Жените имали много претенции

• 17 374
  • 533
  •   1
Отговори
Темата ми е ''вдъхновена'' от един статус, който преди малко прочетох във Фейсбук. Общо взето гласи, че всяка жена (а и момиче) има категоричното изискване за млад, изключително красив, изваян мъж, който взема 20-30 хиляди, има няколко апартамента и супер скъпа кола, а самата жена/момиче не предлагала нищо, била безработна и спяла на надуваем дюшек у приятелка Laughing
По-гнусното беше да видя колко жени са лайкнали поста, подкрепяйки тази простотия.
Аз честно казано такава жена не познавам. А познавам много жени. Сещам се само за една бивша съученичка, но самата тя е от заможно семейство, от малка много се поддържа, и в крайна сметка се омъжи за заможен мъж.
Откъде идва това преувеличаване на материализма у жените и омаловажаване на женските способности и саможертви? Къде ги виждат тези крайни голд дигърки, при положение, че почти всички жени около мен работят, някои доста успели кариерно, с едно единствено изискване към партньора - да работи и той и да има някакви ценни качества. Други пък не работят и са си хванали щедри мъже, но си живеят нормално и скромно, и нямат кой знае какви претенции. И откъде това желание на жени да подкрепят делюзиите на женомразците?
Прецених, че този раздел е подходящ, тъй като темата е свързана с връзките и отношенията между мъже и жени.

# 1
  • София
Е, ако всяка кма задължително такива изисквания, 98% от жените ще си ходим без мъже Joy
Жените искат мъж, който се държи добре с тях и е грижовен поне колкото са те и не се скатава в семейството. Туйто.

# 2
Поредните "редпилърски" простотии от мъже, които искат хем млада, хем красива, хем фертилна и хем богата.
Пък те миличките само там да седят за "красота" защото друго не могат да предложат.

Много пъти сме я дъвкали тази тема във форума - обаче мъжете не искат да проумеят, че жената "модел" струва пари. Като ги питаш що си търсят такива и те не могат да ти отговорят. Все там си ги влече.

# 3
Да, имам точно два такива примера в близкото обкръжение (съжителстващи) + 1 в роднинското (в брак).
Двете дами имат образование, едната - не. Не работят, уж искат, но все няма нещо подходящо за тях. Инъче претенции - контрол, ревност, даване на уклон, тук-там някоя заплаха, нон-стоп драма. Обаче мъжете се изживяват в ролята на спасители.
Лично на мен ми е любопитно до кога. Едната връзка е около 1,5 год., другата от половин година. Роднината са женени вече 10 год, но през 3-4 мес. се разделят и събират.

# 4
Това са същите, които си ги харесва само майка им и изпитват страх някоя златотърсачка да не им вземе двата лева.:д

# 5
Като мъж всичко идва от това, че повечето мъже обичат да се оправдават, защо нямат приятелка ли жена.

Най-честите оправдания на повечето мъже, които нямат приятелка или жена са:
- жените в днешно време са голддигърки, а аз работя от 9 до 5 на заплата;
- жените търсят мъж с голям размер достойнство, а аз съм със среден;
- жените искат мъж тип културност, а аз нямам такава физика понеже работя в офис;
- жените търсят мъж с брада, а аз имам рехава брада;
- ако мъжът е млад оправданието е те жените търсят по-възрасти мъже, а аз съм на 20;
- ако мъжът е на средна възраст, оправданията са те жените търсят млади мъже;
- и има още други подобни оправдания, които приятерите на мъжете ги потвърждават и например, ако някой няма приятелка има приятели, които ще му кажат, ако имаше пари щеше да имаш. Също и ако един мъж пусне тема в някой с искане за съвет, за това, как да си намери приятелка много от коментарите не биха му помогнали.

# 6
Всеки има право да има изисквания.
Дали са реални, дали някой ще им ги изпълни - Божа работа Grinning

# 7
Просто начин за мъже, които не са особено желани, да оправдаят липсата на партньорка в живота. Не е защото на тях им липсват качества, а защото до една жените са мързеливи използвачки, нали.

# 8
И откъде това желание на жени да подкрепят делюзиите на женомразците?
"Елайза Бенит е от ония млади дами, кои търсят да се самоизтъкнат пред мъжете, охулвайки жените, и най-често успяват — извика мис Бингли, щом тя излезе. — Но според мен това е долнопробно, жалко хитруване!"

Джейн Остин, "Гордост и предразсъдъци"

Има и такива жени, които чакат богатия мъж, както и мъже, които чакат супермодел в леглото си. Повечето си остават с чакането. Simple Smile Повечето нормални хора други неща ни вълнуват като става дума за партньор.

# 9
  • Далечният изток
Има жени с огромни претенции.
Има и мъже с огромни претенции.
То не е до пол, ами до акъл.
Както хиляди пъти се е коментирало във форума, то хубаво имаш изисквания, ама ти самия/самата какво предлагаш.
Има определен тип жени, няма да ги назовавам точно какви са, които имат огромни изисквания. Обикновено са готини мацки, имат вид на изглед, и са решили, че само топа на топа им се полага. Ами... Обикновено се разочароват.

# 10
  • Далечният изток
Госпожа, виж сега, това е форум, тук пишат хора. За да пишат по определени теми, първо трябва да ги прочетат и най-важното да ги разберат. Ти четеш ли се какво пишеш и въобще разбираш ли се сама себе си?!

# 11
  • София
Хейтът тече двупосочно. Плют се, замерят се, после искат да създават връзки - няма как.

Имала претенции -> не можеш да им отговориш -> подминаваш.

Не ревеш, че всички имат претенции, тия златотърсачки, нам кви. Ми, не е мъжко.

Има качествен материал, подбор трябва.

# 12
Младите мъже се оглеждат в тунинговани и отракани мацки.Мацките гонят лесен живот.
Тези мацки искат своето- пари, лукс, ниво на живот.
Както казах на мой познат- не гледаш където и когото трябва, след като се оплакваше, че
няма свестни жени.Ама и той гледаше манекенки и да са разкрепостени, ама ако може да не са златотърсачки и да стават са семейство!!!
Иначе имам познати мъже, които си взеха тунинговани мацки, откракани.Родиха им се деца и мацките искаха все повече и повече.В момента са разведени тези двойки, мацките си намериха нови мъже с пари, съпрузите си скубят косите.
Както се каза- лош
подбор и проблемът е двустранен.

Последна редакция: ср, 15 яну 2025, 23:27 от ДХ3

# 13
  • Варна

По-гнусното беше да видя колко жени са лайкнали поста, подкрепяйки тази простотия.
Аз честно казано такава жена не познавам.

Това ви е определящо - какво е вашето обкръжение и го приемате за единица мярка.  В моето такова (професионалното) има и от двата вида. За съжаление, по-крайните и по-категорично изказващи се бяха точно търсачките на материалното. Не бог знае колко, 2-3 на брой, но гръмогласно изказващи претенции, плюс снизходително отношение към момичетата търсещи взаимност в партньора. Предполагам, че в контекста на разговор/дискусия е възможно да "лайкна" такъв пост, защото съм обективна, гледайки от моята камбанария и имам основания да не го намирам за простотия.  Гнусно е доста грозен епитет към хора, които (ако сме добронамерени) са изразили наблюденията си, чрез този палец, без да нападат някого за изборите му.

# 14
Народа отдана го е казал..."Има жени за ходене и жени за женене"
Като се ожениш за тип"чалгаджийка",няма как да очакваш почтена майка и съпруга.

Общи условия

Активация на акаунт