Нашите кухни - тема 92

• 47 644
  • 735
  •   1
Отговори
# 540
Че няма ли сиви мивки и плотове? Малко по-тъмно сиво ще е супер. И с черни дръжки.

Последна редакция: нд, 08 яну 2023, 14:53 от Черна станция

# 541
Мамба, такава ли ви е кухнята? Направете плота дървесен и черна мивка и ще заспи.

# 542
Съветът ми е да намерите познати, притежаващи черна мивка, и да отидете да я видите как изглежда при ползване. Видях такава при позната в София и не мисля, че бих си сложила колкото и да ми пасва цветово. Някак много зацапана стои, а и самата домакиня се оплака, че хич не я намира за практична.

# 543
С черна мивка под бял плот съм. В София. При редовно чистене не бих казала, че се поддържа трудно.

# 544
  • гр. София
Моята също е почти черна - цвят асвалт. В София съм и изобщо не е трудно почистването, аз съм изключително доволна . От фрагранит е, на Франке.

# 545
Някой би ли ми казал "Фрезовани МДФ врати със CNC фреза", този материал за кухненски вратички дали го бива? Само това пише в сайта, а на мен нищо не ми говори Simple Smile Знам, че искам да са МДФ.

# 546
Black mamba- според мен се насочвате грешно. Всичките ви неща са в близки цветове и ще стане голям блудкаж.
Насложих цветовете които си показала в комбинация със случаен светлосив гранитогрес за под.

Ето ти и с дърво, имаше такива предложения. За мен също не.

С уговорката че изобщо не съм го виждала тоя плот наживо (термоплот на роси) и не знам дали не простее, на мен такова ми се връзва с тоя цвят кухня и хипотетичен под- малко я събужда.

Последна редакция: пн, 09 яну 2023, 11:10 от second

# 547
Някой би ли ми казал "Фрезовани МДФ врати със CNC фреза", този материал за кухненски вратички дали го бива? Само това пише в сайта, а на мен нищо не ми говори Simple Smile Знам, че искам да са МДФ.

Бива го, защо да не го бива? Това си е МДФ (може би все пак има разлика с какво качество, ама щом се фрезова с ясен контур няма как да е с ниско качество). Само трябва да ти хареса дизайнът и после да си избереш с каква боя да го боядисат, защото това става само за боядисване.

# 548
Черна станция, благодаря! Назад се обсъждаше, че някои МДФ не ставал за кухни, подувал се и т.н. Помня, че не се препоръчваше да е с фолио, а да е боядисан, нали?

# 549
МДФ-ът по принцип се надува от влага, но има и един уж влагоустойчив за мебели за баня.
В кухнята обаче нямаш такава влага като в банята, а и боята пази. Изобщо не виждам проблем да е обикновен боядисан МДФ.

# 550
Благодаря ви, вчера монтираха кухнята (много ми харесва 😀) и мога даже да покажа цветове, днес мислим да изберем плота:

# 551
  • Варна
Дами, здравейте!
С молба за помощ за една стая 19кв.м която трябва да се превърне във всекидневна.
Стаята е готова за поставяне на мебели и довършителни неща, няма шанс за къртене и т.н.
Това е една лаишка визуализация на идеята.

Ето снимка на късата стена където ще бъдат хладилник и печка.

Това което ме затруднява е аспирацията ... . Не мога да си представя как да се измисли, че хем да работи, хем да не припада човек от ужас като го види.
Ако ви хрумва идея, снимка, нещо ... моля споделете!

Честита Нова година и здраве! Simple Smile

# 552
Към сегашния проект добавяш още един ред горни шкафове с по-голяма дълбочина като този втори ред ще продължи и върху комините и ще скрие отвора за аспиратора. А после въздуховодът ще се скрие в този шкаф.
Нещо като това на снимката, само дето вместо уреди си е стената на колоната с комините, но по-навътре, наравно с долния ред шкафове. Е, ще се наложи да прежалиш луничките, които ще се скрият. Евентуално ще се наложи и козирка с нови лунички.

# 553
Точно.
планирайте от плоските въздуховоди, за да не стърчи прекалено много над вратата.

# 554
Не мога много да се ориентирам, но явно това помещение не е кухня по принцип? Така ли?
При приятели съседите си бяха направили кухнята в хола и включили аспираторът в комина там. Всички бяха пропищели от миризми и т.н. Накрая писаха жалби и оплаквания, идваха на проверка и ги накараха да си разбият кухнята. Не помня вече подробностите, но имайте предвид това, за да го изпълните правилно.

Общи условия

Активация на акаунт