Сполучливи имитации на маркови парфюми - 46

• 51 244
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
Вчера посетих Заг в Стара Загора. Не бяха чували за новите парфюми, които се предлагат онлайн. Момичето ги снима и каза, че ще ги покаже на шефа си. Напълних си Angel и някакъв нов на Диор - Ванила. Не помня дали видях в списъка им нов парфюм на Монтал.

# 346
Arwen88, в кой Заг ходи?
Аз вчера бях в този до Универсалния магазин и ми предложоха 3-4 нови, като единият беше на Dior, другите не помня.

# 347
  • Deutschland
Ще чакам отзиви за Ванила, благодаря.
Не знаех, че имат нови, не съм проверявала скоро страницата им в ИГ.

# 348
Заг имат три нови дамски: Mure et  musc на L' Artisan, някаква Vanilla ......на Dior (не се сещам за цялото наименование) и Gucci Georgeous gardenia (576)
Последният си го взех, защото харесвам точно такива аромати- нежни и кремообразни. На който му допада La belle, ще хареса и този, носят един и същи вайб.
Ванилията на Диор ми се стори обикновена и безлична, а Л'Артисан  го отписах веднага след като го подуших. След това на блотера също не ми се разви добре.

# 349
Пристигнаха ми тестерите от fm. Нямах време да душкам много, но веднага пробвах 934,който трябва да е сходен с armani prive vert malachite и да, сходен е, само толкова 😔 Сходен точно с нотката която не ми харесва в оригинала и далеч от онова усещане което ми хареса в него. Надявах се да е по-траен от този на Мартинез и да се доближава поне колкото тях, но не е, по-нетраен е в рамките на час изчезва напълно, остава ми само една много лека и не особено приятна миризма на гримове върху кожата, нищо общо с това което трябва да е. Близост с оригинала не повече от 30% и то с неприятната му нотка. Ако не бях прибързала да поръчам и парфюма щеше да е хубаво, но сега хубав-лош ще трябва му измисля приложение, може да опитам да смеся двата вариянта, може пък да се доближа до това което трябва да е така. Ще пиша когато изпробвам и някой от другите аромати, може някой от тях да им се е получил.
Пристигнаха ми и 3 масла от Гиза и 3 парфюмчета по 8мл от Камея.
Нещо не ми допаднаха и те.
От Гиза взех D021 шанс, не познавам оригинала и не мога да кажа дали е сходен, но нещо не ми допада. Свеж е що годе, но има някаква дразнеща нотка.
D301 Туилли, тук харесвам оригинала и не намирам много сходство. Този е с много изявен джинджифил, а в оригинала се усеща колкото за свежест. Първите 30-40мин след като го мазнах едва изтраях миризмата, после поомекна и дори се усети леко свеж. Но и тук очакванията ми бяха попарени.
И D264 Ели парфум, тук вече е някакъв ужасен ужас, на знам какво ще го правя това масло, срам ме е да го подаря или да го пусна в размените, напомня ми стар развален парфюм от 80-те.
И накрая Камея, взех f201, f204, f25 не съм ги тествала на кожа все още, само душнах, нещо не съм обнадеждена и за тях, добре поне че имаше възможност за малки милилитри.
Общо взето, разочарована съм днес 😔

# 350
  • Бургас
Ванила Диорама е сигурно на Диор.За мен е ужасен с винтидж уклон.Не го купувайте без проби.

# 351
  • Варна
Скрит текст:
Пристигнаха ми тестерите от fm. Нямах време да душкам много, но веднага пробвах 934,който трябва да е сходен с armani prive vert malachite и да, сходен е, само толкова 😔 Сходен точно с нотката която не ми харесва в оригинала и далеч от онова усещане което ми хареса в него. Надявах се да е по-траен от този на Мартинез и да се доближава поне колкото тях, но не е, по-нетраен е в рамките на час изчезва напълно, остава ми само една много лека и не особено приятна миризма на гримове върху кожата, нищо общо с това което трябва да е. Близост с оригинала не повече от 30% и то с неприятната му нотка. Ако не бях прибързала да поръчам и парфюма щеше да е хубаво, но сега хубав-лош ще трябва му измисля приложение, може да опитам да смеся двата вариянта, може пък да се доближа до това което трябва да е така. Ще пиша когато изпробвам и някой от другите аромати, може някой от тях да им се е получил.
Пристигнаха ми и 3 масла от Гиза и 3 парфюмчета по 8мл от Камея.
Нещо не ми допаднаха и те.
От Гиза взех D021 шанс, не познавам оригинала и не мога да кажа дали е сходен, но нещо не ми допада. Свеж е що годе, но има някаква дразнеща нотка.
D301 Туилли, тук харесвам оригинала и не намирам много сходство. Този е с много изявен джинджифил, а в оригинала се усеща колкото за свежест. Първите 30-40мин след като го мазнах едва изтраях миризмата, после поомекна и дори се усети леко свеж. Но и тук очакванията ми бяха попарени.
И D264 Ели парфум, тук вече е някакъв ужасен ужас, на знам какво ще го правя това масло, срам ме е да го подаря или да го пусна в размените, напомня ми стар развален парфюм от 80-те.
И накрая Камея, взех f201, f204, f25 не съм ги тествала на кожа все още, само душнах, нещо не съм обнадеждена и за тях, добре поне че имаше възможност за малки милилитри.
Общо взето, разочарована съм днес 😔
Без някой да се засяга, но тестване на парфюм "на първо четене" не върши никаква работа за крайно впечатление и оценка. И аз много пъти съм бил разочарован от първо впръскване, но винаги съм давал шанс няколко дни за тест, било то дори и само вкъщи. Особено, когато човек тества едновременно няколко аромата, става пълна каша в обонянието. Случвало ми се е буквално с всяка марка аналози и дори и с оригинални аромати, да съжалявам, че съм си хвърлил парите на вятъра, а впоследствие дори да си поръчвам резервни флакони.
Да, има парфюми, които и след 5 дни носене не ми допадат и накрая ги изпръсквам за ароматизатор на помещение или дори съм изливал в мивка. Но има и множество такива, които след 5 дни са минавали от графа "бива там нещо си за фъскане, колкото да не съм без нищо" до "този задължително трябва да го имам".
За Камея F25 Императрицата мога да изкажа само позитивни оценки и наистина много близък до оригинала, чудно представяне. Приятелката ми има и двата варианта.
Камея F204 - също го имаме. Не мога да посоча сходство с оригинала, но като зимен аромат е много хубав и траен. Тръгва малко по-тежко, но скоро омеква и става доста комфортен и топъл аромат, привлекателен определено.

# 352
Тук съм с отзиви за Cuir Beluga на Гиза. Мисля, че Гиза са се справили една идея по-добре от Guerlain с този парфюм Joy или поне аз си го представям по-близък до тяхната версия, когато гледам пирамидата. Разбира се, това е първо мнение и може да е повлияно от прекаленото душкане на тези силни парфюми. Вчера носих оригинала, днес версията на Гиза, а малко по-късно напръсках и от двата на различни ръце.
Та:
Първите минути-час са доста различни: И двата са ванилови и пудрени, но оригиналът е много по-пудрен и друго, освен това(и ванилията разбира се) и велурът, който се показва след малко време, не се усеща. Другите неща от пирамидата не долавям. Също така, изобщо не ми се струва унисекс, а женски - имаше едно време едни пудри за тяло с ванилия, точно на това ми напомни. Във версията на Гиза определено се усеща плод, цвят и ахааа малко едва доловим тютюн, малко по-сладък и тежък е, велурът се усеща малко повече, мокър е и една идея повече се доближава до определението унисекс, пак е с женски уклон за мен, но не чак толкова, колкото оригинала. За него вече мога да си представя да се носи от мъж. Единственото, което не ми харесва е миризмата на спирт при напръскване. Изчезва много бързо, но ми е неприятна. След някакво време стават близки, като този на Гиза се доближава до първообраза си, а той самия започва да показва малко(ама малко) от това, което усещам в Гиза в началото, но пак не всичко. Трайността и на двата е повече от ден и ги усещам постоянно.
В заключение ще кажа, че версията на Гиза ми харесва повече. Не е по-елегантната и женствена, но мен това ме устройва перфектно.

Имам да тествам Black Phantom на Гиза, чийто оригинал не познавам. Имам малка надежда, че ще ми хареса. Белугата се промени не малко за времето, което измина, надявам се, че при Фантома онази потна нотка, която усетих няма да я има. Ако я има...е, поне не съм си взела оригинал Grinning

Ще си взема и някои други, определено. Не масла,  обаче, както разбрах преди малко Confused

# 353
  • Варна
Скрит текст:
Тук съм с отзиви за Cuir Beluga на Гиза. Мисля, че Гиза са се справили една идея по-добре от Guerlain с този парфюм Joy или поне аз си го представям по-близък до тяхната версия, когато гледам пирамидата. Разбира се, това е първо мнение и може да е повлияно от прекаленото душкане на тези силни парфюми. Вчера носих оригинала, днес версията на Гиза, а малко по-късно напръсках и от двата на различни ръце.
Та:
Първите минути-час са доста различни: И двата са ванилови и пудрени, но оригиналът е много по-пудрен и друго, освен това(и ванилията разбира се) и велурът, който се показва след малко време, не се усеща. Другите неща от пирамидата не долавям. Също така, изобщо не ми се струва унисекс, а женски - имаше едно време едни пудри за тяло с ванилия, точно на това ми напомни. Във версията на Гиза определено се усеща плод, цвят и ахааа малко едва доловим тютюн, малко по-сладък и тежък е, велурът се усеща малко повече, мокър е и една идея повече се доближава до определението унисекс, пак е с женски уклон за мен, но не чак толкова, колкото оригинала. За него вече мога да си представя да се носи от мъж.
Единственото, което не ми харесва е миризмата на спирт при напръскване. Изчезва много бързо, но ми е неприятна.
Скрит текст:
След някакво време стават близки, като този на Гиза се доближава до първообраза си, а той самия започва да показва малко(ама малко) от това, което усещам в Гиза в началото, но пак не всичко. Трайността и на двата е повече от ден и ги усещам постоянно.
В заключение ще кажа, че версията на Гиза ми харесва повече. Не е по-елегантната и женствена, но мен това ме устройва перфектно.

Имам да тествам Black Phantom на Гиза, чийто оригинал не познавам. Имам малка надежда, че ще ми хареса. Белугата се промени не малко за времето, което измина, надявам се, че при Фантома онази потна нотка, която усетих няма да я има. Ако я има...е, поне не съм си взела оригинал Grinning

Ще си взема и някои други, определено. Не масла,  обаче, както разбрах преди малко Confused
Аз от Гиза си бях взел само масла и си ги разредих с мъъъъъничко глицерин и повечко етилов спирт. Ако избързам с впръсването, се усеща спирта. Ако обаче изчакам 24+ часа, няма и помен от него, дори и в носа да си впръсна.
Не знам Дойчева от Гиза какъв спирт точно използва, но предполагам и се надявам, че парфюмчето може още да е "прясно" и след някой друг ден тази гадна спиртна нотка да отсъства. При нея всичко е на масла само и при поръчка тя ги смесва на място преди покупка/изпращане.
Стискам палци да е така и да си ползвате с удоволствие BELUGA-та, защото наистина е прекрасен унисекс аромат!

# 354
От няколко дни не мога да се откъсна от мострата на By Kilian Love, don't be shy, толкова галещо сладък и уютен аромат, влюбих се в аромата, цената обаче... Искам да ви попитам дали може някъде да се намери добър дубликат на този парфюм? Simple Smile
Аз си взимам от Мартинез вече няколко пъти и много си го обичам!

# 355
D-frag12, прав сте, че не е хубаво така прибързано да изказвам мнение. Много чаках аромата от fm и възлагах надежди, разочаровах се от него и може да не съм оценила обективно другите аромати. То реално парфюмите на Камея не съм ги и тествала, само от подушване на капачката няма как разбера нещо. А маслата бяха пътували и премръзнали буквално,което може би им влиае, ще ги оставя да отпочинат и да се климатизират и тогава ще ги видя, но едно по едно.

# 356
  • Варна
D-frag12, прав сте, че не е хубаво така прибързано да изказвам мнение.
Може в крайна сметка наистина да не Ви допаднат ароматите, но поне няколко разносвания заслужават, дайте им шанс на горкичките хаха.
Аз съм изпадал и в обратна ситуация - нещо, което ме е впечатлило силно в началото, обаче впоследтвие ми е ставало неприятно. Примери Kameya Versace Eau Fraiche - доста кисел ми дойде, а в началото го мислих за един от най-любимите ми летни аромати. Също Refan Creed Viking Cologne - в крайна сметка ми миришеше на разтворими витамини с портокал.
Има и други, за които си признавам, че са много оригинални като аромат, шедьоври, но просто не са мой тип, не мога да ги издържа дълго време по мен.

# 357
Arwen88, в кой Заг ходи?
Аз вчера бях в този до Универсалния магазин и ми предложоха 3-4 нови, като единият беше на Dior, другите не помня.
На Патриарха срещу ДМ. Нямаха новите на Джо Малоун и останалите, които са в онлайн магазина.

# 358
Здравейте, не знам дали ще успее някой да ми помогне защото всеки има свой вкус, но толкова ми се иска да намеря парфюм, който направо ще ме покоси. Усещала съм го няколко пъти от жените аромат, който много ми допада, но не е масов в никой случай. Ще обясня така - не е нито сладък,нито свежак,нито цветен,нито тютюнев или тежък, а някак луксозен, женствен и секси. Ако познавате такъв парфюм ще се радвам да споделите. Определено не е  Коко Шанел

# 359
  • Sofia
И аз го издирвам този парфюм

Общи условия

Активация на акаунт