На море в Турция - тема 76

• 61 576
  • 740
  •   2
Отговори
# 135
Насочила съм се към Камелия ризорт.
Колебая се между Селин и Фуля. Какво е разстоянието им до плажа? Селин е по-близо, но сякаш Фуля е по-центрано разположен? Къде се пада аквапарка?
Има ли разлика в разнообразието на храната в двата хотела?  Предлага ли се марков алкохол и какъв?
Всякакъв съвет от вече посетили го, ще ми е от полза.

ПП Леля ми ще бъде с нас, а с годините е вече по-трудно подвижна и ми се иска да е удобно за нея...

# 136
  • Sofia
Насочила съм се към Камелия ризорт.
Колебая се между Селин и Фуля.
Скрит текст:
Какво е разстоянието им до плажа? Селин е по-близо, но сякаш Фуля е по-центрано разположен? Къде се пада аквапарка?
Има ли разлика в разнообразието на храната в двата хотела?  Предлага ли се марков алкохол и какъв?
Всякакъв съвет от вече посетили го, ще ми е от полза.

ПП Леля ми ще бъде с нас, а с годините е вече по-трудно подвижна и ми се иска да е удобно за нея...
Ако не се лъжа във Фулия стаите нямат тераси, което за мен е минус, особено за лятна почивка.

# 137
Ние бяхме във Фулия миналата година, имат си тераси стаите. Изобщо не е проблем разстоянието до плажа от двата хотела, разликата не е повече от 100 м, храната в ресторантите е една и съща. Уж обстановката в Селин е малко по-лукс. Има марков алкохол, гледах,че пият Чивас с ядки, но ние не консумираме алкохол и не мога да дам подробности.

# 138
  • Sofia
Благодаря, Краси. Simple Smile Съвсем оплетох конците, знам, че имаше нещо което не ме кефеше. Да, не бяха стаите, а ресторантът, който няма тераса.

# 139
  • Sofia
Пропуснала съм, че има нова тема.
Вече съм набелязала Камелиите, Вон ресорт и Туи Джакарта за догодина.
От много четене останах с впечатление, че плажът там е отличен, което принципно търся.

Сега обаче гледам за оферти за нова година и се чудя какъв тип са празненствата там - дали е само ориенталска музика/чалга? Търся някакво новогодишно парти с поп/денс/диско музика.

# 140
Тази година имахме възможността да пообиколим доста градове и никъде не чух чалга. Навсякъде ми направи впечатление интелигентната музика, която се слушаше - през деня по заведенията джаз, бразилска боса нова и чил аут, вечер в клубовете свиреха на живо турски рок групи,  имаше и диско/поп клубове с най-новата световна музика. Турците си имат и някакви техни млади поп изпълнители, на които са големи фенове. Бяхме в Измир точно на националния им празник и имаше безплатни концерти в цялата страна. Една от младите им поп-изпълнителки направи голям купон на открита сцена в парка. На друга сцена пък имаше също много интересен концерт на симфоничен оркестър и един музикант с традиционен турски инструмент. Имаше и спектакли, и какво ли не.
Младите хора вечер в парковете сядат по поляните и си пеят с китарите разни турски поп и рок песни. Няма го еквивалента на нашите чалга клубове, с тяхната пошлост, простотия, мутренски типажи и девойки, издокарани като чалга певици. В Измир на крайбрежната видяхме само едно заведение за тюркю - турска народна музика, в което певците пеят от маса на маса - но и там клиентите бяха възрастни и доста културно изглеждащи турци.

# 141
  • София
Тази година имахме възможността да пообиколим доста градове и никъде не чух чалга. Навсякъде ми направи впечатление интелигентната музика, която се слушаше - през деня по заведенията джаз, бразилска боса нова и чил аут, вечер в клубовете свиреха на живо турски рок групи,  имаше и диско/поп клубове с най-новата световна музика. Турците си имат и някакви техни млади поп изпълнители, на които са големи фенове. Бяхме в Измир точно на националния им празник и имаше безплатни концерти в цялата страна. Една от младите им поп-изпълнителки направи голям купон на открита сцена в парка. На друга сцена пък имаше също много интересен концерт на симфоничен оркестър и един музикант с традиционен турски инструмент. Имаше и спектакли, и какво ли не.
Младите хора вечер в парковете сядат по поляните и си пеят с китарите разни турски поп и рок песни. Няма го еквивалента на нашите чалга клубове, с тяхната пошлост, простотия, мутренски типажи и девойки, издокарани като чалга певици. В Измир на крайбрежната видяхме само едно заведение за тюркю - турска народна музика, в което певците пеят от маса на маса - но и там клиентите бяха възрастни и доста културно изглеждащи турци.
в потвърждение на чудесното мнение на GG_BG, която много точно е описала какво къде се слуша, едно изпълнение, подобно на което можете да чуете почти навсякъде в Турция. И само да допълня, че в нито един  среден или висок клас хотел в Анталия / не говоря за бюджетните такива, ама аз и не зная каква работа има в тях човек през зимата/, няма да чуете чалгата, която се лее там където е препълнено с български групи и за да им угодят явно пускат родните чага изпълнители
https://www.youtube.com/watch?v=WIuGkNC0IwY&list=PLCwLZRgntd … uxwA&index=25

# 142
  • Sofia
Много, много благодаря за информацията! Това е чудесно! Направо започвам да търся новогодишна оферта.

# 143
  • София
Обърнете внимание обаче на това, което Роже пише- не в хотелите, в които ще има масово българи и ще им водят даже бг dj. Аз и лятото не чух никъде чалга- там имат много млади джаз/рок банди и свирят и техни и чужди песни с авторски аранжименти Simple Smile Мился че за техните си тип чалги/кючеци си има заведения, така съм чувала..

# 144
  • Берлин
Смея да твърдя, че съм видяла много от лицата на Турция. Наистина вметката на Роже е важна - мястото, което изберете, върви със съответния стил. А и от коментарите в темата може да се ориентира човек за пишещия - любителите на чалга-ракийка-салатка и събиране на маси... ми личат си. А иначе заведения с типична турска музика и певци-в много висок ценови клас попадат и не говорим за чалгария. Аз бих прочела коментари и ревюта, преди резервация за ЧНГ.
И още една вметка - имаше един изключителен пост на Роже с коментари и съвети за избор на зимен хотел, прочетете го.

# 145
  • Варна
Сега обаче гледам за оферти за нова година и се чудя какъв тип са празненствата там - дали е само ориенталска музика/чалга? Търся някакво новогодишно парти с поп/денс/диско музика.

зависи от конкретната група в хотела - ако е голяма бг.група - стигат до 400 - 500 души в някой хотели са в отделна зала и с бг.организация и си е пълен микс поп/денс/диско /бг./ и не може да няма право и дунавско , Бяла роза и целия бг. букет = Лили,Кеца,Тони,Мими и т.н. и т.н.т.н. и т.н.т.н. и т.н. разбира се обикновено музиката е 6-8 ч. и има от всичко. Ако сте сами българи или малка група ще сте при общата турска група и ще сте на турските варианти на поп/денс/диско/ретро/национална  музика тъй както в Сърбия ще сте на србско и в Гърция задължително ще има и бузуки , и ще сте на пуйка или пиле тъй както при другите съседи ще сте на сувлаки , плескавици или мичи Simple Smile

# 146
  • на Мелмак
Резервирахме за Камелия Фулия, дано на децата да им хареса. Този ни го препоръчаха като плаж, семейно ориентиран, отзиви.

# 147
  • Sofia
Резервирахме за Камелия Фулия, дано на децата да им хареса. Този ни го препоръчаха като плаж, семейно ориентиран, отзиви.

За 2023 ли? Къде резервирате, има ли вече цени?
Отличен избор иначе, поне по това, което четох.

# 148
  • на Мелмак
Тез тур ни го предложиха днес, за тийнове. За други хотели хората откровенно си казаха за оплаквания, стаи, храна. Та така, да видим 😀

# 149
  • Sofia
Тез тур ни го предложиха днес, за тийнове. За други хотели хората откровенно си казаха за оплаквания, стаи, храна. Та така, да видим 😀

Може ли да споделите период и цена? И аз съм с тийнове Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт