Политиката в България 3

• 411 263
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 13 065
Един шеговит,но и верен тест "Политически промит мозък ли сте?:
https://www.forumnauka.bg/topic/24977-politicheski-promit-mozk-l … o/#comment-564528
Ето с този тест е добре да започва всяка предизборна кампания.

Интересно ми е как точно и какво се оценява

Цитат
Оценяване: Всеки елемент получава една точка; просто ги съберете, за да откриете резултата на приятеля си. Вероятността приятелят ви да е с промит мозък е приблизително следната:

Както е написано, няма значение как си отговорил, все си с промит мозък Joy

# 13 066
  • Разпиляна във въображението
Като гледах колко весела е Йорданова след тегленето на номерата се замислих, че най-накрая Христо Иванов може би ще хване в ръце папка с "мандат за съставяне на правителство" Simple Smile

# 13 067
Може да съм била непълнолетна по времето на НДСВ, но ясно помня колко ни "оправиха" за 800 дни.
Иначе и аз си харесах номер и преференция Simple Smile

# 13 068
Като гледах колко весела е Йорданова след тегленето на номерата се замислих, че най-накрая Христо Иванов може би ще хване в ръце папка с "мандат за съставяне на правителство" Simple Smile
Тя е постоянно нахилена, което вече е плашещ симптом за неадекватност.
За БСП следващото оправдание за лошото представяне ще е, че са се паднали под номер 1 и това е объркало гласоподавателите им.

# 13 069
Във Виена в шести квартал има от вчера дърво "Мартеница", което символично подкрепя българите и изразява солидарност за влизането в Шенген. Малък жест, но така денят започва определено по-приятно Blush

# 13 070
Във Виена в шести квартал има от вчера дърво "Мартеница", което символично подкрепя българите и изразява солидарност за влизането в Шенген. Малък жест, но така денят започва определено по-приятно Blush
Уау , никак не е малък жест. Колко мило.... Heart

# 13 071
https://www.standartnews.com/balgariya-politika/golyam-probiv-sa … evski-518142.html

Безкрайно интересна статия във в. "Стандарт"  за Магнитски срещу Пеевски

Блиц са публикували факсмиле на OFAC, препечатон от Стандарт

Първо, OFAC изрично признава, че основният й мотив за наложените на Пеевски санкции – а именно, че е „оказвал влияние върху местните избори в замяна на защита от наказателни разследвания“, на практика е несъстоятелен и службата се отказва от него:astonished: Astonished Astonished.
Изключително показателно, при положение, че именно този мотив беше водещ при обявяването на санкциите.

На следващо място, посочва се, както е констатирала и българската прокуратура по време на проверката на Пеевски след санкционирането му, че има разлика между санкциите на OFAC и българското наказателно право. По-специално, че по своята същност законът „Магнитски“ не е наказателно право и въведените с него санкции не са наказателни, а административни и политически по своя характер.

И на последно място, САЩ изрично признават, че в нито един момент не са претендирали, че техните обвинения против Пеевски са наказателни (!), нито че се основават на същите наказателни процедури на българското законодателство.[/color]

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 09:36 от Лорд Сняг

# 13 072
https://novini.bg/bylgariya/politika/768581
Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат, между 25 и 30% от асфалта при тях липсва
Който иска, може да си пусне цялото интервю по Нова. Всичко, до което са се докоснали и са строили е тотално компрометирано, от магистралите, до ремонтите в София. Връщат ни в първи клас с една дума.....

# 13 073
Дори Пеевски да чист като сълза, каква е идеята на участието му в изборите и избирането му за НП?
При всички скандални обвинения и публикации, не е ли по - добре и чисто морално, този човек да се оттегли, поне докато няма категорична позиция на съд, че е невинен.
Ако ДПС целят да доказват, че това е опит да се клеветят хора и партията към която принадлежат т.е. това са политически машинации, това ли е начина - да си правят на пук.
Пеевси е фактор, който компрометира ДПС, дори да е абсолютно невинен.

Министър Шишков: Магистралите ни се разпадат, между 25 и 30% от асфалта при тях липсва
Който иска, може да си пусне цялото интервю по Нова. Всичко, до което са се докоснали и са строили е тотално компрометирано, от магистралите, до ремонтите в София. Връщат ни в първи клас с една дума.....
Защо ББ вече не говори за магистралите, както преди?

# 13 074
Колко много работа има за Гешев, а не да ми се разхожда до Азербайджан.

# 13 075
Дори Пеевски да чист като сълза, каква е идеята на участието му в изборите и избирането му за НП?
При всички скандални обвинения и публикации, не е ли по - добре и чисто морално, този човек да се оттегли, поне докато няма категорична позиция на съд, че е невинен.
Ако ДПС целят да доказват, че това е опит да се клеветят хора и партията към която принадлежат т.е. това са политически машинации, това ли е начина - да си правят на пук.
Пеевси е фактор, който компрометира ДПС, дори да е абсолютно невинен.

не бих нарекъл Пеевски чисто като сълза, но става ясно, че доказателствата - ако има такива - не са безспорни, както ни набиваха в канчетата. Че САЩ се разпореждат като господари и не се съобразяват с българското законодателство; и че искат прейоративно да бъде наказан човек, попаднал в списък, който не е наказателен, а политически.

И да, нормалната реакция в такъв случай е да правиш напук, за до докажеш не само че това е клеветене, но и най-вече - че не може друго правителство да ти определя депутатите и законите. Ако ДПС се бяха съгласили да махнат Пеевски заради Магнитски утре Херо Мустафа, щеше да почне да нарежда кой да им е председател на партията, че иначе може и Карадайъ да попадне в Магнитски. При цялото ми уважение към американците не трябва да допускаме чужда държава да ни се меси във вътрешната политика-

Иначе това което е открил Шишков не е новина за мен. Аз отдавна съм казвал, че на Аксаков и Шишман гледах преди 5-6 години, как рабиваха 2-3 дена асфалта, за да стигнат до някакви тръби, които ремонтираха, а впоследствие асфалта го наредиха за 2 часа обратно-

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 09:59 от Лорд Сняг

# 13 076
  • Буркина Фасо
той е невинен колкото сме аз и ти.
би трябвало да докажеш че е виновен за да му искаш оставката след това.
Кирето се доказа че е лъжец, но пак се кандидатира. Smiley

# 13 077
И по-добре да не си отваря устата, че знаем какво ще каже.
 Две години не сме на власт и ето - потрошиха ни магистралите, които АЗ ето с тези две ръце построих, та даже са откраднали и 1/3 от материала, който пак АЗ лично положих.

# 13 078
ББ  говореше за магистрали допреди няколко седмици.  След проверките  не съм чула никой от от ГЕРБ да говори за успешното инфраструктурното развитие  по тяхно време.  Сега ни печелят със спомени за благосъстоянието и несметното богатство ,което сме имали по тяхно време  Wink.

# 13 079
И по-добре да не си отваря устата, че знаем какво ще каже.
 Две години не сме на власт и ето - потрошиха ни магистралите, които АЗ ето с тези две ръце построих, та даже са откраднали и 1/3 от материала, който пак АЗ лично положих.
Не знам как ще му повярват обаче, защото според експерти няма как да липсва 30% от износващия слой и да е положена друга основа и това да не е кражба още при изпълнението. За горния слой е недопустимо да липсва една трета за няколко години, хората са виждали и строили и истински магистрали по света.....Нищо де, те тези, строени с европари има кой да ги разследва. Виж, това дето е за Гешев не зная дали ще има развитие. Но каквото и да е, всичко отново ще е за наша сметка. Честито!

Общи условия

Активация на акаунт