Нашите кухни - тема 92

• 47 625
  • 735
  •   1
Отговори
# 570
Някой дали случайно е ползвал МОДУЛНА КУХНЯ IN MDF на Матис, моля за мнение? На живо за София къде ги има изложени като мостри, ако знаете случайно? Разбрах, че са 18 мм пдч корпус и 19 мм мдф лице, по-нисък долен ред шкафове на 85 см и механизми Блум, но ми се иска да ги видя на живо и да събера впечатления, благодаря предварително. Ето тук ги намерих https://monema.bg/kuhni/modulni-kuhni/modulna-kuhnya-in-mdf-byala-glants
Но това е само онлайн магазин за съжаление.
В Практис ги има изложени
Ето ги и в сайта
https://praktis.bg/shkaf-tip-kolona-za-vgrazhdane-na-furna-matis … 60-rv-byal-glants

# 571
  • Раковски
Обръщам се с въпрос към мебелистите.Знам,че има такива тук.Избягвам да пиша и съветвам по фейсбук групите,че много професори.
Звънях тук-там за изпълнението на такава вратичка.От повечето фирми ми отказаха,други ме съветват  за алуминиева кант дръжка,която да се боядиса прахово.
днес попаднах на фирма,която казва,че може да го изпълни.Сега пък ме хвана страх дали ще го направят като хората.Нямат мостра,явно не са го правили.
вратичка

Вкопана дръжка

Та искам това да стане 2в1
И да изглежда така

Долния ред е с алуминиев профил които може се боядисва, горния ред с фрезоването е донякъде безмислен (не и за долен ред), пускате вратата с 1 см и нямаш дръжка. Относно вратата която струва 170 лв, ако искате да е такава мдф-а трябва да е за дълбоко фрезоване инак вроятноста да се изкриви вратата е голяма.

# 572
  • София
Като гледам така си се продават панелите
https://www.mobili-bg.com/index.php?cPath=72
Може и наистина с такъв профил да са и да са боядисани/ "облечени"
https://masterkent.bg/produkt/930-05-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%82-%D … D%D0%B8-3-%D0%BC/

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 21:51 от Angel_Dust

# 573
# 574
Обръщам се с въпрос към мебелистите.Знам,че има такива тук.Избягвам да пиша и съветвам по фейсбук групите,че много професори.
Звънях тук-там за изпълнението на такава вратичка.От повечето фирми ми отказаха,други ме съветват  за алуминиева кант дръжка,която да се боядиса прахово.
днес попаднах на фирма,която казва,че може да го изпълни.Сега пък ме хвана страх дали ще го направят като хората.Нямат мостра,явно не са го правили.
вратичка

Вкопана дръжка

Та искам това да стане 2в1
И да изглежда така

Долния ред е с алуминиев профил които може се боядисва, горния ред с фрезоването е донякъде безмислен (не и за долен ред), пускате вратата с 1 см и нямаш дръжка. Относно вратата която струва 170 лв, ако искате да е такава мдф-а трябва да е за дълбоко фрезоване инак вроятноста да се изкриви вратата е голяма.

Вратата не знам колко струва,даже и не попитах за 1 бр.Joy
Боядисване на квадрат е 180 лв,явно има увеличения и цената под вратичката е за квадрат боя

# 575
Цените са станали леле-мале. Ние сме с такива вратички (shaker doors), боядисан мдф, но сме с дръжки. Преди година и половина, когато финализирахме проектите и дадохме капарото с мебелната фирма, цената ми се струваше бая висока. 6 месеца по-късно по време на монтажа мебелистите се оплакаха, че цената се е вдигнала с поне 50% за това време. Не ми се мисли към днешна дата колко би била.

# 576
  • София
Самите вратички ли, или с вкопани те дръжки към тях? ? Чак пък толкова по-скъпи да са... Аз се колебае между този и друг вид таблени, разликата в офертите за цялата кухня беше около 800лв.

# 577
Говоря за цените есента на 2021 и сегашните. Разликата е почти двойна. Ние имаме дръжки, но сме ги поръчвали от чужбина и не са калкулирани в цената на кухнята.

# 578
  • София
Аз говоря за октомври, само разликата в цената на вратите... В смисъл 2оферти вс идентично, просто с различните врати, тези общо за вс шкафове бяха 800лв по-скъпи. Защото има повече работа/отнемане на материал при изработката.
Обаче не са ми ситнили офертата да кажа само вратите колко са били.
В смисъл те вратите по принцип не са евтини, но кое ли е... 🤷‍♀️

# 579
Да, таблените врати са по-скъпи от гладките, точно защото има повече работа по обработката.

# 580
Аз продължавам да търся фирма която да ми направи само вратичките, цените са много високи, но съм решила да направя това което ми харесва и да не правя компромис. Доста фирми ми отказват само вратички, а не са никак евтини, но отказват. Продължавам да търся за Варна фирма, ако някой скоро има впечатления от някоя фирма, моля да ми пише.

# 581
  • София
Предполагам не търсиш по мебелите фирми, а гледаш и питаш фирми, които се занимават точно с производството на врати за мебели... Иначе според мен едно 90% от правещи те просто мебели поръчват вратите на друга фирма и като цяло за това ти отказват, вероятно нямат мн сметка.

# 582
Не съм на 100% сигурна, но мебелните фирми или поне по-голяма част от тях сами си изработват вратите. Вземат готови плоскости пдч или мдф, сами си ги кроят и дообработват, според изискването на клиента. Може би има някоя друга по-малка фирма или мебелист, които да поръчват на други фирми да им изработят части от проектите. Или да поръчат разкрой във фирми като Салекс.

Само за вратички много трудно ще намериш фирма. Поне в София е така. Затрупани са със заявки и не се хващат за нещо дребно. Току-що минах по този път и ми е ясно за какво става въпрос.

# 583
А, към кой фирми може да ме насочите където да си поръчам сама вратички по мои размери?

# 584
Ако е към питането, не знам. На нас фирмата ни изработи всичко по мебелите. В последствие ни се наложи да поръчаме още 2-3 неща и хич не бяха щастливи - хем не могат да ни откажат, хем не им се занимава с малки проекти (те хич не бяха малки, де) и да им се губи времето за следващия клиент. При нас изработката по договор беше 6 месеца. Финализирахме проектите и сключихме договора за изработка в края на август 21 и февруар тази година беше монтажът. Поне нямаха закъснение.

Общи условия

Активация на акаунт