Нашите кухни - тема 92

• 47 649
  • 735
  •   1
Отговори
# 555
В много от старите сгради всеки апартамент си има свой комин чак до покрива, а не се сливат в обща шахта както по-късно. Затова и заемат толкова място. И затова е по средата на колоната според мен. Ако е така няма да имат проблем.

# 556
Само споделям, че има и такава възможност, за да си изпипат нещата предварително.

# 557
  • София
Някой може ли да препоръча бяло лепило за плочки?

# 558
Благодаря ви, вчера монтираха кухнята (много ми харесва 😀) и мога даже да покажа цветове, днес мислим да изберем плота:

Със здраве да си я ползвате,но не трябваше ли да монтират плота,гърба и тогава горния ред шкафове

# 559
Дами, здравейте!
С молба за помощ за една стая 19кв.м която трябва да се превърне във всекидневна.
Стаята е готова за поставяне на мебели и довършителни неща, няма шанс за къртене и т.н.
Това е една лаишка визуализация на идеята.

Какво точно мислиш да е зеленото,че аз  още не мога да се определя

# 560
Мерси! И аз така бях разбрала, но според монтажистите е ок. Говорих и с фирмата за камъка - и те потвърдиха 🤷🏻♀

Благодаря ви, вчера монтираха кухнята (много ми харесва 😀) и мога даже да покажа цветове, днес мислим да изберем плота:

Със здраве да си я ползвате,но не трябваше ли да монтират плота,гърба и тогава горния ред шкафове

# 561
  • София
Може и така и така, стига да е точно изчислено и да няма кривини 😁

# 562
Някой дали случайно е ползвал МОДУЛНА КУХНЯ IN MDF на Матис, моля за мнение? На живо за София къде ги има изложени като мостри, ако знаете случайно? Разбрах, че са 18 мм пдч корпус и 19 мм мдф лице, по-нисък долен ред шкафове на 85 см и механизми Блум, но ми се иска да ги видя на живо и да събера впечатления, благодаря предварително. Ето тук ги намерих https://monema.bg/kuhni/modulni-kuhni/modulna-kuhnya-in-mdf-byala-glants
Но това е само онлайн магазин за съжаление.

# 563
Обръщам се с въпрос към мебелистите.Знам,че има такива тук.Избягвам да пиша и съветвам по фейсбук групите,че много професори.
Звънях тук-там за изпълнението на такава вратичка.От повечето фирми ми отказаха,други ме съветват  за алуминиева кант дръжка,която да се боядиса прахово.
днес попаднах на фирма,която казва,че може да го изпълни.Сега пък ме хвана страх дали ще го направят като хората.Нямат мостра,явно не са го правили.
вратичка

Вкопана дръжка

Та искам това да стане 2в1
И да изглежда така

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 18:23 от hblagoeva

# 564
Това е брошурата на тези кухни:
https://asset.source.thenbs.com/api/pdf/82b37fb8-76b8-428d-be1e-c91ae28c5735

На стр.3 има близка снимка. Ако имаш само врати на долен ред, а не чекмеджета, би трябвало да стане, както се вижда на снимката. Но не знам дали в БГ има такива системи (онова черното м/у вратата и плота). Ако имаш чекмеджета, трябва още едно такова черно. Но за горните шкафове и такива със странично отваряне няма как да стане. За тях си трябва или дръжка, или пуш механизъм.
Ти искаш вкопани дръжки на таблени врати... Вкопаните дръжки се правят на прави врати, почти съм сигурна че не става на таблена врата. Може би ще стане, ако частта на вратата, която я хващаш, за да я отвориш, да е под 45 градуса.

Скрит текст:

Или пък е изработена така:

Скрит текст:

Като се вгледаш, ще видиш детайлите. Как си пъхаш пръстите между челото и задния елемент (не знам как се казва).

И все пак искайте от майсторите мострена врата преди цялостното изпълнение.

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 18:39 от Смърфиетка

# 565
Използван е според мен такъв профил/дръжка. На снимките от брошурата се вижда как вратичката надстърча странично и ръката попада точно при този профил. Той се разполага вертикално при хладилника например и хоризонтално за долните шкафове между челото и плота и между двете чела https://www.prodes.bg/bg-product-details-1733.html

# 566
На снимката,която съм показала мисля,че е от самия мдф или не е възможно?

# 567
На снимката,която съм показала мисля,че е от самия мдф или не е възможно?

Не е от самия мдф, виж първата снимка. Вратите и челата не са рязани. В брошурата също се вижда това.

# 568
Има и лайстна за горен ред. Със или без осветление. Там самите врати СЪЩО не са зарязани
https://neoform.bg/bg/aluminiev-profil-za-led-osvetlenie-za-vrat … hki-be/p1803.html

Последна редакция: ср, 11 яну 2023, 08:22 от second

# 569
Да,виждам,но едва ли това е единственият начин на изпълнение.Не разбирам от тия работи.
Не мога да си обясня защо става на гладко чело,а не става на фрезовано

Общи условия

Активация на акаунт