Нашите кухни - тема 92

• 48 634
  • 735
  •   1
Отговори
# 435
Точно като на снимката. И първо масата (при мен е така). Но ви е малко късичка дългата страна, трябва внимателно да мерите. При мен е някъде 9 метра и стана съвсем приемливо - хубава просторна П-образна кухня с плот-маса с два стола, голяма трапезна маса и ъглов диван.

# 436
valkyrian, честито и със здраве да си я ползвате! Може да пуснеш и някоя снимка като завършите цялото помещение.

И аз обмислям един такъв отвор между два гардероба. И за да не е с интериорна врата и да се различава ще сложим на всеки един от двата странични гардероба 10 см  широка бленда за да монтираме на нея пантите. Същото може да се направи и на стена. Цяла кутия да се слага за мен е напълно излишно. Отгоре над отвора винаги могат да се сложат рафтове на конзоли и "таван".

Благодаря и дано

Ще пусна щом сме готови
Изчакваме всичко да е готово и тогава ще обзавеждаме, да избегнем набиването на строителен/дърводелски прах в мека мебел

Относно гардероба - всичко се правеше от дърводелци, ние нищо не можем и така ни се видя най-лесно (а и тези услуги тук са супер скъпи)
Успех и на вас

# 437
Много практично са начертали на схемата, мястото ви е късо за П-образна
Смятаме - на два пъти по 60 за шкафове (въпреки че “полуострова” надали ще е по малко от 80) плюс около метър между тях за обслужване(даже на мен лично метър ми се вижда малко)  става 2,20м
За нормален хол ви трябват към 3 метра, поне 1,5 между него и масата, стандартно маси са към 1,40 .. като сложим и мястото за столове става дядова ръкавичка
Отидете на място и си маркирайте с нещо по пода разстоянията и ще се убедите.

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 13:03 от second

# 438
Здравейте. Имам нужда от малко помощ. Апартаментът е на акт 15 и скоро мога да започна да правя ремонти, но не мога да реша как да бъде кухнята.

Искам да бъде П образна, а не както на скицата, но разстоянието от вратата до стената е 60см, но не искам да слагам хладилник за вграждане. Ако някой има идея как мога да сложа уредите и да е максимално удобно и с голям плот ще съм благодарен.

Нещо такова като още не сме решили дали първо ще е масата или дивана

Ако не искаш хладилник за вграждане, то ще трябва леко да се стесни отворът на вратата - с 5 см ще е ок. Трябва да го обсъдиш с този, които ще ти прави интериорните врати, за да ти каже как ще е най-добре. Освен това, не забравяй, че вратата има каса и первази, така че хладилникът ще се сложи след перваза тоест ще го застъпи. Не знам дали успя да ме разбреш? След това си подреждаш кухнята, както е на снимката, която си показал. Не е чак толкова малко мястото, просто ще трябва да се мери няколко пъти, за да се нагласят нещата. Но е важно да се съобрази и тръбата за аспиратора дали ще може да се премести, за да е като на снимката.

# 439
Здравейте. Имам нужда от малко помощ. Апартаментът е на акт 15 и скоро мога да започна да правя ремонти, но не мога да реша как да бъде кухнята.

Искам да бъде П образна, а не както на скицата, но разстоянието от вратата до стената е 60см, но не искам да слагам хладилник за вграждане. Ако някой има идея как мога да сложа уредите и да е максимално удобно и с голям плот ще съм благодарен.

Нещо такова като още не сме решили дали първо ще е масата или дивана

Ако не искаш хладилник за вграждане, то ще трябва леко да се стесни отворът на вратата - с 5 см ще е ок. Трябва да го обсъдиш с този, които ще ти прави интериорните врати, за да ти каже как ще е най-добре. Освен това, не забравяй, че вратата има каса и первази, така че хладилникът ще се сложи след перваза тоест ще го застъпи. Не знам дали успя да ме разбреш? След това си подреждаш кухнята, както е на снимката, която си показал. Не е чак толкова малко мястото, просто ще трябва да се мери няколко пъти, за да се нагласят нещата. Но е важно да се съобрази и тръбата за аспиратора дали ще може да се премести, за да е като на снимката.

Благодаря за отговора. Аспиратора няма да е такъв, просто не можах да намеря друга кухня, която да се доближава максимално до нашата. Може ли на лично да ми обясните как става това стесняване. Ще съм благодарен.

# 440
В момента на чертежа отворът е 92 см. С итонг го направете 87 см, като вземете тези 5 см от страната на хладилника. За съжаление, при вас няма как да се премести вратата, защото има заметръсна шайба от другата страна. Така и самата врата ще е малко по-тясна, но все някакви компромиси ще трябва да се направят. Най-добре да се консултирате с и майстор на врати, като му обясните казуса. Като цяло не е невъзможно това, което искате, но най-добре е да се премери на място какви са реалните размери, защото на чертеж е едно, но вече изградено може да даде някой друг сантиметър разлика.
А какъв аспиратор искате? Те всички имат тръба, която се свързва с комина.

# 441
Как мислите дали е практично без дръжки?

Аз съм без дръжки. Намирам го и по-красиво, и по-практично, като правя сравнение от личен опит, защото предишната ми кухня беше с дръжки. По-лесно се отваря, по-лесно бършат вратичките. Иначе трябва около, под дръжката, самата дръжка да забърсваш. Някой би казал - ами остават петна на вратичките. Да, ама се забърсат, не е голяма беда. То и по дръжките остават, но поне по-лесно се чисти...
Красотата, разбра се, е въпрос на вкус, но дори само относно практичността съм с две ръце за без дръжки.

# 442
Защо просто не махнете вратата и оставите просто отворена ниша за прехода  предполагам коридор е от другата страна? Да се стеснява вход е тъпо, нали от там ще се внасят всички мебели, диван, уреди и т.н. после трябва да се ограничаваш.

# 443
  • София
По казуса на Мартин Иванов - тъй като по принцип поне за мен не е никак удобно за всекидневно ползване хладилникът да е зад вратата, в този случай или бих го сложила в средната част на П-то, или бих минала на L-образна кухня с хладилника като завършващ композицията откъм масата.  Така и вратата няма нужда да се стеснява, а и човекът ще си избере свестен хладилник. Ако примерно е от Bespoke серията на Самсунг, няма и да надстърча особено, пък и те самите хем са толкова красиви, че са като украшение в кухнята, хем си имат всички нужни екстри, в това число пълен но фрост.

# 444
В момента на чертежа отворът е 92 см. С итонг го направете 87 см, като вземете тези 5 см от страната на хладилника. ...Така и самата врата ще е малко по-тясна, но все някакви компромиси ще трябва да се направят.

В момента светлият отвор ("чисти" сантиметри) на холната ми врата е 85 см. и едва вкарах диван през нея. Разглобен, разбира се, на части, и въпреки това ги въртяха хамалите на пенджоек, за да ги вкарат. Аз не бих стеснявала входната врата.
Аз имам подобен казус, но без стената до шайбата включително, т.е. е кухньохол към коридор и се чудя как да сложа преградна стена. За да не се чува в останалата част от жилището, за да не мирише в останалата част от жилището, за да не чувам аз всеки влизащ/излизащ в съседен апартамент (а и те да не ме слушат какво си говоря, какво гледам и т.н.).
На Майбах идеята е по-разумна, според мен. Кухня на L. Недостатъкът е ъгловият шкаф, който ще се получи.

# 445

Ако не искаш хладилник за вграждане, то ще трябва леко да се стесни отворът на вратата - с 5 см ще е ок.

Не стеснявай врата на хол, ще си патиш. Ние едва вкарахме дивана с "бодичек метода" на внасящите.
Просто премести хладилника в ъгъла в дясно от печката и готово.
Иначе предложението на Майбах е супер, и аз си го мислех, но но там се получава различен дизайн, губи се плот и т.н. и реших да не го препоръчвам. Но е най-доброто иначе.

# 446
В стария ни апартамент вратите са тесни (не знам защо, въпреки че е старо строителство) и всичко се вкара трудно, но в крайна сметка е еднократен зор.

L-образна кухня също не е ок, защото работният плот по принцип е много малко, а и шкафът зад вратата ще е също толкова трудно достъпен, колкото хладилника, а плотът над него пък изобщо няма да може да се използва при отворена врата. Да не говорим, че при отворена врата, крилото на вратата ще застъпва и малко от мивката.

Може би най-добре е да няма врата или да се направи плъзгаща, ако пространството в коридора го позволява.

# 447
Твърдо да не се пипа ширината на вратата!
Зад нея може да се направи шкаф тип килер, който да събира трайни продукти и разни по малко употребявани неща. Така и визуално по добре ще стои хладилника в другия край на L-a.

Ако все пак я направите на П, то тогава може и да се сместят по удачно ако дивана се облегне на п-то
Нещо от сорта- едната част на L диван да е на гърба на кухнята

Последна редакция: ср, 04 яну 2023, 18:31 от second

# 448
Най-добре П-образна като показаната от Майбах, а предното крило на П-то ще служи за плот за рязане и готвене. И евентуално за похапване и закуска - много е удобно. Дилемата е само дали да се свали нивото на 75 см и да се ползват нормални столове, или да си стои на нормалните 90 см и да се ползват високи столове.

# 449
Нещо такова ли:

Няма как да сложа комина.

Тук добре се вижда, докъде ще стига крилото на вратата. Ако вратата е отворена, дори и мивката трудно ще се използва:

Общи условия

Активация на акаунт