Политиката в България 3

• 416 944
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 12 840
  • СИ
...
Бъде благодарен, че такива като мен не гласуват, защото към момента ако отида да гласувам ще е за Възраждане.Smirk

Не се учудвам. По-голямата част от българите могат да настъпват една и съща мотика до безкрайност.           Smile

# 12 841
...
Бъде благодарен, че такива като мен не гласуват, защото към момента ако отида да гласувам ще е за Възраждане.Smirk

Не се учудвам. По-голямата част от българите могат да настъпват една и съща мотика до безкрайност.           Smile
А другите не гласуваме

# 12 842
И като не гласувате не настъпвате мотиката ли? Ха ха.

# 12 843
Нали видяхте изследване на Медиана вчера.

Герб-СДс 24,6
ПП-Дб 22,7
Възраждане  -12,5
ДПС -11,3
БСП- 8,9
БГ Възход 4,5
Нова Левица (Първанов, Манолова, Кадиев и компания) - 3,5
ИТН (начело със Слави) 3,1

# 12 844
Скрит текст:
...
Добро управление на държавата може много, просто ние нямаме никакво.

Това, че не върши работа не означава, че нямаме. Имаме това което си изберат хората. То естествено се случва и с помоща на ония, които си мислят, че като не гласуват са голямата работа. А ниската избирателна активност е като мехлем за някои партии с постоянен електорат и за ония които купуват гласове.
Нямаме управление избрано от хората. Имаме временно такова, на което се наложи да върши неприсъщи за него дейности.
Тези с постоянния електорат не са си го създали за месец, два, три.
Даже знам защо...

# 12 845
Скрит текст:
...
Като настъпвате различни мотики, по малко ли боли? Thinking

# 12 846
...

Не се учудвам. По-голямата част от българите могат да настъпват една и съща мотика до безкрайност.           Smile

За съжаление тази мотика не удря само техните глави, а се отразява на всички ни.
И други си личи, че ще гласуват за Възраждане!
Националният празник трябва да е дата, която обединява, а не разделя хората. 3 ти март няма как да бъде припознат за такъв, докато на светинята Шипка се веят руски знамена и копейки и митрофанци оскверняват с присъствието си.
Просто един дълъг уикенд.

# 12 847
Hope 4 C - как точно предлагаш да се обнови БСП. На нея електората ѝ е най-вече от 80 годишни баби. Да кажем утре сложат Зарков.
Първо бабите ще си кажат "кой е тоя младеж". Второ Зарков апелира за Истанбулската конвенция.  У нас целия народ масово скочи срещу нея. Само като стане ясно, че е защитник на третия пол и бабите ще избягат от БСП...млади хора обаче няма да застанат толкова лесно зад БСП. Младите хора първо ще искат БСП да се покае за греховете на БКП - атентата в Св.Неделя, народният съд, геноцида във Вардарска и Пиринска македония, куфарчетата на Луканов...да се спре с глупостите на фашизма. Ако партията опита да се промени тя ще се разпадне. Това можеше да стане по времето на Първанов и Станишев, когато имаха 20 процента и да загубят 10-12 нямаше да е фатално. Сега е много късно. до 7-8 години БСП ще изчезнат.

# 12 848
Дано си прав и да изчезнат. Ясно е че няма да се покаят за нищо, те дори се чувстват прави.

# 12 849
Тенденцията е надолу. Имаха 100 проценнта, стигнаха 50, после 20, после 10...сега се борят за 9, с тенденции към 8,5. Ще отнеме време, но пътят е ясен.

А не виждам как БСП може да стане модерна лява партия. Трудно е за една партия която  всяка година обяснява как е разгромила фашизма и колко ценен е Народният съд да бъде припозната за модерна лява партия.

# 12 850
БСП могат и да изчезнат, но други леви формации ще се появят на тяхно място. Няма начин да останем без ляво в политическото пространство, съдейки по процесите в Европа най-вече. Говоря за класическото ляво по оста бизнес - наемен труд, а не за новите леви прогресисти и борци за полови и расови права.

# 12 851
Eстествено че ще се появят, но чак когато БСП загинат. Дотогава те ще капсулират лявото пространство.
Впрочем процеси в лявото пространство текат и сега. От едната страна имаме европейски лявата ПП, от друга страна - радикално-лявата и анархистична Възраждане. До скоро този електорат стоеше единно зад БСП, а сега БСП потъва надолу и вече има разслоение между леви и леви.

П.С. Кои са тия модерни леви, които не застъпват тезите за третия пол, че ми стана много интересно? дай две-три партии в Европа.

# 12 852
Тя БСП от 20+ години аха,да изчезне,но все не изчезва...!

# 12 853
  • СИ
Eстествено че ще се появят, но чак когато БСП загинат. ...

БКП няма да загине, само ще сменя името си за да баламосва глупаците вярващи, че комунистите от съветски тип били леви.

# 12 854
На мен пък ми стана любопитно защо тогава не гласуваш за тях, след като явно си решила, че им симпатизираш? Може би повече хора мислите така; не искаш ли да им дадеш шанс да влязат масивно в управлението на държавата?

Общи условия

Активация на акаунт