Банята - тема 42

• 43 192
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Имам шкаф на рока, няма проблем. Също не се мокри директно , а от време на време случайно
Сега го отворих да погледна, цената му е двойна на тази която аз съм платила преди няколко години..

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 14:17 от second

# 166
Интеркерамик са китайски, правят много неща за баня. Не бих рискувала с тях, за всеки случай.

# 167
Интеркерамик е зле, така ли, не че съм виждала техни, но да го имам предвид? Гледам някакви по над 1000 лв. в интернет и не ми става ясно за какво е тази цена...стъкла като стъкла (закалени все), механизми - хубаво, ама чак пък толкова. О, сега погледнах и в Баухаус, там е над 1100. Уау, такива ли са цените на тези прегради?... Update - има и по-евтини. Явно ще ходя на място да гледам. Много голяма разлика в цената има в моделите... Благодаря.

Иначе шкафът, който съм харесала, е на Roca, наддявам се да са им добри. Но в колкотo и магазина да попитах, веднага ми предлагат PVC по поръчка, независимо, че продават този модел на Roca.
Интеркерамик са китайска ширпотреба.
Щом е Рока, ще се държи добре. Явно от поръчковите ПВЦ-та имат по-добра комисионна. Не бих заменила Рока с ПВЦ.

# 168
Имам шкаф на рока, няма проблем. Също не се мокри директно , а от време на време случайно
Сега го отворих да погледна, цената му е двойна на тази която аз съм платила преди няколко години..

Цените в момента са направо космически...Тук-там пускат намаления. Ще дебна около черния петък сега. Да не говорим, че PVC по поръчка са и по-скъпи (аналогични модели на тези от MDF), не знам защо. Особено ако им се сложи по-добра мивка, защото иначе масово им слагат турски или китайски мивки.
С кой модел мивка е Вашият шкаф, ако помните и ако е удобно да ми кажете? Аз съм харесала един модел с мивка Victoria, но се чудя дали не е много плитка. Сегашната ми мивка (която си отива) е на Идеал Стандарт и е доста дълбока към сифона. Та не знам дали няма да плиска много тази.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 15:03 от Alia1

# 169
Питайте Рока колко годишна им е гаранцията за раздуване на мебелите. Защото в сайта им пише материал: агломерат, каквото и да значи това.
Аз знам защо качествено PVC по поръчка е по-скъпо от МДФ, но рискувам пак да ми кажат, че Вилерой и Бох е крем де ла крем и да се скрия някъде. И ако сте се спрeли на PVC, просто си го вземете от производителя.
Toп марката не винаги доказва топ качество. Много от "големите" марки имат заводи в Китай.

Последна редакция: ср, 16 ное 2022, 15:24 от Fancy

# 170
Ако имате идея за производител, ще помоля най-смирено за координати. Сързах се с една русенска фирма и цената, която ми дадоха за шкаф с вратички, даже не с чекмеджета, е доста стряскаща за шкаф 60 см. Като се сложи свестна мивка, която трябва да им изпратя (още разход), става сериозна сумата... Писах и на Авипро - въобще не ми отговориха. Отделно, от някои магазини ми дадоха оферта за PVC - ами дебели цени си излизат ако мивката не е турска...

# 171
https://www.home-max.bg/mebel-za-banya-veronika-s-porcelanov-umivalnik/
Нашият е такъв (пвц)
Има и без крака
Не знам какво търсите, ама няма ли в нормалните магазини, че чак по поръчка ..

# 172
  • София
Аз изобщо не харесах никакъв шкаф за баня и в крайна сметка се отказах е и за двете бани от такава, но наистина цените са стресиращи то шкаф, то огледало, то врата, абсолютна лудост...
😂 😂 😂 Огледалата са ми най-крейзи цените, а за горната ще ми трябва с осветление(хубаво, че не е в момента) обаче вс което харесвам е 400-500лв и нагоре🙊🙈
Баня стил в момента имат черен петък намаления, може да по разгледате там за някоя прилична оферта.

# 173
На Интер Керамик от продукцията най-читави са долните шкафчета и тук заради по-тънкото ПВЦ цената е надолу спрямо Триано например. Най-добри за мен са на Триано шкафчета като качество на изработка.
На Интер Керамик поне до преди пандемията кабините не ми харесваха. Сега не знам сменили ли са нещо в производството....
Последно поръчвахме Iberis с две врати за приятелка https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B … iberis-13580.html
и Наоми с две врати https://baniastil.com/%D0%BC%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%B … %B8-65-20729.html

МДФ е Рока и има вероятност да се раздуе при лошо вентилирана баня и 100% ако се мокри. Гаранция срещу раздуване има 0 месеца.

# 174
Drago, а какви са мивките на Iberis и Naomi? И знаеш ли дали могат да се видят на живо в някой магазин в София? Мястото е за 60 см.

Иначе, както писах, в банята няма почти никаква влага, а и шкафът би следвало да се мокри само от ежедневно ползване - при миене на ръцете или на банята, ако се напръска нещо. Къпането е много рядко и има преграда - за сега е завеса, но се планира стъклена.

# 175
# 176
Drago, а какви са мивките на Iberis и Naomi? И знаеш ли дали могат да се видят на живо в някой магазин в София? Мястото е за 60 см.

Иначе, както писах, в банята няма почти никаква влага, а и шкафът би следвало да се мокри само от ежедневно ползване - при миене на ръцете или на банята, ако се напръска нещо. Къпането е много рядко и има преграда - за сега е завеса, но се планира стъклена.
Naomi може да се види във фирмения магазин до бул.България, но в по-големия размер. Няма да свърши работа ако мястото е 60, защото малката Наоми е 65 см. Това е мивката на Иберис https://serel.bg/produkt/umivalnik-2047-seriya-minimal/. Не знам къде може да има изложен.

Аз ще слагам този шкаф, но с друга мивка в баня, където няма да се мокри, та Икеа са също вариант освен Рока https://www.ikea.com/de/de/p/godmorgon-raettviken-waschbeckensch … tterie-s39293361/

# 177
Каква марка е тази Serel? Май е турска. Една идея по-груби ми се виждат турските.
Като каза шоурума до бул. "България" и се сетих, че "Викард" съм ги посещавала. Те работят с мивки от полимермрамор, които сами произвеждат по италианска технология и изглеждат чудесно на външен вид, но ми казаха от самия магазин, че се драскат по-лесно от керамиката и могат да се боядисат, ако капне боя за коса например или друг химикал.

# 178
Каква марка е тази Serel? Май е турска. Една идея по-груби ми се виждат турските.
Като каза шоурума до бул. "България" и се сетих, че "Викард" съм ги посещавала. Те работят с мивки от полимермрамор, които сами произвеждат по италианска технология и изглеждат чудесно на външен вид, но ми казаха от самия магазин, че се драскат по-лесно от керамиката и могат да се боядисат, ако капне боя за коса например или друг химикал.
Нашата е полимер мрамор и това, което са ти казали е точно така. Преди имахме същата, но двойна и затова знам. Повърхностни леки драскотинки имаше, но мисля има полираща паста, с която се мажат. Аз не се боядисвам и не ми е проблем, но поема оцветители. Серел са турски. Нашата т.чиния е тяхна и изглежда много добре, за мивките не знам и не съм виждала на живо тази, която поръчахме.

# 179
Честно да си кажа, почти се бях спряла на Викард, най-вече защото много ми харесаха мивките на външен вид. Ама да взема шкафа и утре да се издраска мивката, няма да мога да го преживея. Това с полиращата паста е леко успокояващо, че все пак има някакъв вариант, но доколко е ефективен, нямам идея, а и не можах да намеря много информация  в интернет. Доста я обмислям тази покупка, да, но ми се иска като я направя, много години занапред да не мисля по този въпрос повече...То не е като да си купиш парцалки и да ги хвърлиш като не ти харесват или се скъсат, поне за мен.

Общи условия

Активация на акаунт