На море в Турция - тема 76

 • 53 247
 • 740
 •   1
Отговори
# 210
 • София
 • Мнения: 232
Голдън кост е на първа линия, бийч са къщичките по-назад. Което няма особено значение за разстоянието при пътуване с автобус до ризорта.
Ох извинявай помислих, че казваш, че плажа е далече🙂. Въпроса е дали си заслужава повечето път?

# 211
 • София
 • Мнения: 1 324
Ние миналата седмица се върнахме от Пегасос Роял, Авсалар. Уникален хотел, храна, обслужване. Плажът е изцяло пясъчен.
Останахме много доволни и определено бихме отишли пак.

# 212
 • Някъде в Европа...
 • Мнения: 3 469
Славейче, май наистина е време Simple Smile..Досега все не ми остава свободно такова Simple Smile

Такааа...Ще пиша, че и тъкмо отзиви за хотел, за който, мисля, не съм срещала тук Simple Smile. Слагам в скрит текст, че ще е дълго..

Пътуването беше перфектно - автобус, с Турс клуб. Знаете, това си е нашия транспорт и не ни тежи. Както винаги, към шофьори и бързина нямам забележки и благодаря на обслужващата транспортна фирма за приятния и спокоен път.

Неприятното приключение в Ефталия Аква :

Скрит текст:
Пристигнахме в Ефталия Аква сутринта към 6-7 ч. сложиха ни гривни, оставихме багажа пред рецепция и ни казаха да се върнем към обед за настаняване. Обичайното за първи часове в хотел след пристигане - закуска, разходка по територия (която аз познавам отлично), басейн, плаж..По обед частта от групата (цялата група бяхме 20 човека общо, възрастни и тийнове, всички, освен моето семейство, за пръв път на почивка в Турция), които бяхме пристигнали с автобуса (останалата част бяха със собсттвен транспорт и ги очаквахме към 14 ч) отидохме към рецепция да питаме дали могат да ни настанят вече. И се започна....Казаха, че сме нямали места в хотела, никой от групата ни, а същевременно ни показват на екраните на пц имената ни и сочат "проб;лем, проблем", имаме и гривните на ръцете си. Пристигнаха и останалите приятели със собствения транспорт - на тях отказаха дори да им сложат и гривни. Започна се едно звънене до турските представители, отделно и директно до Сф до фирмата. Същевременно тези на рецепция се държат ужасно нагло, дразнят мъжете... Първо ни предлагат от рецепция местене в Senza the Inn (в останалите Ефталии нямало места), на което аз категорично отказах. Това наля допълнително явно "масло в огъня" за рецепционистите..Напрежението ескалираше, онези нагли,  скандали станаха..Ние изморени, децата, с гривните, носят на тези без вода, бургери да хапнат, все пак пътували цяла нощ.. След около 3 часа и постоянни разговори между хотела и посрещащата фирма, вече към 16 ч. от Ефталия ни предлагат местене във Викинген Инфинити. Всички вече бяхме толкова изнервени (мъжете даже мислеха вече вариант да се товарим някак си на трите коли, с които разполагаме и да си тръгваме към България), че мъжете само набързо ме попитаха този хотел ок ли е, казах, че отзиви не съм чела, не е бил в полезрението ми, но поне по снимки интериорът му изглежда луксозен и приехме...Такова отвратително отношение от хотел за пръв път виждам, а приятелите бяха слисани. Чудеха се как да повярват на всички приказки за топло посрещане при турците, за топлото отношение...От хотела ни натовариха на един бус, за да ни превозят до Викинген инфинити.
Отиваме във Викинген Инфинити.
Тук е мястото да спомена, че през цялото време и от посрещащата фирма и от Турс клуб не спираха да ми звънят. Турс клуб ни търсеха други хотели за настаняване и изчакваха отговори на запитванията си. Но понеже сме голяма група (а все пак и периодът бе хубав - 10.09 - 17.09) и в Лонг бийч, Хайдарпаша, Лонисера, Даймън премиум в Сиде няма места.
На рецепция във Викинген ни посрещат много приветливо, както само турците си могат, веднага ни настаниха. Продължавам да получавам обаждания, че търсят вариант от София за друг хотел. Вечерта, към 21.30 ч, получаваме предложение да ни преместят в Роял Драгон в Сиде, на което трябваше да отговорим до другия ден до 10 ч, за да могат да ни организират евентуален трансфер и до обед да е приключила сагата..Вечерта останалите трябваше да помислят, ние със синковеца бяхме твърдо "за". На сутринта като се събрахме всичките, решението на по-голямата част беше да оставаме във Викинген - харесало им първата вечер, харесла им храната, интериорът бил супер, не искали пак да се местим, без да знаят какво ги очаква, поне на това място видели...Отказахме преместване.. Следобед (вече 2 ден) имаше среща с посрещащата фирма, където вече обясниха  какво е станало, а именно, че Ефталиите са препродали стаите ни, този сезон им бил много силен и явно са имали много желаещи. Било разговаряно с управата и рецепционистите щели да бъдат наказани за недопустимото им държание, а ние ще бъдем компенсирани с възстановяване на сума за 1 нощувка за първия ден, който сме загубили ( след като се върнахме в България, до 2 седмици ни възстановиха парите)
Не знам какво да коментирам относно отношението, което видях в Ефталия Аква. Много, много неприятно съм изненадана. Два пъти преди съм почивла в тази верига - Марин И Вилидж - там нямаше такива изцепки...

Vikingen Infinity

Скрит текст:
Уточнявам, че не бях подготвена за този хотел, в който попаднах по стечение на обстоятелствата Simple Smile - не бях чела ни отзиви, само през годините бях гледала снимки на стаите с Мерилин Монро Simple Smile, знам и къде се намира, като почивала преди в Ефталия.
Настаняване - интериорът на хотела е бляскав, по турски цветен и тип "луксозен". Аз харесвам този ориенталски тип лукс  и ми хасреса много. Стаите са големи - бяхме в двойна стая, спалня, легло, отделно канапе, в огледала и над леглата Мерилин Монро Simple Smile. Банята е с вана, по ориенталски обзаведена и тя...Терасата е тригълна, достатъчно голяма  . Гледката ни беше към скалата Simple SmileМини-барът се зарежда само с вода, минерална и газирана. Сейфът се плаща, нетът също - на нас ни бе предоставен без да плащаме заради разправиите с Ефталия. Има го по територията на хотела, само на морето, на пясъка се губи. Почистваха редовно и поне през ден сменяха чаршафи, кърпи всеки ден. Чистичко и миришещо на свежо.  Като цяло територията е компактна и  чрез моста на пътя, е разположена и пред самия хотел, и на плажа.
Храна, ресторанти, барове - Основният ресторант е разделен на 5-6 зали с различен интериор и обзавеждане, има и външна немалка част. Храната ми хареса, даже доста, вкусно, изобилно, една вечер имаше и суши. Морски дарове - да, но раци -не, риба на всяко хранене. Имаше и говеждо като курбан, освен стандартните меса, също месо, накълцано за дюнер, общо взето кухнята си беше турска. Баклава - на всяко хранене, сиропираните сладкиши, торти, сутляш , кремчета - те са ясни. Ресторанта на плажа  - бях приятно изненадана от изобилието му между 12 и 16 ч - и супи дори имаше. На това място освен ресторанта е и бара. На плажа също има и друг по-малък с бар с напитки и по обед дюнери и скара. На територията на хотела между основните хранения - дюнери, гофрети, казанлъщки понички и никъде нямаше опашка. Сладолед пакетиран - на корем. Баровете - на плажа 2, на територията на хотела - през деня около басейните. През нощта до 6 ч сутеринта също има работещ "ресторатнт", първо със супи а после със снак-закуска..Алкохол - местен, има и коктейли...
 Анимация - никаква дневна, май някакъв волейбол имаше само в басейна. 2 пъти пяна парти на корта на плажа. Вечерна - относително интересна на амфитеатъра (амфитеатърът е на плажа); дискотека на плажа след представленията на амфитатъра; на територията на хотела - бар с жива музика, Имаше и диско - партита на корта няколко вечери
Плаж - относително тясна плажна ивица, разделена от пирса. Пясък...Става бързо дълбоко до раменете..във водата - на централното място пяскък, тук таме с големи камъни. От пирса не може да се скача - нашите скачаха, естествено, като си тръгнат спасителите..Мнението ми е, че плажът е с голям потенциал и нямам обяснение защо не го развиват. Морето бе много, много топло, все едно влизаш в топла вана, чак неприятно. Влизахме жените и стояхме вътре, и си приказвахме, буквално по 2 часа Simple Smile
Басейни - пред хотела... единият бе доста студен...Шезлонгите около тях са буквално наблъскани. Единият басейн е инфинити, но от шезлонги не може да се види...има и такава част, където шезлонгите са във водата...Реално територията пред хотела е само басейни и шезлонги, барове и откритата част на ресторанта...
Туристи - основно турци, не чувах руска реч, тук таме немски и английски, френски също. Имаше хора, не знам дали е бил пълен на 100 процента, но заради малката територия няма как да очакваш да ти е спокойно...на мен лично не ми е създавала дискомфорт концентрацията на туристи.
Общото ми мнение - като цяло ми хареса хотела, без да имам никаква подготовка за него, съответно и очаквания. Нямам съществени забележки, като изключим липсата на дневна анимация. Много компактна територия, без зеленина, освен на плажа, първите два дни постоянно се бърках къде точно се намирам в сградата Simple Smile и добре, че беше синковецът да ме упътва Simple Smile- два огледални свързани корпуса са Simple Smile. Добра денонощна храна, за алкохол нямам твърде впечатления, освен за коктейлите и уискито - нормалните турски.  Плажът - никак не е лош и с потенциал, както казах...Като цяло имах усещане, че този хотел може да даде много повече, но не се е "събудил" още от Ковид времето. Накрая със синковеца бяхме на мнение, че бихме го повторили през годините ако е на нормална цена.
П. С. Четейки впечатленията ми, отчитайте факта, че все пак бяхме голяма компания, сами си правехме "купона" и въобще не ни беше скучно

Няма как да не благодаря на туристическата ми агенция за отношениято, което имаха към нас, за усилията, които положиха да ни намерят и намериха хотел, за организацията по пътуването..Спокойно ми е с тях..

За следващ сезон и на мен ще ми е трудно да избера. Имам си една психологическа граница за цена, която не ми се прескача и то при положение, че почиващите сме уж двама възрастни, но единият е тийн (на който му дай само картофки, пиле и гофрети)...От това, което видях като излезли оферти, Вон е на много нормална цена и нищо чудно да го повторим...Зависи и Азура (Нашира) кога ще излезе на пазара и на каква цена - дали ще си заслужава да "жертвам", без да знам какво да очаквам като реновация...

Последна редакция: чт, 27 окт 2022, 23:37 от AIR

# 213
 • София
 • Мнения: 23 130
Здравейте!
Някой има ли отзиви от първо лице за хотел Otium Sealight Resort 5* в Кушадасъ?
Ние вече капарирахме за там. Този път сме компания няколко семейства и не съм си налагала предпочитанията за съжаление. Grin Виждам, че плажът е никакъв, но басейните са големи. Кушадасъ дори не ми е любим курорт, но заради приятелската компания ще преглътна кусурите. Ще пътуваме по обичайната схема - с коли и междинни нощувки - на отиване в Чанаккале, а на връщане - някъде в Айвалък, че да направим още едно плажуване.

# 214
 • София
 • Мнения: 1 443
Здравейте!
Някой има ли отзиви от първо лице за хотел Otium Sealight Resort 5* в Кушадасъ?
Ние вече капарирахме за там. Този път сме компания няколко семейства и не съм си налагала предпочитанията за съжаление. Grin Виждам, че плажът е никакъв, но басейните са големи. Кушадасъ дори не ми е любим курорт, но заради приятелската компания ще преглътна кусурите. Ще пътуваме по обичайната схема - с коли и междинни нощувки - на отиване в Чанаккале, а на връщане - някъде в Айвалък, че да направим още едно плажуване.

Ми то свирено вече, каквото такова, аз бих предпочел Севън Сийз, на същия собственик е, пак е със скапан плаж, но поне няма денивалация като Отиума, но всичко останало е топ.

# 215
 • sofia
 • Мнения: 726
AIR, твоят отзив ще го добавя и към двата хотела!

# 216
 • София
 • Мнения: 23 130
Ми то свирено вече, каквото такова, аз бих предпочел Севън Сийз, на същия собственик е, пак е със скапан плаж, но поне няма денивалация като Отиума, но всичко останало е топ.
Свирено е, много ясно, но поне да знам горе-долу какво да очаквам. Залагам на хубавата компания и веселото настроение.
Иначе като видях стълбите към морето и лекинко се отчаях, но ще стисна зъби.
И ще се пазаря и настоявам за стая с морска гледка до последно. Joy Ще пиша и до хотела, че имам такова изискване, пък да видим дали ще ме отразят. Понеже в типовете стаи няма уточнение коя с каква гледка е.

# 217
 • София
 • Мнения: 2 881
Ние така за това лято се двоумяхме между Отиум и Севън сийз. Отидохме в Севън сийз. Останахме доволни и вече направих резервация за догодина. Пак ще сме с Версо, тъй като нямах забележки. Бяхме края на май, догодина пак по същото време. За протокола без деца сме, да, плажът е малък, но както сте писали всичко останало е супер. Успех на всички.

# 218
 • Мнения: 419
Ми то свирено вече, каквото такова, аз бих предпочел Севън Сийз, на същия собственик е, пак е със скапан плаж, но поне няма денивалация като Отиума, но всичко останало е топ.
Свирено е, много ясно, но поне да знам горе-долу какво да очаквам. Залагам на хубавата компания и веселото настроение.
Иначе като видях стълбите към морето и лекинко се отчаях, но ще стисна зъби.
И ще се пазаря и настоявам за стая с морска гледка до последно. Joy Ще пиша и до хотела, че имам такова изискване, пък да видим дали ще ме отразят. Понеже в типовете стаи няма уточнение коя с каква гледка е.
Ние бяхме в него 2021, началото на 08 м, няма да се върнем, не е  това което е на снимките. Лично на нас не ни хареса. Храната не бе никак добра,-много едно образна, а ала карт беше потрес, даже не ни питаха какво ще пием. Ако си искаш, ние си искахме ест. От другата маса направиха скандал на сервитьорка що на нас дава питиета, а на тях не 😁. Яденето беше една турска скара и това е. С един шиш минава по масите и слага на теб, мен и тн. Десерт кадаиф. Стайте, ние бяхме в двойна разширена стая, като обясниха от хотела, че всички двойни разш. стай са с този изглед, както и апартаментите, а станд двойни са морски изглед. Бяхме към някаква маслинова горичка и яко скорците пееха, еле па сутрин 😁.Ако искаме може срещу 800 евро да ни преместят в seven . Иначе като обзавеждане беше ок, ако ви е важно. Почистване задоволително, мини бар всеки ден се зареждаше  си спомням. Мен много ме дразнеха с кърпите и шампоана, е един ден не оставиха 4 бр, а шампоан  нямахме, исках уж остави някакви и за 2 дена и после пак няма.... . Басейните бяха мръсни, не ги чистеха как трябва, сина ми направи ушна инфекция. Нали все бях на рецепция, за кърпи и шампоан, та постоянно се оплаква ха чужденците от това че в басейна има мн пясък. Някак служителите не бяха озивчиви, почти всеки ден бях свидетел на някакъв скандал почиващ-служител.

# 219
 • София
 • Мнения: 23 130
eli_r, благодаря за отзива!
Нас шампоаните не ни вълнуват, просто защото си ползваме нашите. Grinning Тези в хотелите и без това изобщо не ми допадат. Стаята ни се води DBL+extra bed, дано да има морска гледка или поне частична.

Важно ми е водата в басейна да е топла и вечер да има хубава анимация за възрастни.

Една много мила съфорумка ми писа на лични и ми обясни подробно за хотела. Ще се примиря с кусурите му, за сметка на добрата компания.

# 220
 • Мнения: 419
eli_r, благодаря за отзива!
Нас шампоаните не ни вълнуват, просто защото си ползваме нашите. Grinning Тези в хотелите и без това изобщо не ми допадат. Стаята ни се води DBL+extra bed, дано да има морска гледка или поне частична.

Важно ми е водата в басейна да е топла и вечер да има хубава анимация за възрастни.

Една много мила съфорумка ми писа на лични и ми обясни подробно за хотела. Ще се примиря с кусурите му, за сметка на добрата компания.
Е да с компания няма как. Трябва да е добре за всички. Може пък вече да е ок, 😁иначе маска и шампоани тая година си носих, че" парен каша духа" 😁Анимацията имаше вечерни шоу, както на всякъде после май музиканти край басейните, поне при нас. Нищо особено, но ние с годините станахме малко капризни 😁Пиши на хотела за стаята, че и на мен ми е интересно, за нас морския изглед е много важен, а там още в началото ни попариха

# 221
 • Мнения: 85
Здравейте, обявиха ли ранните записвания със собствен транспорт?

# 222
 • София
 • Мнения: 23 130
eel, ние вече капарирахме на ранно записване, със собствен транспорт.
Тур агенцията ни е световно неизвестна, но дава много прилични цени, а и не аз съм я избирала.

# 223
 • Russe, Ruse, Bulgaria
 • Мнения: 152
Кои хотели бихте ни препоръчали - Von - Сиде или Пегасус -Алания - с 2 момчета на 12 и 7 години, любители на водните пързалки?

# 224
 • Където морето целува небето...
 • Мнения: 2 662
Аз с питане за препоръка между Von Resort или Eftalia Ocean. За 4 възрастни с 4 деца за юни. В Ефталия всички пързалки ли се ползват на територията?

Също пак да попитам за моята приятелка дали някой е бил в Maxeria blue didyma hotel 5* в Дидим. Или ако може идея за бюджетна почивка за 2 + 2 деца(близнаци на 9)  , като искат по възможност да е по-близо. Бюджет до 2200 със собствен транспорт.

Общи условия

Активация на акаунт