Политиката в България 3

• 411 416
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 060
ДБ и ПП сега са набрали известна инерция - веднъж с анти-украйнските изказвания на Радев и втори път с обединението, ама чакайте листата да стане официална и да се изпокарат пак ще си говорим. Сега са във фазата на прилива, но ми е интересно като започне отлива. В най-лошия случай ако не съберат гласове заедно с възхода да речем да имат 121 гласа - а не вярвам да ги съберат - с кого ще управляват? и ще почне отлива.
---

мен в София най-вече ме интересува канализацията. Аз не мога да разбера какво е това нещо - още древните траки са имали канализация 2000 г. пр. Хр, а София 2023 г. сл. Хр. 30 процента няма канализация. Който ми обещае да оправи канализацията - веднага ще гласувам за него.

# 12 061
Васиту ами че то още навремето бе забранено да се вади конфидециална информация, но Бонев и Петър Стоянов без проблем я извадиха.
Румен Петков и той извади досието на Коритаров, въпреки че не би трябвало да има достъп.
И по случая Ало Ваньо никой не би трябвало да има информация колко е държавният резерв, но се оказа че доста хора има информация....

# 12 062
В интерес на истината както хартията, така и машинита могат да се нагласят. На мен пък ми отдавна ми обмъзна партиите да се оправдават за неуспехи с фалшификации. Интересно как никой не оспори огромният вот за Радев, или победата на Плевневлиев над Калфин с над 150 000 гласа. Както никой не оспори първият мандат на Герб когато биха с над 20 процента? Фалшификации може да има при ниска активност, а за нея са виновни самите партии.

# 12 063
В интерес на истината както хартията, така и машинита могат да се нагласят. На мен пък ми отдавна ми обмъзна партиите да се оправдават за неуспехи с фалшификации.
Точно така. Изобщо не е вярно, че машинният вот е неманипулируем. След ниво секционна комисия всичко може да се прави и най-вероятно се...Close Приемаме, че секционните комисии са добросъвестни и се следят едни други, все пак.
Да не говорим, че избори и да се манипулират, не е с много, с части от процента е, за да не се усети.
При хартиения вот проблемът е броенето на бюлетините и протоколирането от комисиите. Другият голям проблем са недействителните гласове, които се дължат на неправилно отбелязване. Няма как - човешки фактор, като второто може лесно да се реши с мащабна кампания и опростяване на изискванията. Но... въпрос на воля.
А иначе аз съм и винаги ще бъда за възможност да се гласува и по двата начина - това е най-демократично.

# 12 064
# 12 065
Интересно това как ще повлияе на референдумчето на Възражданци.

# 12 066
Това си помислих и аз. Логично би било да бъде отложен.

# 12 067
Това си помислих и аз. Логично би било да бъде отложен.
Поне докато не приемем еврото

# 12 068
Според мен отлагането на въвеждането на еврото не пречи да се проведе референдум по въпроса. С колко се отлага - година, може и месеци. Просто няма да е от началото на 2024 г. Референдумът касае по-дълъг период.

# 12 069
Според мен отлагането на въвеждането на еврото не пречи да се проведе референдум по въпроса. С колко се отлага - година, може и месеци. Просто няма да е от началото на 2024 г. Референдумът касае по-дълъг период.
Следващата опция е за 2026 година.

# 12 070
Според Дянков: Ако не успеем да влезем през 2024 година, автоматичното удължаване на срока ще е с две години. И други преди това се бяха изказвали за следващ прозорец през 2026 година. Може би има някаква техническа причина за да се дава такъв срок за следващо кандидатстване.
Относно темата за IT сектора - там също има липса на достатъчно кадри.

# 12 071
И аз мисля така. Едното не пречи на другото.
С референдума твърдо отлагаме еврото за доста дълъг период от време.

# 12 072
Ето нещо по-конкретно.
София получи датата 1 януари 2024 г. като възможна за влизане в еврозоната, при условие че изпълни план за приемане на важни законови промени.  Честите предсрочни избори и "паузи" в работата на Народното събрание обаче бавят този план. 
Ако страната ни не постигне целите си и не бъде пусната в еврозоната през 2024 г., следващата възможна година е 2026-а -  заради Маастрихтските критерии, според които страната кандидат трябва да покрива изискванията в продължение на 2 години.

# 12 073
Цирк... цирк..цирк
За първи път я виждам така ядосана Ризова.

# 12 074
Toя с остаряването си става все по-нагъл и нагъл. Мисли си, че студиото на БТВ е сбирка на СИК.

Общи условия

Активация на акаунт