💪"Игри на волята: България" - сезон 4, тема 6 (02.10 - 09.10)

• 104 884
  • 2 740
  •   1
Отговори
# 2 370
Истината е, че и аз съм фен на Жени, но забелязвам неща от характера, които в "нормална" социална игра просто ще й прекършат шансовете за победа (разбира се ако играе срещу адекватни играчи).

Определено има силно изострено его, което на моменти успява да потуши, но в други изпуска и примесено с емоционалност се получават такива "гафове" както тази вечер с коментара към Филип.
Другото е, че явно неволно или поради други обстоятелства тя постоянно говори за разделение мъже-жени и за този прословут сексизъм на Филип, който е силно преувеличен.

Виждаме, че в промото тя ще избухне и срещу Михаела и то смея да кажа твърде лесно и то за глупост. Не разбирам хора, които толкова се палят затова, че просто са споменали нещо от личния им живот или семейството, но това предстои да го гледаме.

Определено предполагам, че и ти La Vikinga ще се съгласиш, че от социална гледна точка това са й грешки и камъни в градината. Иначе е сформирала сила и прекрасна коалиция, която до тук тя ръководи перфектно.
Но аз лично ако бях около или срещу нея бих използвал слабостите и грешките й

# 2 371
Аз също съм фен на Жени много преди сезона да започне. И съм съгласен и с теб Дяволо, и с теб Иване.

По мое мнение при Жълтите няма кой да накаже грешките на Жени. Има комфорта да е в племе, в което практически няма конкуренция на тихия фронт.
Ако говорим за целия каст може би само Илиян има шанс да е в равностойна битка на тихия фронт срещу нея и да се възползва от грешките и. Зоран, Йо и Бо според мен лесно биха я усетили и биха манипулирали точно егото и, което според мен би направил и Илиян.
А по естествен път Генчо също не би бил лек противник за нея, защото Генчо показа умения да вади от контрол хора при желание, а Жени според мен лесно може да бъде извадена от комфортната и зона. Не подценявам и Георги, защото е много хлъзгав играч също така, но той не би се конфронтирал директно с нея, би използвал други хора да свършат "мръсната" работа.

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 02:43 от Bengun

# 2 372
Здравейте от мен отново! Не се включвам честно, но редовно чета какво се коментира тук, тъй като сте ми интересни и мисля, че разбирате играта малко повече от обикновения зрител. Прочетох всичко написано от тази вечер за мен и наистина не можете да повярвате колко щастлив ме правите. Благодаря на всички от сърце за подкрепата, за хубавите коментари и за това, че изобщо ни коментирате. Радвам се, че съм успял да докосна голяма част от зрителите и благодаря още веднъж и за хубавите мнения, както и за критиките, приемам ги като градивни и ми е ясно, че всеки човек е различен и всеки има мнение, аз уважавам на всеки мнението и не се сърдя на лошите коментари.
Прочетох спекулации, че съм съм искал да си тръгна и съм се бил предал, няма такова нещо, играх играта докрай, просто Филип беше по-добър от мен на всички компоненти, в никой момент не съм си и помислял да се предавам и постоянно съм се надявал на обрат, но уви.. Прочетох и, че съм бил много бавен и, че съм слаб в индивидуалните игри, а ставам само в отборните, истината е, че това е единствената ми индивидуална игра и не, че бях бавен, а просто Фифо беше прекалено бърз. Срещу всеки друг участник щеше да бъде доста по-равностойна играта.
Коването на пирони.. Имах един пирон, който не успях да забия повече от 10 минути, не знам какъв беше проблема, но се измъчих.
Завъртането на кръглата маса предизвика много коментари у хората в социалните мрежи като част от хората ме подкрепят, друга част коментират, че съм жалък, интригант, "такъв пример ли даваш на учениците си", "пак схеми" и т.н. Аз искам да се изкажа по темата, че масата не случайно е направена с опцията да се върти, за да може по-хитрият да се сети и да има шанс да обърне играта, смея да твърдя, че бях по-хитрият, но не бях по-добрият, опитах всичко възможно, но моят брат ме победи на братоубийствената ни битка. Стискам му палци и се надявам на финална победа!
До колкото до социалната ми игра, опитах да направя всичко, както се вижда в резултат на това да бъда очернен и със залепен етикет "интригант", но просто нямаше какво друго да се случи.. Единствената ми опция беше да предам Филип и да започна да играя с жените, които не веднъж са ми предлагали това, но е против морала ми и нямаше как да се случи и предпочетох да отпадна на по-ранен етап, но да не ме е срам да се гледам по телевизията.

Знам, че харесвате всякаква информация свързана с предаването, за това продължавам да съм активен в социалните мрежи, да пускаме лайв включвания с участниците, да снимам подкаст-и с отпаднали участници, за да ви държим възможно по-близо до нас. Поздрави на всички фенове и мами от Чакалчето! Simple Smile

# 2 373
Здравейте от мен отново! Не се включвам честно, но редовно чета какво се коментира тук, тъй като сте ми интересни и мисля, че разбирате играта малко повече от обикновения зрител. Прочетох всичко написано от тази вечер за мен и наистина не можете да повярвате колко щастлив ме правите. Благодаря на всички от сърце за подкрепата, за хубавите коментари и за това, че изобщо ни коментирате. Радвам се, че съм успял да докосна голяма част от зрителите и благодаря още веднъж и за хубавите мнения, както и за критиките, приемам ги като градивни и ми е ясно, че всеки човек е различен и всеки има мнение, аз уважавам на всеки мнението и не се сърдя на лошите коментари.

Коването на пирони.. Имах един пирон, който не успях да забия повече от 10 минути, не знам какъв беше проблема, но се измъчих.

Благодаря за включването Чакалов.
Добро представяне, няма от какво да се срамуваш!

Искам да те питам - нямаше ли възможност да смениш пирона, също така не опита ли да смениш и мястото на което се опитваш да го забиеш ?

# 2 374
Според мен тези двойни елиминационни битки са грешка, вярно е че трябва да гонят повече хора заради резервите, но ако бяха направили вместо на финал да бъде само 1 седмина самостоятелни елиминационни битки те да бъдат 2, щеше да е доста по-интересно.

Не знам защо сравнявате ИВ със Сървайвър, Сървайвър е доста по стратегическа игра и там социалния елемент е доста по-важен, доколкото ИВ е повече визическа игра в която продукцията си запазва правото да определя кои играчи да останат и кои не.

Относно с искреноста със зрителите  не мисля че е добре да се казва, в този случай какво да кажат, ние се познаваме  с половината племе преди предаване  и сме си направили коалиция да не се номинираме, или пък да кажеш нещо което после Ралица да почне да те разпитва за да можеш да го кажеш пред другите и на направиш скандал.

Колкото и да не ми се иска ИВ е малко като Латиноамериканска сапунка в която има добри и лоши, някой от добрите са премахнати заради лошите, но накрая винаги добрите побеждават, за да е доволна публиката и да го гледа другия път пак.
Само че не винаги тези които си мислят продукцията  че са от добрите  реално са харесвани от публиката както е с Жени сега или Паулина миналия сезон или пък обратното както е Филип, за който продукцията си мислеха че ще бъде един Георги от първи сезон (този който изгори знамето), или Тодор от Втори.

За това мисля че най-добре да снимат финала последната седмица преди излъчването (както направиха в 1 сезон), поне като манипулират игрите то да е за сметка на някой който харесва публиката Simple Smile

# 2 375
  • Sofia
Ех,Чакалче,Чакалче,сготви те накрая отровната коалиция.Жалко!
Хем знаех какво се случва и пак ме беше яд.
Достойно се представи,момче,пожелавам ти успех в живота!

Аз също повярвах тази вечер в искрените реакции на Валери и Мирела.Лефтеров също съжаляваше за създалата се ситуация.Браво и на Рали за отдаване на дължимото на Фифо.Единствените две доволни е ясно кои бяха.Надявам се скоро и те да се наиграят /едната май ще е по-скоро/.

Интересна игра, с фермерски елемент. Grinning Обаче Чакалов какво прави не мога да го разбера. Половин час не може да забие един пирон. Ми да беше взел друг или ако е попаднал на чвор на дъската, да пробва на друго място. Но май не е гледал фермата.

П.П.: Не ми харесва тактиката на Чакалов. Хитра е, но не е чиста игра.
Само две кози за доене липсваха.Smile

Нито ми се коментира първата игра,нито двойната елиминация по никое време,че ще си издействам бан.Хем си знам продукцията,хем... ooooh!

п.п.Миналата година имаше коментари от играчи,че на всеки съвет,когато някой е имал грошове,му е предлагано нещо,но когато не се е съгласявал,не са го излъчвали.Дали и сега не се случва така?!Чакалчето да каже.

# 2 376
  • София
La Vikinga,
Скрит текст:
Моето мнение за играта на Жени на втория фронт (в игрите на терен е много добра).
Ами не ми е категорична Жени. Очаквах много повече от нея. Но и не отричам, че в случая името и работи против нея, защото очакванията са много големи. Т.е. по-лесно е да разочароваш феновете си, отколкото да изпъкнеш от нулата като една Борислава в последния сезон на Сървайвър.
Значи, с недомлъвки го играе. Ние знаем по принцип защо е срещу Фифо. И не е ‘’сексизма’’ Тя се хвана за това как се отнасял пренебрежително срещу жените и му отвори име на сексист. Фифо дори и да е пускал тънки язвителни коментарчета, то той е направо цвете в сравнение с наистина диви балкански сексисти през годините (да не цитирам имена, не са малко във всички родни формати, ти не гледаш Фермата, ама там какви образи има, майкооууу).
Тя е срещу него, защото го видя на терен колко е комплексен и силен и просто иска да го разкара от играта. Надуши и че е роден алфа лидер и ще и изземе функциите в племето. Засегна се, че дойде една резерва и започна да дава акъл кое как да се прави. Преди той да дойде, тя определяше тактиката в игрите, а другите мъже стояха и кимаха. Така че това е причината (силен опонент за финал и оспорващ трона и в племето) да е срещу него. Поне според мен. Но не каза тези неща на синхрон и че тя ще се опита да го елиминира, защото е много опасен противник за финала и не иска да излиза на Арената срещу него. Опита се да си измисли някаква друга причина и там удари на камък. Първа груба грешка.

Позицията и е лъкатушеща, малко ми хъката-мъката. Повечето хора не схващат. Няма ясна позиция. На съветите не е откровена. В синхроните също. Най-смешното от всичко бе когато тръгна да отрича, че има женска коалиция, а такава има още от първия ден и ние това го видяхме. Беше излъчено всичко в ефир. И в това няма нищо лошо. Но защо го отричаш?! Недоумявам.
И след това изкара Филип по-черен и от дявола, че дръзнал да се опитва да прави мъжка коалиция. WTF?! Ами естествено, че ще се опита да го направи. Тя какво очаква, всеки път да пляска с ръце, че ще е номиниран ли?
Какво трябваше да каже на Фифо и на синхрон: Евала, пич, играч си! Така се прави, но аз ще те надцакам и му намигва и потупва по гърба (примерно).

Много нетактично поведение също така. Прекъсва другите, налага си мнението по един не търпящ друго мнение начин. Повишава тон и ги строява. Не се играе така ако искаш да имаш сигурен гръб. Значи за нея работи името. Просто другите и имат голям страх и респект. И е нормално да е така. Но тя можеше да си изиграе много по-добре картите. Да прецени емоционалното състояние на Мирела. Себелюбието на Валери. Че тези двамата лесно могат да бъдат изтървани заради честта и мисълта как ще изглеждат след това в очите на хората.

В синхроните слушаме само за Филип и какъв сексист бил. Няма обяснение за личните и намерения и виждания за играта и племето. За ходовете и напред. Както правеше Живка във Фермата, Борислава и Зоран в Сървайвър, Неделчо от миналия сезон.

И това е градивна критика, защото аз уважавам играча Джаферович и всички тук в темата знаят, че съм и фен. Но просто недоумявам как си го причини всичко това. Като виждаш, че удряш на камък, ми смени тактиката. Опитай се да привлечеш този Филип и му намажи ските на един много по-късен етап, когато не го очаква. Но го кажи на синхрон, какво мислиш да направиш и т.н. Тя има много добър поглед над нещата и би трябвало да види, че толкова добре подготвен атлет като Филип да бъде отстранен толкова рано (когато има и много слаби опоненти) е почти невъзможно и наистина рискува да изгърмят някои от близките и лейтенанти. Това че не се е случило, не е заради нейни заслуги, а стечение на обстоятелствата.
Съгласна съм най-вече с нетактичното поведение към някои от хората в собствената ѝ коалиция (което отдавам на това, че Жени се чувства прекалено уверена, управлявайки мнозинството в племето за момента - сигурно от там ще дойде заплахата за нея), но за Филип - причината да иска да го отстрани е в борбата за надмощие, която двамата водят. Не се и съмнявам, че неговите коментари са я подразнили, че го смята за заплаха на терен, и не на последно място: той се опита да вземе лидерската позиция от нея още с появата си в племето. Не мисля, че Жени е влязла, знаейки всичко, което ще ѝ се случи - да, облагодетелствана е от племето, в което се намира, и продукцията е разпределила всички племена тенденциозно - това не е прецедент, но според мен Филип никога не е влизал в сметките на Жени, трябва да признаеш, че той още от самото начало разкри всичките си карти и реши да направи скока от резерва към лидер за една нощ. Знам, че Юлиян ти е любимец и ще дам за пример първата част от неговата игра (стратегическа, не социална Sweat Smile) - имаше момент в началото на формата, в който той не искаше да изпъква като индивидуален играч, не искаше и капитан да бъде, защото му се струваше излишно излагане на риск и полагане на услия, в което откривам логика, също - отстрани Пламен, изпращайки го на битка срещу Веселин, като плюсове ги изброявам тези ходове - Филип от самото начало иска да доминира, и това дразни Жени, която иска същото нещо и го беше постигнала. Ако жените в племето на този етап се разединят и решат да се номинират една друга, за тях като индивидуални играчи това ще е пагубно. А те всички са индивидуални играчи и искат да оцелеят, дори и да не вярват, че могат да спечелят, всеки има право да иска да стигне напед. Не мислиш ли, че ако Филип имаше "бройката", достатъчна за номинация всеки път, нямаше да се опита да отстрани Жени - не сам, (ако опасенията му са, че тя е "поставено лице на продукцията"), а изпращайки я срещу други играчи, доакто не отпадне? Аз съм склонна да вярвам, че би го направил, просто не би бил толкова упрекван. Жени е избрала грешния играч да номинира, от гледна точка на публиката, но от нейна гледна точка - кого другиго да номнира отсега нататък? Кой друг ѝ остана, с когото не играе "заедно"? И да - Жени е способен играч на терен, но успехите ѝ винаги се подлагат на съмнение, заради това, че зрителят го дразни характерът ѝ, докато при мъжете-участници, се случва обратното - всякакви недостатъци в характера, общуването и пр., са опростени, ако те се представят отлично по време на битки, тук не визирам Филип.

Общо не виждам и между държанието на Тодор към Ваня, който откровено си я тормозеше на моменти от тяхното съжителство в племето, и настоящата ситуация - Жени и Филип си общуват само по принуда, на съвет.

А Николай Мартинов, който се споменава в същия ред на мисли, аз го помня 70% сам на Острова на мъртвеца, където посрещаше и отпращаше останалите отпаднали играчи, но той в племе не успя да "просперира", не е бил жертва на племето, и зрителите не го виждаха като жертва, защото отстраняваше противниците си един по един в битки, по-скоро като гладиатор, но на Острова, през останалото време си майстореше разни неща, и всъщност беше единственият персонаж, който ни показваха, макар да не беше част от основните племена през по-голямата част от престоя си, монтажът на останалите участници в този сезон е сериозно ощетен от пост-продукцията. Sweat Smile

Скрих част от твоя текст, за да не стане съвсем дълъг моят пост. Bowtie

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 18:38 от La Vikinga

# 2 377
  • Sunshine state
Толкова ядосана скоро не съм била, мъжът ми чак се чудеше как да ме усмирява, та да не строша телевизора. Това ла*н*но племе заслужават да висят на реката оттук, та до разпад. Направо едва изгледах епизода, честно ви казвам. Много, много жалко за Чакалов, направо щях да ревна. И разговорът на Женя и останалите жени на басейна е просто ЖАЛЪК. Женя е дотук най-мразеният участник в риалити от мен. Кучка! 😡
Сега да ги видим жените да мъкнат като волове като толкова знаят. 🙄 Аз ако съм на Филип, няма да си мръдна малкия пръст на игрите и да се раздавам, а ще си почивам, чакайки поредната си елиминационна битка. Така и така ще съм номинирана, защо да се пъна??

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 03:50 от Pupitka

# 2 378
  • София
Истината е, че и аз съм фен на Жени, но забелязвам неща от характера, които в "нормална" социална игра просто ще й прекършат шансовете за победа (разбира се ако играе срещу адекватни играчи).

Определено има силно изострено его, което на моменти успява да потуши, но в други изпуска и примесено с
Скрит текст:
емоционалност се получават такива "гафове" както тази вечер с коментара към Филип.
Другото е, че явно неволно или поради други обстоятелства тя постоянно говори за разделение мъже-жени и за този прословут сексизъм на Филип, който е силно преувеличен.

Виждаме, че в промото тя ще избухне и срещу Михаела и то смея да кажа твърде лесно и то за глупост. Не разбирам хора, които толкова се палят затова, че просто са споменали нещо от личния им живот или семейството, но това предстои да го гледаме.
Определено предполагам, че и ти La Vikinga ще се съгласиш, че от социална гледна точка това са й грешки и камъни в градината. Иначе е сформирала сила и прекрасна коалиция, която до тук тя ръководи перфектно.
Но аз лично ако бях около или срещу нея бих използвал слабостите и грешките й
Съгласна съм за отношението на Жени към собствените ѝ "коалиционни партньори", тя дотам ги е отписала като "самостоятелни играчи", че понякога забравя да ги уверява, че са в безопасност и се чувства все едно си е у дома, утре ще им се извини и готово. Но не мога да я обвиня за това, че номинира Филип, не виждам как вътре в играта е грешно за нея да се опитва да го отстрани, освен фактът, че той получава грошове, които са с много променлив курс. Превръщането на Филип в мъченик е настояще, по време на играта, Жени едва ли се е вълнувала от това, нея я интересува той да отпадне. И да обидата беше "гаф", ругатнята в понеделник - още по-голям. В един момент, чак странно ми стана определението, което изпозлва тя за Филип, сякаш търсеше някоя "по-лека" обида като тази, притесянвайки се да не изтърси нещо като "лешпер", "измекяр" (тотален Mandela effect за мен е моментът, в който Гого изпозлва тази дума и то за другия ми любимец - Илиян, не се е случвал Trollface) и други, и накрая измисли това... Харесва ми, че хората с градивна критика към Жени се обръщат към мен като единствения човек, който открито я харесва Smile, макар че според мен Bengun също е фен. По време на втори сезон, на този етап, вече ме бяха обвинили, че съм роднина на Ваня, или че съм Ваня, поне веднъж Sweat Smile, а тя беше харесван участник, с изключение на малки периоди от време, но откакто започнаха да я номинират непрестанно, и тя да се връща - вече беше в земята на заслужилите аутсайдери. Heart Eyes Аз не се дразня от критиката към Жени, нито към Ваня, вижте, аз колко съм последователна в критиката си към Юлиян вече четири години, дори хората спряха да се засягат. Bowtie

Последна редакция: сб, 08 окт 2022, 20:52 от La Vikinga

# 2 379
La Vikinga, толкова да съм била съгласна с теб в темите за сезон 2 и 3 и толкова да не мога и грам да се съглася с теб тук. Да харесваш противни личности като Евгения и Илиян...аз лично не го разбирам. Но всеки с вкуса си.

# 2 380
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Само на мен ли ми се стори, че Чакалов сякаш беше решил да падне на битката?

Само на теб. И в плуването,и в коването,и в целенето на балоните Фифо видимо доминираше по бързина и точност.

За мен победители в сезон 4 са безапелационно Фифо и Гого като Фифо е моят любимец от момента,в който стъпи на терен. Всеки друг победител ще е компримис за мен.Алекса ми е третият избор,но далеч по-нехаресван.

Ехх, Джаферович.Ако аз бях в игрите,така щях да те сложа на мястото ти така, че като ме видиш,щеше да бягаш в другата посока. Хванала там една шепа глупави момиченца,които нито речник имат,нито умения да се защитават с това,с който им се говори насреща..
Направи Фифо герой в очите на зрителите,а ти си стоиш с ограничение на коментарите от страх и срам.

# 2 381
Защо пък да е кукувица Жени. Много  добре си изигра картите и опази женската коалиция. Прати Мирела, за да спечели гласа на Валери,  защото се вижда, че той има чувсгва към нея и ще я послуша.
Това, което им изигра лоша шега е двойната номинация. ама за това не виновна Жени, а продукцията.

# 2 382
  • Sunshine state
Хайде, хайде, Женя никога за нищо не е виновна. И как само агресира в следващия епизод, леле .. 👀😳

# 2 383
  • София
Чакалче,
Благодарности за включването!
За мен е абсурдно да се смята, че си се бил предал предварително. Малко са подобни мнения, нормално е да ги има де, драми няма.
При една дълга и многокомпонентна игра много често се е случвало през годините, да има сериозно изоставане на някой от участниците. Има го във всички сезони по няколко пъти, включително на два поредни финала... И никой тук не иска да гледа трети пореден подобен финал. Сигурно и Боби и Симеон са пуснали стоте бона точно на последната битка... Да, добре. Просто го има го в играта, това е положението.
За мен излизаш прекалено рано и също така пак според мен от видяното във всички битки можеше да отстраниш почти всички мъже във формата. Уви, изправиха те на игра срещу играч като Филип от който вече имаш една загуба при резервите, което неминуемо чука и по психиката, а и не е лесно когато видиш още след плуването, че изоставаш с много. А аз като бивш плувец да кажа, че 100 м. в открито море за бързина е много изтискващо. После следват тези 70 кг. шейна върху пясък и реално за сеченето и коването си вече гроги. А срещу теб е топ състезател по кросфит, един от най-добрите в България и бивш професионален плувец.
Ха, значи лисиците са ти предлагали да забиеш и ти нож в гърба на Фифо. УАУ. Е, това бива наглост ама това вече всякакви граници минава.
Да, факт, излизаш с чест и достойнство! Убеден съм, че колегите и колежките ти от жълтия отбор искат да са на твоето място в момента, защото те могат и да продължат в играта, но един по един ще отпаднат, едва ли обаче ще получат същите отзиви с изключение на Фифо, Лефтеров и може би Ралица.
Успех! 🙂

La Vikinga,
Цели 11 човека са гласували за Жени. Хич не е малко да ти кажа. Ти да видиш. 😉
Еее, защо само Бенгън. Я виж колко седмици подред ми беше на плюса, Жени. Но вече няма да бъде там от тази седмица, уви... Но, каквото е било в играта си остава само за там. Оценявам само конкретната и игра в сезона. Мен лично, с-во Джаферович не ме е дразнило и никога не съм го крил. Ваня си го харесвам и то много. Това са големи фенове на Сървайвър и имат моето уважение и симпатия от години. НО, за мен лично, Жени се провали социално. Поне засега. Това не значи, че не може да си върне загубеното, зависи от нея и ходовете и занапред в играта. Това че се представя стабилно в игрите е сериозен плюс, защото не могат да я нападнат по този параграф. Не че блести с нещо специално, но няма издънки (с изключение на играта за територия с каяка на 1 пост) и като пъзелист на последен пост има голяма роля в победите.
Уважавам мнението ти, за не малко неща си права. Обърнах се към теб, просто защото имахме дискусия за нея, а и с теб е удоволствие да спори човек.
п.п. Аз бях фен на Ваня още след седмица 1 (както тя обича да казва). Още откакто захапа Тошко, хаха. Гледах и не можех да повярвам на очите си. Жена тръгва агресивно срещу такъв мега, гига алфа мъжкар, УАУ.
Стоят си мненията може да се провери. Та не знам кой и беше най-големия фен в темите. 😜

# 2 384
  • earth
Ами че аз Фифо на коването и фунийките щях да го отвея.

Общи условия

Активация на акаунт