Нашите кухни - тема 92

• 46 672
  • 735
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Ами според мен след вратите и ако има кухненска част, след долния ред.

# 646
По принцип первазите се слагат след монтиране на вратите, защото опират до перваза на вратата.

# 647
  • София
Да, много ще е късметлийско да разчитате, че перваз и вратите ще паснат добре ако първо сложите перваз, после да не останете с дупки изненади, които да се чудите как да запълвате.

# 648
Или пък разстоянието да не стигне за перваза на вратата и да се разбива перваза на пода...

Майсторите за паркета и перваза знаят много добре кое след кое следва, но не им се идва втори път. Просто трябва да се договорите за повторно идване.

# 649
  • София
Мисля, че по малкия проблем ще е малко да се кръцне перваз, но да, някакви ненужни усложнения, които не виждам причина да си причинява. Да дойдат да ги монтират допълнително, когато има вече врати и каквото там още евентуално ще има в стаята.

# 650
Да. И за мен е логично първо вратите. Явно не им се идва втори път.
Благодаря ви много!
Знаех си че ще ми помогнете!
Писна ми от всезнаещи майстори.

# 651
Лично аз смятям че е най добре первазите да се сложат И след непреместваемите мебели, тъй като много малко мебели в момента са “зарязани” за перваз фабрично.

# 652
А тези первази потвърдиха ли, че са ок за стените ви? Питам, защото исках да слагаме подобни, но от Паркетен свят твърдят, че нашите прави стени не били много прави и нямало да стане 😭

# 653
  • София
Според мен винаги има начин да стане... Може би за не мн прави стени не баш с лепене.

# 654
Angel_Dust,первазите са супер,но наистина зор ще видите,ако са криви стените.И аз се облизвам все по тях и накрая завършваме с ужасните пвц.

# 655
  • София
Той въпроса не беше мой, но и ние такива сме си харесали, сами ще си ги слагаме в някакъв момент, надявам се, че ще се оправим някак, има до колкото съм гледала няколко вида закрепяния, въпреки че за момента съм си харесала первази те на cubu

# 656
Первазите ще бъдат изчистени- прав модел, не така като на снимката. От фирмата казаха,че ще ги сложат така че да няма никакви фуги, ако се наложи ще ги пилят.
Ще видим какво ще стане.Grinning
Ще пусна снимка задължително като сме готови.

Последна редакция: вт, 17 яну 2023, 10:05 от p.stoilkova19

# 657
Как ви е организирано осветлението? Събирам идеи за холокухнята...
Че трябва да отбележа на ММ къде да пуска кабелите... А нещо хич не мога да реша...
Мислех с лунички отгоре над горния ред шкафове, ама какво, колко реда... Да има ли други лампи...

# 658
  • София
Аз съм мн щастлива. Напредваме леко с кухнята, вече имаме почти завършен долен ред и вчера ни лепяха плочките на гърба 😁 бавно, но става... Но е бавно защото ние си я сглобяваме, а и се по забравихме с обработката на плота, остава само малко да го пипна около мивката и да ваксирам.... Направихме си и кухненска маса от остатъка на плота....😂😂😂

# 659
  • София
Аз съм мн щастлива. Напредваме леко с кухнята, вече имаме почти завършен долен ред и вчера ни лепяха плочките на гърба 😁 бавно, но става... Но е бавно защото ние си я сглобяваме, а и се по забравихме с обработката на плота, остава само малко да го пипна около мивката и да ваксирам.... Направихме си и кухненска маса от остатъка на плота....😂😂😂
Дървен ли е плота и откъде е?

Общи условия

Активация на акаунт