Има ли срамна работа?

• 20 516
  • 486
  •   1
Отговори
# 150
Знам подобна история на българска почва, в магазин бяха отказали да обслужат съпругата на милионер, скромно облечена жена, бяха й казали, че онова палто тя не може да си го позволи и в крайна сметка не й го бяха дали да го види отблизо.
Не е срамно да си продавач, срамно е да си прост и нелюбезен човек, но ти ще си такъв, с каквато и работа да се захванеш.

# 151
  • Швейцария
Ами тукашните милионери, които аз познавам, всичките се носят много семпло. Жените им също. Една продавачка трябва да е наясно с това и да обслужва всеки клиент. Но простотията я има по целия свят.

На мен пък веднъж в България...стоя си аз пред мола и пия кафе от автомата. Идва един чичко с ланци и ми вика "На ти 5 лв да пиеш едно кафе вътре" Казах мерси и си ги взех... Smiley

Последна редакция: ср, 05 окт 2022, 09:27 от JennyBG

# 152
Тези истории звучат като извадени от някой филм - "Хубава жена" или "Госпожа Харис отива в Париж", но са част от живота. Консултант- продавачките в този случай се проявяват не само като невъзпитани, ами и като късогледи. Не работят ли повечето на процент от оборота?!

Съгласна за заможните в Щвейцария и на Запад като цяло. Не всички се показват със статус коли или с дрехи. Случвало ми се е години да общувам с човек, който носи най-обикновени тениски, и да разбера случайно, че той живеел в замък с 5 свободни спални, човекът. 😄

# 153
Няма значение дали е богат или беден, не разбирам на какво основание продавачката коментира кой може да пазарува и кой не, задължение ли е? Може би трябва да слагат табели?

# 154
  • София
Не помня дали в тази тема ставаше дума за заплатите на научните работници в чужбина.
Прясна информация от вчера. От доцент в Кипърския университет. Заплатата не пожела да сподели, което е разбираемо, но сподели заплащането, което получават по един проект (всеки работи по 4-5 проекта месечно, освен основната си работа). Започва от 4200 евро на месец на човек.

# 155
Те и тук в университетите и БАН правят много добри пари от проекти, ама си мълчат защото най-често не е заслужено, а разпределението е според това колко си близък с шефа.

# 156
Срамно е да не работиш.
Всяка работа с която можеш да издържаш семейството си е добра.

# 157
Чувала съм коментари ,че сервитьорка било срамна работа.Да де ама аз като съм била сервитьорка съм вадила двойно на заплатите на "престижните' . Продавач е супер нормална работа ,просто е обикновена. Някои признават само директори , IT специалисти ,ама ако никой не работи в магазина ,какво правим тогава?

# 158
  • out of space
Контрольор/ка в ГТ.
Не знам какъв човек трябва да си (с малки изключения), постоянно да се караш с хората, а едни две тетки директно ги засилих с ритник през вратата.

# 159
Контрольор/ка в ГТ.
Не знам какъв човек трябва да си (с малки изключения), постоянно да се караш с хората, а едни две тетки директно ги засилих с ритник през вратата.

То много хубаво, че и се хавалиш ...

Имаше статии за супер любезни и възпитани контрольори и то писани от техни пътници с благодарност за доброто отношение. Та пак всичко си е до човек.

# 160
Че за какво има да се караш? Хората с билетчета едва ли създават проблеми, по-скоро нередовни пътници, които ако ги провериш ще ти се скарат как защо да купували билети, като… нещо си. И там не е виновен контрольорът.

# 161
Чувала съм коментари ,че сервитьорка било срамна работа.Да де ама аз като съм била сервитьорка съм вадила двойно на заплатите на "престижните' . Продавач е супер нормална работа ,просто е обикновена. Някои признават само директори , IT специалисти ,ама ако никой не работи в магазина ,какво правим тогава?

То вече никой не работи в магазините. Непрестижно е. Идвам от малко село в Германия. Младите хора масово не искат да работят - предимно искат да са ютуб звезди или да точат социалната система.
В съседен на нас град целият щанд за сирене и месо е затворен поради липса на персонал.

# 162
И тука е същото.В Кауфланд има опашки и празни рафтове, защото няма персонал нито за зареждане, нито за витрините, нито за касите.

# 163
И тука е същото.В Кауфланд има опашки и празни рафтове, защото няма персонал нито за зареждане, нито за витрините, нито за касите.

За мен все пак е порочен кръг за който и шефовете са си виновни. Не може от социални помощи да си докарваш същите пари ако работиш на пълен работен ден на каса или на щанд за сирене и месо. Че то по-добре въобще да не работиш.

Иначе по темата - срамна работа няма.
Срамно е да чакаш на някой друг да те издържа ако си здрав и прав.

# 164
Контрольор/ка в ГТ.
Тв твойта работа като с органите на реда. Като не работят - що не работят. Като работят - еееее, бива ли такоз нещо! Какви хора, бе!

Общи условия

Активация на акаунт