
За обяснение искам парфюм за през деня, като не си падам по сладки аромати

# 698
  • I want it all and I want it now.
И при мен са трайни парфюмите сега си взех JEAN PAUL GAULTIER SO Scandal мирише много силно.

# 699
Melisande, на мен като ми кажат "траен парфюм" и веднага се сещам за тези на Mugler и Montale.
Аз съм фен на първите и съм носила Womanity, Aura, Alien, Angel Nova. Всичко е трайно и силно. Само Aura ми се губеше, но пък хората около мен много я усещаха и все ми правеха комплименти.

Майка ми има Intense Cafe и Sensual Instinct на Montale. Те са си направо убийци, но на мен не ми допадат. Прекалено са ми зрели.

# 700
Мélisande, на прима виста Диор, Герлен и Живанши са трайни по принцип.
...Да не забравяме и Армани. Si ми допадна също.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 22:34 от Никой като Някой

# 701
Мélisande, на прима виста Диор, Герлен и Живанши са трайни по принцип.
Присъединявам се, добавям и Ланком, Нарцисо, Миаке, Шанел, Ермес, Олимпеите на Рабан, Мюглер са ужасяващо трайни.

# 702
Някой, защо мислиш така, екстрактите на герлен са спрени точно заради забранени съставки.
Jo malone ме дразнят с никаква трайност. Моята кожа направо ги изпива.
Силен, траен, шлейфов и отчетлив са различни неща, но всички са важни за аромата и за които всеки има различни критерии. Единствените, които усещам отчетливо по дрехи( уточнявам без да пръскам върху самите дрехи) след дни са кометите на Теренци, Делина и Нишане, отчасти Noir de noir TF

# 703
Солена Луна, не съм запозната в подробности. Коя е естествената забранена съставка в тях?
......
Но мога да импровизирам предварително. Ако се разходиш из полето и се обринеш от полени, няма кого да осъдиш, но ако ползваш парфюм с висока концентрация на естествени съставки, каквито са екстрактите по определение - смес от извлечител и натурална съставка....Предполагам просто в широка вариация.......

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 23:12 от Никой като Някой

# 704
беба28,
Е, няма такова нещо като забранени естествени съставки. Въпросът се свежда до това, че естественото добиване излиза вече много скъпо.
Моля ви, кои са тези "забранени" натурални съставки?! Наистина, не знам за това?

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 22:52 от Magda Dimitrova

Общи условия

Активация на акаунт