Политиката в България 3

• 411 268
  • 13 167
  •   1
Отговори
# 13 050
И 100% да е избирателната активност, резултата ще е същия.
Предполагам - само като лаик - че има огромно значение колко гласуват и какъв процент от тях ще получи определена партия. За мен най-страшното е нисък брой избиратели и краен резултат 20 + 20 + 15 + 10 итн. Всичко под 35% получени гласове дори не влиза за мен в графа мнозинство. Имат право да гласуват сто, но шейсет са предпочели да си купят пуканки, съответно глас дават четирсет. От четирсет десет за този, десет за този, пет за този... Итн. Е, какъв курс с този мижав интерес? Simple Smile

# 13 051
  • Варна
И 100% да е избирателната активност, резултата ще е същия.
Предполагам - само като лаик - че има огромно значение колко гласуват и какъв процент от тях ще получи определена партия. За мен най-страшното е нисък брой избиратели и краен резултат 20 + 20 + 15 + 10 итн. Всичко под 35% получени гласове дори не влиза за мен в графа мнозинство. Имат право да гласуват сто, но шейсет са предпочели да си купят пуканки, съответно глас дават четирсет. От четирсет десет за този, десет за този, пет за този... Итн. Е, какъв курс с този мижав интерес? Simple Smile
A как да има интерес като кандидатите са само мошеници и ненормалници.

# 13 052
  • Разпиляна във въображението

А, тайна Simple Smile След като прегледах списъка за моя район проучих и така.

Не мисля, че изборите нищо не променят. Изборите направиха БСП пета сила. Те направиха ИТН и ПП първи. Те не позволяват на ГЕРБ да управляват еднолично, или най-малкото в комфорт. Появи се "Възраждане", "Български Възход", "Ние идваме". Избирателят търси промяна, но за съжаление нещата не се получават. Част от гласоподавателите ще продължават да търсят, други обаче се предадоха и ще пуснат глас за ГЕРБ. Според една пишман писателка и сценаристка щом Борисов не е убил и изял някого значи става. Милионите, милиардите кражби са нищо. Проблемът на ГЕРБ е именно той, който в мнозинство се припознава като "корупция", и се бяга от тях. Ако не им беше лице, ако малко се бяха променили, защото безочието им продължава в пълна сила, нямаше да има такова безвремие. Той обаче иска да управлява, не пуска кокала. А останалите не искат да ги свързват с него.

# 13 053
  • Буркина Фасо
Не мисля, че изборите нищо не променят.
какво промениха последните избори?
какво ще променят следващите след месец ?

# 13 054
Между другото фразата със смисъла, че ако изборите променяха нещо, щяха да бъдат забранени, не е форумска, а си е на Марк Твен.

Харесах някои от идеите на Mama_Nana като да не може да си депутат цял живот.  
Никога няма и да разбера, защо българинът няма да даде да му влезе в банята да сменя плочките (важно нещо според морското конче за българите) някой, за който не е ясно има ли опит в това и в състояние ли е да изпълни задачата, но е съгласен, даже държи, да не е регулирано кой може да взема решения за управлението на държавата, щото нали е демокрация и всеки има право да бъде избиран, да си упражнява конституционно право на труд или бог знае какъв е аргументът всеки да може да се кандидатира за депутат.

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 23:23 от solnichka

# 13 055
Не знам защо се отдава такова значение на номерата. Всички номера са хубави.
Най- хубав е номер 1, ето един бисер от БСП - "Борислав Гуцанов: БСП е № 1 в бюлетината - всичко говори само по себе си. Ние вървим напред, неслучайно сме на 130 години.".Satisfied.

# 13 056
A как да има интерес като кандидатите са само мошеници и ненормалници.
А нормалните хора какво правят през това време?

# 13 057
  • София
при сегашната система депутатите ги избират партиите, електората с гласът си просто одобрява направените от партията списъци. затова борбата е на кое място ще си в списъците и в кой район. А на електорта да не се чуства съвсем капо са му дали право на една преференция за списък от 15-20 кандидата.

# 13 058
Най- хубав е номер 1, ето един бисер от БСП - "Борислав Гуцанов: БСП е № 1 в бюлетината - всичко говори само по себе си. Ние вървим напред, неслучайно сме на 130 години.".Satisfied.
На него му е  ясно, че няма да са номер едно или три, но какво да каже.
Не знаех, че са теглени номерата. От тук разбрах.
Интересна подребда се е паднала в първата четворка.

Мисля, че това обединение на ПП с ДБ ( самоцелно, в името на властта) ще мобилизира повече подкрепа за ГЕРБ.

А след това, може и хора като Асен Василев да се махнат от ПП.

# 13 059

Пък номерата 7, 12 случайно не са хубави -божествени числа. 12 апостоли, 7 дни в седмицата и пр. Няма лоши номера, всеки има някаква символика.

# 13 060
На него му е  ясно, че няма да са номер едно или три, но какво да каже.
Не знаех, че са теглени номерата. От тук разбрах.
Интересна подребда се е паднала в първата четворка.

Мисля, че това обединение на ПП с ДБ ( самоцелно, в името на властта) ще мобилизира повече подкрепа за ГЕРБ.

А след това, може и хора като Асен Василев да се махнат от ПП.

И да допълня. Не знам кога и дали ще заключат темата.
Съединението прави силата” го замениха с “ Разединението” и така успяват.
Да сме живи и здрави и да видим Simple Smile

# 13 061
Един шеговит,но и верен тест "Политически промит мозък ли сте?:
https://www.forumnauka.bg/topic/24977-politicheski-promit-mozk-l … o/#comment-564528

# 13 062
Аз считам, че НДСВ не са лош вариант. защото тяхното управление донесе много позитиви за БГ, един от които и членството в ЕС
Тройната коалиция ги закопа.
Само че бтв и нова се надпреварват да канят шарлатаните от ПП, не са поканили нито един представител на НДСВ.
Тук да уточня, че не съм представител на партият, нито пък гласувам за тях.

# 13 063
НДСВ продаде БТК за жълти стотинки. И също така НДСВ участваше и крепеше Тройната ламя...

# 13 064
Един шеговит,но и верен тест "Политически промит мозък ли сте?:
https://www.forumnauka.bg/topic/24977-politicheski-promit-mozk-l … o/#comment-564528
Ето с този тест е добре да започва всяка предизборна кампания.

Общи условия

Активация на акаунт