Политиката в България 3

• 417 086
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 780
По скоро не може да каже лоша дума за Герб. Защото санкциониран е техният финансов министър.

# 12 781
Едно време имаше един хубав лаф: "Не може в системата да циркулира пикня, а от кранчето да тече амброзия".
Кой пречи на българския народ да се надигне да гласува и да избере някой различен от тези, които го крадат, някой различен от са самовлюбените нарцисисти и различен от тези дето били намерили лесното да не управляват, а само да предизвикват избори. Праламентът ни е отражение на нацията ни. Ама нямало за кой, ама всички били еднакви - ами щом са еднакви значи и ние сме същите. Пък щом не искат да се обединят, значи електората им не го иска.
А ако смятате, че това не е резултат от вашите решения, а някой ни е спуснал политиците свисше, ами тогава няма какво повече да направите - явно този някой е по-силен от вас и ще трябва да търпите.

Между другото чакам с нетърпение да видя какво ще се случи до година - две, като поизмрат балъците. Аз лично нашите земеделски арендатори не ги имам за балъци (замъците им са по-големи от моя), но ако някои ги влече да се изживяват като парии и презрени, но мога да им преча.

Е.. те на това му се казва реалистично мнение относно българския народ, извън и вътре в държавата...все тази...
Всички се барат експерти и разбирачи, а като трябва да свършат малко работа и да поемат отговорност, ги няма никакви.

# 12 782
  • София
Скрит текст:
Аз не смятам, че илюминатите или САЩ ми спускат отгоре правителството или състава на парламента. Но ако смятах, че са толкова влиятелни и го могат , не виждам какво бих могла да направя, след като очевидно не съм им достоен съперник (доколкото аз не мога да назначавам правителства).
Иначе аз с моето решение за кого да гласувам, определям дали тази партия ще влезе или не в парламента, а с преференциалния си вот и насочвам кой точно бих искала да видя в парламента.
Значи и ти си "съучастник" за избраната наличност от политици, та нямаш основание за "вашите решения".
[/quote]
Разбира се, че и аз съм избрала наличните политици, даже моите са парламентарно представени и не ме е срам от избора ми. Вкл. на балотаж за президент гласувах без да подкрепя нито един от двамата кандидати, с което също се гордея. А "вашите решения" беше употребено в частта, в която се говореше за хората, които смятат, че нищо не зависи от техния избор. Не одобрявам провеждането на референдум за лева, но нямам нищо против да си събират подписи. Според мен така трябва - да се изразява гражданска позиция: да се правят подписки, да се протестира, да се стачкува, да се веят знамена и т.н. А не, нищо да не се прави, да не иска човек да стане и да отметне едно "не подкрепям никого", а после ама те не искат да съставят правителство, лесно им е пак да ходят на избори. Не знам кой си мисли, че предизборните кампании са нещо лесно и евтино.

# 12 783
  • Буркина Фасо
Разбира се, че и аз съм избрала наличните политици, даже моите са парламентарно представени и не ме е срам от избора ми. Вкл. на балотаж за президент гласувах без да подкрепя нито един от двамата кандидати, с което също се гордея. А "вашите решения" беше употребено в частта, в която се говореше за хората, които смятат, че нищо не зависи от техния избор. Не одобрявам провеждането на референдум за лева, но нямам нищо против да си събират подписи. Според мен така трябва - да се изразява гражданска позиция: да се правят подписки, да се протестира, да се стачкува, да се веят знамена и т.н. А не, нищо да не се прави, да не иска човек да стане и да отметне едно "не подкрепям никого", а после ама те не искат да съставят правителство, лесно им е пак да ходят на избори. Не знам кой си мисли, че предизборните кампании са нещо лесно и евтино.
да ти имам избора rotfImbo 
да не могат да изкарат поне 4-5 мес.  мандат ... това и аз го мога. Smiley

# 12 784
Интервюто  на Бобоков днес беше много хубаво...Общо взето разкри обществени тайни .

# 12 785
да се правят подписки, да се протестира, да се стачкува, да се веят знамена и т.н.
И да се излиза на площада с вдигнат юмрук.
Знамена се веят по време на революция. Под знамената се събират едни други хора...
При демокрацията се подхожда с консенсус, не с насилствени действия

Какво е гражданска позиция? Sunglasses

# 12 786
  • София
Нашият патреот Джамбазки не се ли е изказал в Брюксел по въпроса?

# 12 787
Нашият патреот Джамбазки не се ли е изказал в Брюксел по въпроса?
В Брюксел никой никого не слуша. Не ти ли прави впечатление, че изказванията са пред празна зала. Нещо като нашия парламент през обедната почивка.

# 12 788
Тц. Като гласуват закона Гешев

# 12 789
tre, въпросният военнопромишлен комплекс  е толкова структуроопределящ колкото  за нас камиларството Wink

# 12 790
Събитията от последните две седмици разбиха на пух и прах тезата на скептиците, че някой насила иска да ни вкара в еврозоната. Точно обратното - за да влезем, трябва да изпълним ясни критерии. Това коментира пред Нова телевизия вицепремиерът Атанас Пеканов.Пеканов отправи апел към новия парламент работата да бъде свършена, за да бъде задвижен процесът за влизането ни в еврозоната. „Всяко забавяне носи щети и пропуснати ползи”, категоричен е вицепремиерът. Той обясни, че в момента България няма независима парична политика, като решенията се взимат във Франкфурт. „Това ще бъде един от позитивите при влизането в еврозоната. Имаме единствения инструмент на макрополитиката - фискалната политика. И там се опитвахме да ограничим разходите, за да не помпат инфлацията допълнително”, каза още Пеканов.Пеканов обяви, че предстои да се пусне сайт, в който цените да бъдат сравнявани. В случая, от служебния кабинет се надяват на добро партньорство с търговските вериги, които да обясняват за добрите практики в сектора.„Една пропусната полза - ако бяхме влезли в еврозоната, кредитният рейтинг щеше да се повиши, а това означава по-ниски лихви. Това също са разходи за домакинствата, за бизнеса и държавата. Влизането ни в еврозоната ще ни спести около 300-400 млн. лева на година”, подчерта вицепремиерът..

# 12 791
Не може чужди комунистически лидери и армии да стоят в центъра на София.
По тази логика не би трябвало да имаме изобщо статуи на чужди лидери. Защото не се сещам Рейгън какво полезно е свършил за България, че трябва да му се кланяме. С което не искам да кажа, че съм за статуя на Ленин, напротив. Но това какви паметници избираме да градим трябва да е пречупено през националните ни приоритети, а не през напъните да се доказваме на външни сили, което на практика е отново и отново повторение на исторически грешки.

И какво стана сега, такава предизборна немощ цари сред “добрите сили”, че единственото им послание към момента е “да счупим паметника” и “да развеем украинските знамена”. Няма програми, няма стратегии за по-добра България, само идеологии пак.🤦🤦

Тук съм съгласен, статуята на Рейгън беше простотия. Като изключим Александър II, който е освободил България не виждам защо трябва непременно да имаме паметници на чужди лидери били то съветски или американски.иначе ако някой е направил нещо ценно за България - например като Макгахан - спокойно може бюст да получи.Но да развяваме паметнииц наляво и надясно само за да се подмазваме на силните на деня....нямам думи.
Все пак държа да отбележа, че паметника на Рейгън е в американското посолство. Доколкото знам територията в посолството не се води територия на България, а на САЩ. Тъй че ако Русия желаят да си държат МОЧА в своето посолство - аз нямам нищо против.

Винаги съм се питал не може ли Моста на Дружбата да се демонтира и на мястото на ония прегърнати съветки и български войници- партизани да се сложат четиримата апостоли -Бенковски, Волов, З.Стоянов и Каблешков. В четирите края на моста.

или пък - на мястото на МОЧА да се ссложа паметник на  Раковски, Левски, Бенковски(eдин до друг) - титаните на революцията.

# 12 792
Бюстът на Рейгън е в Южния парк, не в американското посолство. То е в близост, но паметникът не е на негова територия, а на територията на парка. Мисля, че и алеята, до която е поставен, я прекръстиха на него.

На мен този паметник не ми е проблемен, защото не виждам с какво Рейгън е навредил на България. По същата причина нямам проблем и с паметника на Александър II. Произходът (бил той български, руски или американски) не определя един символ/мемориал като лош. Други са факторите и няма да се подесетвам.

# 12 793
Е, да. Други пък не виждат с какво руснаците са ни навредили.

И защо е този паметник на Рейгън? Те и други НЕ са ни навредили, но паметници нямат.

Относно изборите, мислите ли, че Левицата ще влезе? Мисля, че за Радев ще е добре да е вътре с БВ. Изобщо не искам да гледам Майчето отново там. Все пропуска да каже кой я направи омбудсман.
Според мен може и да минат 4% за сметка на БСП.

# 12 794
Абсурд е БСП да не влезе в парламента. Макар че те трябва да помислят какво да правят с партията си, и как да започнат да привличат млад електорат, защото нямат бъдеще така, и от избори на избори се свиват непрекъснато, и ще дойде момента в който няма да влезнат в парламента, което ще е края на най старата партия в България, но този момент не е дошъл още. ВМРО са новината, няма да участват в изборите, и призовават техните избиратели да не подкрепят никого. Нямало смисъл понеже системата била овладяна от чужди посолства, България загубила напълно суверенитета си, нямало смисъл да се участва в избори и тем подобни неща. Страшни тъпотии ала Атака. Имах по високо мнение за тях, въпреки че като либерал няма как да са ми най симпатични консервативнонационалистически партии, ама аланколу, чуждите посолства ли са ти виновни че никой не гласува за теб. Те ли забраняват на някой да гласува за ВМРО.

Общи условия

Активация на акаунт