Френски мадами - пак 3?

• 23 146
  • 279
  •   1
Отговори
# 135
 Laughing Тука съм си  и денем и нощем ама нещо трудно ми идва музата да пиша и го играя читател в повечето време.
Чакам с нетърпение да ми почне курса по френски в Сорбоната  Crazy та да се занимавам поне с нещо полезно, че вече много взе да ми писва бездействието  Crazy

# 136
  • MERIGNAC, FRANCE
Първо ще отговоря на 4умби - за катастрофата. Слу4и се в София една страхотна сутрин, когато с Брюно и 2 приятелки се облякохме в ски-екипи и се засилихме към Боровец. Още преди да излезем от София, на един завой, видяхме как към нас се е засилило едно такси. Помислихме си 4е е решил да изпреварва и като ни види ще се върне в неговата си лента, но уви. Оказа се 4е е заспал на волана  #Cussing out  #2gunfire Добре 4е в последния момент за да избегне 4елния удар, приятелката, която караше сви вдясно и ожулихме една метална ограда, след като бяхме блъснати  отляво от таксито. Та този цървул ни провали деня и така и не успяхме да стигнем до планината и да караме ски.  То и сняг май не е имало много, но все пак.

И тъй като съм запо4нала с нашите автомобилни несполуки, да си кажа и за съвсем прясната, от сряда ве4ер. Прибирайки се от Перигио се оказахме блокирани от снежната буря на 30 км. от Бордо в 1 4аса през ноща. Тировете бяха задръстили пътя. Скоро след това ни свърши бензина, а от опити да запалим колата, ни падна и акумулатора  Sick Та цяла нощ сме мръзнали  cold до 12 4аса наобед, когато един приятел дойде на помощ. Сега си стоя на топло и подсмър4ам, щото ме е лепнала една гадна настинка  Tired

Хайде стига съм ви отег4авала с нашата каръщина  Stop
Лека нощ на вси4ки  Hug

# 137
Мама Щрумф, ама че черна серия... Леко сте се отървали в България май, сигурно яко плюене в пазвите е паднало после

Мария, не й се вързвай на тази гостенка! Според мен тя е взела напосоки твоя постинг - просто нещо е искала да си изкара на някой.
Милата малка Яна с очила -  Sad  - но все пак е по-добре навреме да се реагира.  Сигурно ще бъде много сладка.
А за кърменето - и аз кърмих и двамата, та знам как не е  лесно, а и физически си е уморително, та нека пак ти изразя моралната си подкрепа!

Роца, аз вече слагам бейби Миряна на гърнето, като видя, че има да прави нещо сериозно, и засега почти успяваме, а и тя като че ли започна да разбира че на гърнето е по-удобно. Сашо така бях започнала да го слагам след всяко ядене  някъде на тези възраст и си беше свикнал.

Аня, знам, че има някакъв съвсем нов план за възможности за жилища, казва се План Борло (Barloo), но доколкото разбрах трябва да отговаряш на определени условия. Може би може да се намери нещо по Интернет, Ако ми попадне повече информация, ще пиша.

Мишенце, много са сладки твоите мишленца на снимката! Ама сигурно не е много лесно да ги забавляваш в къщи по цял ден - кураж! Hug

# 138
Здравейте момичета,

отдавна не съм влизала, иначе наминавам да чета, но имаше затишие така или иначе. При мен няма нищо за разказване. Не съм кой знае колко добре. Здравословно.
Иначе живея с надеждата, че тази година ще си намеря работа, че ще отидем в Бг. през лятото, че ще се оправя здравословно...

Панчева, когато животът те очука ще разбереш, че няма българи/французи, сърдити/усмихнати, ами има някои всеобщи истини, които важат в България, точно както и във Франция. Толкоз. Карпе дием и ноктем, и дано не ти се налага да ходиш до разни френски инстанции, щото тогава усмивките, с които ще те посрещат и изпращат няма да ти се струват толкова честни и дружелюбни.

# 139
Аня, виж дали нещо интересно ще намериш тук по твоя въпрос

http://www2.logement.gouv.fr/actu/access_propriete/accueil.htm

# 140
Благодаря на всички за поздравите    bouquet ! Жалкото е че не успявам много да пиша, та нали сега съкровището  baby_neutral ми уплътнява цялото ми "свободно време"  Laughing !
Мишенце и ние смятаме да пътуваме за България и сме само с акт за раждане на беба,надявах се че ще можем да пътуваме само с него, но уви    Confused от твоите думи разбирам че и на нас ще ни се наложи да ходим до Париж. А няма ли да стане изваждането на пасаван за ден, тъй като чета че ще оставате 3-4 дена, и какво точни ти казаха от посолството? То и аз ще звънна за повечко информация, но.....от последния път като разговарях с тях не останах много очарована   Tired сякаш не им се обясняваше много- много! А не ми се искам да се връщаме за забравен документ, че и ние ще пътуваме с малката!
Много целувки на всички!    bouquet

# 141
Първо ще отговоря на 4умби - за катастрофата...

То на човек понякога като му тръгне, та няма спиране, добре че е без последствия!

Аня, дано си намерите скоро по-добро жилище  Praynig За съжаление няма с какво да ви помогна...  Sad
А родителите на мъж ти не могат ли да ви станат гаранти?

mystic, давай по-ведро!!! И мен ме обземат от време на време мрачните мисли ама се мъча да ги изгоня бързо бързо, с някое занимание, че полза от тях няма.  Naughty

А аз пък си бях пуснала преди месец и половина преведено легализирано копие на дипломата ми от БГ за атестация за ниво на образование, и днес получих едно писъмце, в което ми казват да си пратя легализиран превод на копие от дипломата  Crazy и се чудя да им пиша писмо или да ходя на място  Thinking.  да се разбирам, аджеба за какво по-точно става въпрос  newsm78

А вчера сутринта ни събудиха в 5.20 сутринта полицаите, че някакъв ни разбил стъклото на колата  #Cussing out #2gunfire, съседката била будна и чула звука от счупването и се развикала и онзи избягал. От начало си мислехме, че нищо не липсва, но тази сутрин скъпия като си потърси якето и се усети, че всъщност е било в колата и вече го няма  Crazy

Та така и при нас е доста вървежно положението...

Последна редакция: ср, 31 яну 2007, 22:48 от Nadin

# 142
Здравейте,
искам да ви задам един въпрос относно "une formation". Пиша някои думи на фр. защото се затруднявам да ги преведа на БГ. Искам да се запиша на едни курсове към ANPE за секретарка. Там ми дадоха среща за " évaluation des compétences professionnelles". Някои от вас ходили ли е на такова нещо? В ANPE ми обясниха, че полвин ден ме поставят в работна среда, да извършвам всичко което прави една секретарка. Проблема е че никога не съм работила като секретарка във Фр, освен Word и Excel, другите задачи незнам дали са същите. От друга страна, се питам защо трябва този bilan, след като искам да карам този курс именно ,защото не се чувствам напълно сигурна в моите знания. Ако някои може да ми каже нещо по въпроса ще се радвам. Толкова съм стресирана
  Embarassed

# 143
Мами, благодаря ви за отговорите за жилището..и за съчувствието Simple Smile
Мен пак ме подханаха студентските неволи и нямам никакво време за форума.

Мистик, и аз се надявам за точно същите неща, които си изброила и ти... (само периодът за ходене в Бг е различен)

Надин, да не станем колежки, в коя Сорбона ще ти е курса?

Какво става с Chaumont, някой да има новини от нея, ще вземе да роди и няма да разбереме.

А за срещата на парижките мами какво стана, никой не предлага дата, никаква организация нямаме Wink Мария, ти ще дойдеш ли този път?

# 144

Надин, да не станем колежки, в коя Сорбона ще ти е курса?

Аня, не знам още, на 7 ще разбера и   ще ти кажа:)
Днес ходих да питам, защо не ми признават изпратените документи и представете си легализиран документ в консулски отдел в БГ не като легализиран документ в посолството в Париж  Joy hahaha hahaha голямо безумие ама не можах да я убедя тази в Сорбоната  че говори глупости !!! Хайде за заклетите преводачи съм съгласна с тях, защото такова понятие в БГ няма, няма въобще официална процедура за такива, както има във Франция. Както и да е няма повече да ви занимавам с това...

Ние цяла седмица сме си в къщи с Митака, защото му отсъстваха и двете учителки  Crazy и ви казвам направо се моля другата седмица да не е така, представям си ако имах 2 или повече деца.... Crazy 
Момичета с повече от 1 дете направо ви се възхищавам, как успявате!!!  Hug

# 145
  • MERIGNAC, FRANCE
Help123, аз изкарах един Bilan de competences aprofondi, но твоето е по-разли4но. Според мен не бива да се притесняваш много, нали знаеш 4е французите обожават когато нещо зву4и сложно, а всъщност е елементарно. Успех и ни пиши как е минало  Peace

Надин, и аз се 4удя как правят другите, особено тези с близна4ета  Crazy

# 146
Здравейте и от мен, както всяка петък вечер! Wink
sea-fr, не си спомням дали ти честитих за госпожицата, за всеки случай го правя пак с пожелание да ви е жива и здрава и да ви носи много щастие!

Help123, не мога да ти помогна, никога не съм имала вземане даване с АНПЕ, но си мисля, че просто искат да ти преценят нивото и да те запишат на курс, отговарящ на твоите нужди. Или може би не е точно така, и трябва просто да минеш по процедурата...Успех ти желая!

Надин, и на теб успех в борбата за дипломите! При мен аферата засега е замразена , защото се оказа, че молбата за декларация за БГ гражданство се подава само лично, така че ще остане за лятото, няма спешност.
Аня, сигурно няма да мога да дойда на среща скоро. CryПросто свекърва ми гледа и двете деца(сега даже три) и макар че не е стара, все пак не е и първа младост и имаме един вид морален договор през уикенда да я освобождавам изцяло от грижите за малките. Така, че съм в домашен арест, няма как.

Мога ли да си позволя да ви питам няколко супер прости, практични въпроси(мен хич ме няма по практичната част... Embarassed): Знаете ли как е на френски елда и царевично брашно, и къде се продават въпросните неща. Сещате се , че ще се опитам да правя на малкия каши. Той е захранен от едва една седмица и показва страхотен интерес към манджите и постепенен отказ от шишето, така че е се наложи бързо да минем през деня на някакви други храни. Е, не изведнъж разбира се, ама да съм подготвена от далече. Иначе като съм в къщи си суче, ама биберона нещо му омръзна. Ако някой също така е открил случайно във Франция готови истинскикаши, моля сшщо да сподели. Аз открих май ,в  един интернет магазин една италианска марка, сега съм в процес на чудене дали да поръчам.

Mama Schtroumpf, надявам се, че седмицата е позитивна за теб и че сте излезли от черната серия .   Hug
До скоро на всички  и поздрави на всички, които не споменах-chumbi, Rotsa, Mishence, mystic, chaumont i wsichki drugi... Hug

# 147
Докато съм пишела Мама Щрумпф се включила. Да ви кажа, какво установихме-с две деца е зор голям, то е ясно, но с три е по-лесно! Просто двете големи си играят и те оставят на мира с малкото, ако пък то спи дори имаш време например да свършиш някоя работа или просто да идеш до тоалетна Wink Да не си помислите, че ще раждам трето, нямам тази възможност по ред причини за съжаление, но исках да споделя тази констатация Wink

# 148
Мога ли да си позволя да ви питам няколко супер прости, практични въпроси(мен хич ме няма по практичната част... Embarassed): Знаете ли как е на френски елда и царевично брашно, и къде се продават въпросните неща. Сещате се , че ще се опитам да правя на малкия каши. Той е захранен от едва една седмица и показва страхотен интерес към манджите и постепенен отказ от шишето, така че е се наложи бързо да минем през деня на някакви други храни. ..

Елдата мисля, че е  ble noir или sarrasin, царевичното брашно е farine de mais или maizena.
Ето ти и един сайт в случай, че не го знаеш  Wink Wink http://www.tiboo.com/bebe/alimentation/etapes-diversification.htm
Кашите не ги знам, че не ми се е налагало да давам тук у френско  Laughing

Надин, и аз се 4удя как правят другите, особено тези с близна4ета  Crazy
а за този пък вариант хич и не смея да си помисля да си представям Simple Smile  #Crazy

# 149
Да, sarrasin е елдата, mais е  царевичното брашно. Моят съвет - веригата за биопродукти - Naturalia, оттам купувам тези, както и много други за закуските на Мари - пълнозърнест кус-кус,фини овесени ядки, киноа, просо на люспи като овесените ядки. Готови френски каши никога не съм купувала, защото са тъпкани с какво ли не (както и пюретата им), прави изключение марката Babybio, Мари и до днес обожава безмлечната им каша ориз-киноа с ванилия.

Общи условия

Активация на акаунт