Нашите кухни - тема 92

• 46 695
  • 735
  •   1
Отговори
# 630
Ако харесваната от теб мивка я има в немския Амазон-направо я грабвай от там, не мисля, че има драма с това откъде е купена.
Грабнах и дойде счупена, така 4 пъти.
Честно даже чудих се защо ги хвалят тези мивки Pyramis

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 14:01 от alayne

# 631
А, ясно...кофти преживяване...
Аз имам от много години Пирамис, но инокс (метална), нямам драма с нея.
Но гранитните са друга бира...

# 632
Second, мерси. Пуснах поръчка от първия сайт, не бях попадала на него. Не се надявам да успех, но все пак...

# 633
  • София
Здравейте, моля, помогнете ми с избора на мивка в кухнята. Много, много исках тази, но се оказа,че е спряна от производство . Търся нещо подобно. Също толкова красиво.

Имам такава от Икеа, но не я виждам на бг сайта, не знам дали е временно или са спрели вноса/производство. Учудващо лесно се поддържа, доволна съм.

Иначе е доста подобна на търсената.

Последна редакция: пт, 13 яну 2023, 14:54 от Илит

# 634
  • София
Имам въпрос относно чекмеджетата в долните шкафове. В сегашната ми кухня имам само за прибори чекмеджета, а сега искам всички долни шкафчета без ъгловият да са с чекмеджета. Не мога да преценя обаче каква височина е най-добре да заложа. Можете ли от личен опит да споделите, каква дълбочина на чекмеджетата е най-подходяща за удобство и максимално оползотворяване на шкафа. Със сигурност горните чекмеджета ще са плитки, колебанието ми е за останалите долни чекмеджета.

Последна редакция: сб, 14 яну 2023, 21:13 от Aila

# 635
  • Раковски
Примерно

# 636
Аз мисля долните да ги разделя на 2 чекмеджета,като едното ще има вътрешно /най-горното/за прибори.Относно дълбочината си я използваш максимално.При мен ще се получат от едната страна с дълбочина 80 см.Зависи какъв механизъм ще сложите

# 637
  • София
Относно дълбочината си я използваш максимално.
Благодаря за отговорите.
Височина съм имала предвид. Редактирах.

# 638
Ами Шадоу,нали е профи и те е разбрал веднага.На мен ми трябваше повече време:stuck_out_tongue_winking_eye:

# 639
Аз имам два варианта -две дълбоки и едно дълбоко плюс две нормални. В единия случай са две по 38см, в другия -едно 38 и две по 18,4см. Плота ми е по-висок обаче - на 94см и имам лайстни, показани преди 1-2 стр които отнемат няколко см

# 640
За мен е най-удобно с едно плитко отгоре, и останалата височина да се раздели на две дълбоки. Там държа всякакви обемисти неща, побират много. За мен не са практични плитките чекмеджета, но това е за мен. Ако имаш конкретна идея какво ще държиш в тях - например чаши в един ред, или пък имаш огромен брой бъркалки, ножове и дребни кухненски пособия, са си много практични даже.
Аз бих си огледала посудата в момента, какво ползвам най-често, и тогава ще преценя какви чекмеджета ми трябват.

# 641
Аз имам едно плитко, за прибори. Едно малко по- дълбоко, ползвам го за торбички, стреч фолио, хартия за печене, фолио и такива неща. Последното ми е най- дълбоко и в него побирам бутилки.

# 642
  • в белята
Ами ,защото не четете и затова се оматавате.
Старата ми кухня беше масив и корпуса съответно беше някво дървесно ПДЧ.
Сега е съвсем различно.Кухнята ще е зелена ,но тъй като няма подходящо ПДЧ за корпус и се чудя и мая.
За цветовете написах кои съм си харесала по RAL,а тези другите на BM и SW  само като цветове съм харесала ,но пак за кухнята-не за стените
Дано не е късно  включването,но подобни зелени на пдч съм мяркала в каталозите на Егер и Кроношпан.На мен това зелено(reed grean ) ми е любимо и сегашния апартамент е боядисан в него - коридор,хол,спалня.

# 643
Тя иска мдф

А иначе егер не го внасят този цвят, нямало търсене. На кроношпан е по- различен.

# 644
Здравейте! Знам ,че не е по темата, но знам и че разбирате от всичко Simple Smile.
Моля кажете , ако някой знае кога се поставят первазите на пода?
Естествен паркет предстоят грундиране и лакиране. Искат до 2 дни да слагат первази, но все още нямам монтирани врати. Харесала съм бели врати и бели первази, нещо като на снимката.

Общи условия

Активация на акаунт