Сполучливи имитации на маркови парфюми - 46

• 51 172
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Добър и слънчев ден за всички!
Пристигна ми трета поръчка от Eyfel, та с няколко думи да опиша.
Първо, всички флакони вече са от онези чудни бутилки, имитиращи Le Labo и всички пулверизатори са на нужното ниво.
А сега за ароматите:
Скрит текст:
Мъжките:
М28 Bvlgari Aqua Marine - чудно свеж, морски с леки цитруси. Няма я тази по-тежка нотка и киселявост от Bvlgari Aqua. Определено повече ми допада.
М43 Gucci Guilty Black - нищо запомнящо реално. Но е тип аромат, който би се харесал на всеки, мек, лек, леко сладнеещ, но и свеж. Идеален за офис среда. Есен-Пролет или по-хладно лято.
М80 Abercrombie&Fitch Fierce - борова свежест с цитрусови нюанси. Има известна тежест, вероятно от мускуса и ветиве. Не е съвсем за горещото лято, но и той е от типа, който би се харесал на повечето хора.
М96 Bleu De Chanel Parfum - най-после някаква по-трайна версия на тази линия. Какви ли не вариации имам на EDT и ЕDP и при мен изчезват за 2-4 часа. Тук ситуацията малко е избягала от пословичната свежест, по-подходящ за есен-зима-пролет. Но поне се задържа около 5-6 часа на кожата ми. Ароматът вече е повече дървесно-кехлибарено-плодово сладък. За EDT все още любим ми остава CUBA Shadow.
М114 Paco Rabanne 1mln Prive - супер близък до оригинала, който тествах преди повече от година и вече е спрян. Наситен аромат, добра трайност, свързвам го със студено време и коледно-новогодишните празници. Канела, тонка, лек тютюн, малко цитрус в дъното......взимайте, докато още е топъл.
М124 Versace Eau Fraiche - отново лято в бутилка. Тази версия повече ми хареса от Камея, който ми беше мазно-кисел и така и не му свикнах. Тук е по-свеж и си чака 30+ градуса навън.
М148 Roberto Cavalli Uomo la Notte - отвя ме буквално. Страхотен кожен аромат, преплетен с някакви сладки цитрусови нюанси. Напомня ми на толкова много неща и дълго си лутах съзнанието и носа. Накрая стигнах до извода, че бих го определил като 30% TF Tuscan Leather и 70% Boss The Scent Private Accord/Azzaro Wanted by Night. Определено аромат за мъже и за хладно-студено време,  но невероятно уютен и същевременно леко дързък и открояващ се.
М154 Valentino Uomo Noir Absolu - мека и по-сладникава версия на TF Black Orchid. По-лесно носим. Доколкото виждам, го определят като близък и до Valentino Donna Noir Absolu, който скоро бе упоменат тук. Чака си вятъра и снега.
Унисекс:
U1 TF Mandarino di Amalfi Aqua - впръскваш и се потапяш в тропиците. Крещи "Ваканция, Море, Цитрусови сокове, Слънце". Ако имате вече не-AQUA версията, както аз от Камея, може да дойде малко излишен. Само в началото се различават, тук е по-свеж и се усеща нероли, както беше ми казала и mavina1380.
U18 YSL Magnificent Gold - ако обичате топла, нежна, мека ванилия. Има малко дървесни и флорални нотки. Повече е дамски, но аз не се притеснявам особено, т.к. страшно ми хареса. Заедно с Uomo La Notte бих ги поставил на първо място като попадения в тази доставка.
Дамски:
М169 Chanel Eau Tendre - голяма радост за половинката ми, която има оригинал на Lanvin Eclat Fleurs, който нещо изчезна от пазара. Този прилично се приближава до него. Изключително женствен аромат и аз също го оценявам мнооооого високо.
Та те т`ва е засега от мен!

# 451
  • Варна
D-frag12 би ли написал линка към магазина от който поръчваш Eyfel.

# 452
  • Варна
D-frag12 би ли написал линка към магазина от който поръчваш Eyfel.
Сайт за чудо и приказ:
https://eyfelperfume.alle.bg/
Аз обикновено се обаждам по телефона, да предупредя, че пращам по Вайбър поръчката.
petia_1130, промоционалните цени са или за EYFEL в старите им флакони, или за едни Rabarba парфюми, които  са също с добро качество. Само, вече съм писал няколко пъти, ERBA PURA-та им от Rabarba с номер S4 при унисекс-а хич не я бива като представяне. Но си налях масло от Гиза 6мл и стана чудна. Тяхната с номер U5 може и да е по-добре забъркана.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 15:32 от D-frag12

# 453
Миналата седмица получих 3 парфюма от Eyfel+1 подарък.След коментарите тук се бях настройла,че няма да се разберем по телефона.Но,ми вдигна много приятен мъж,който ми обясни всичко подробно и поръчката дойде както я коментирахме.Поръчах 2 дамски и U5 Ebra pura по 50 мл.Подаръка беше пак 50 мл coco mademoiselle в друга опаковка(явно от тези по 6 лева)пулверизатора пръска кофти и капачката е хлабава и пада.Но и да не беше така пак няма да го ползвам,тъй като не ми допада като аромат.Поръчки пуснати до 13 часа пристигат на следващия ден.След това съответно на по следващия.

# 454
Някой може ли да ми обясни на кратко, маква е разликата в парфюмите и маслата на Гиза?
Искам да си поръчам няколко неща, но не знам под каква форма да е.
Кое е по трайно?

# 455
  • Варна
Миналата седмица получих 3 парфюма от Eyfel+1 подарък.След коментарите тук се бях настройла,че няма да се разберем по телефона.Но,ми вдигна много приятен мъж,който ми обясни всичко подробно и поръчката дойде както я коментирахме.Поръчах 2 дамски и U5 Ebra pura по 50 мл.Подаръка беше пак 50 мл coco mademoiselle в друга опаковка(явно от тези по 6 лева)пулверизатора пръска кофти и капачката е хлабава и пада.Но и да не беше така пак няма да го ползвам,тъй като не ми допада като аромат.Поръчки пуснати до 13 часа пристигат на следващия ден.След това съответно на по следващия.
Абе и аз чак на третия разговор за поръчка вече си промених впечатлението за човека, дори се посмяхме заедно в телефонния разговор. Явно при първите два пъти съм го хванал в някакво по-кофти настроение. А сега дори ми беше запаметил номера и даже ме назова по име.
Може ли да споделите точно тази U5 Erba Pura в крайна сметка дали е наистина хубаво блендирана, наситена и трайна! Каквато по принцип съм пробвал от ЗАГ, Martin Lion и ГИЗА. Благодаря!
На мен подаръкът ми беше Mugler A*men, който вече си бях поръчвал още в първата поръчка от EYFEL, но т.к. ми е много любим, съм доволен. Предните ми подаръци съответно бяха Paco 1 Million, който като цяло не ми е от фаворитите(дундуркам едни 50мл от Камея от доста време), но става, и TF Tobacco Vanille(Rabarba), който се оказа изключителен като аромат, трайност и проекция. Обаче и там ми дойде в повече, т.к. имам 2х50 от Камея.

Rocket , принципно закономерността е следната - колкото по-концентриран е продуктът, т.е. парфюм или дори масло, толково е по-дълготраен, но с по-слабо излъчване. При EDP и отивайки към EDT имаме повече спирт, който се изпарява и това води до по-голям ароматен облак. Обаче и трайността пада. Но фактор са и самите съставки на парфюма разбира се. Аз си взех масла, защото първо ми излизаха по-евтино, т.к. имам флакони, етилов спирт и глицерин. И второ, защото човек може да си ги разреди до желаната концентрация.
Ако не ме лъже паметта, в 30мл парфюм от Гиза има 10мл масло, което си е доста силно концентрирано. Аз си разреждах 6мл масло до 30мл парфюм и се представят доста над средното ниво дори и леките аромати.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 16:22 от D-frag12

# 456
За Ebra Pura мога да коментирам единствено като трайност.Вариантите на другите фирми ,не са ми познати.Взех парфюмите сутринта в 9 и до вечерта 21 часа се усещаше доста интензивно.Хубав парфюм е,но май ще отиде при синът ми,както всички унисекс ,които съм пробвала до сега.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 17:30 от Maya Zhelyazkova

# 457
D-frag12, 10% не е кой знае каква концентрация...
П.П.: Не знам защо реших, че говориш за 10% концентрация...Simple Smile Сега, като чета повторно, виждам, че не си написал точно това. Simple Smile

# 458
Тоест за човек, който не разбира много от концентрации и няма консумативи най-добре е да си взема направо парфюм. Grinning

# 459
Ха-ха...Така си е...Simple Smile 10 мл. масло и 20 мл. разтворител правят концентрация над 30%, а 6 мл. масло и 24 мл.разтворител правят концентрация около 20%. Simple Smile

# 460
Аз скоро поръчах от Гиза 3 парфмни спрея и 1 масло. От спрейовете съм супер доволна, трайни са по няколко дни на дреха даже, маслото не е толкова,стои близо до кожата и след 4-5ч не се усеща, ще пробвам да го разредя, но не ми хареса и като аромат много Good girl gone bad е то.

# 461
  • Варна
Тоест за човек, който не разбира много от концентрации и няма консумативи най-добре е да си взема направо парфюм. Grinning
Не е някаква философия. Аз дори наливам вече на око след няколко опита със спринцовки. Имам доста такива мои и 2-3 за приятелката ми. Получават се. Дали ще имаш концентрация 20% или 18.5 или 21.5, чак толкова няма значение, все ще се изпръска.

# 462
  • Пловдив
Поръчах два дамски и два мъжки от Eyfel, човекът ми имаше номера явно от предния път, когато поръчвах, било е поне преди 2-3 г. Даде ми да си избера подаръка. Ще пиша като ги тествам. По гласа мисля, че е възрастен мъж, беше любезен.

# 463
Взех Omnia Crystalline на Заг. В първите дни се чудех дали ми харесва, но изведнъж го обикнах. Много чист аромат, перфектен за след баня. Мирише на сапун, а аз предпочитам именно такива аромати. Питах и други хора на какво им мирише и казаха сапун, така че ще го ползвам често. 🤍
А трайност?

# 464
Явно само аз нямах късмет с Eyfel. Днес ми пристигна поръчката, след като написах във вайбър (номера от сайта даден тук) 3 парфюма по 50 мл.... кой вид и номер исках.
Е, пристигнаха два от 3те, единия от 100мл и съответно по-скъп, плюс „подарък„ - 50мл развален, миришещ на чубрица Confounded неведом номер който даже вече го нямат в списъка... е повече няма да повторя упражнението, определено. Пари на вятъра, които можех да дам другаде (заг и камея бяха супер коректни).

Общи условия

Активация на акаунт