Отговори
# 630
При мен с киселините е на моменти - няколко дни нямам, след това се появяват 🤷🏼♀

IRusinova и аз по инвитро съм с термин 24.12 😁 Силно се надявам преди това да тръгне мадамата, че не ми се прекарва Коледа в болницата 😅

А пък за контактите - понеже съм от предимно лежащите и сами спряха да контактуват с мен… Като си в състояние да не може да излизаш навън ставаш рязко безинтересен. В общи линии две/три приятелки, сестра ми и кумовете само идват от време на време вкъщи и това е. Иначе в началото уж всички много загрижени, уж ще идват да ме видят вкъщи поне за едно кафе.. Еми имам “приятели” трети месец не са дошли, а някой вече и рядко пишат, че сигурно им е неудобно всеки път уж да се “разбират” как ей тези дни ще дойдат 😂

Колегите са ми много мили, защото постоянно пишат да ме проверяват как съм, шефа най-вече. Няма седмица да не ми е писал поне веднъж.

Много ми беше мъчно в началото, защото не го очаквах. ММ ме подкрепяше, да не се връзвам и да не го приемам навътре. Явно в трудните моменти, разбираш кой е стойностен и си заслужава да поддържаш отношения за цял живот.

# 631
Аз киселини имам рядко и там не мога да кажа.
Контактите са ми поограничени принудително заради болките в краката и от там не мога да излизам.
Но приятелки идват в нас или се чуваме по телефона, в нас идват тези по майчинство или като са отпуска. Аз не се сърдя ясно ми е ,че всеки има ангажименти а почвините дни иска да си види семейството. Самата аз бях така преди да забременея ,но си поддържаме контакти онлайн 😃
Момичета,стискайте ми палци довечера съм на Боуен терапия за краката- човека каза че работи с бременни и ще прецени като ме види как е положението и може ли да ми помогне. Като удавник за сламка съм се хванала и чакам дори да не ми мине напълно поне да ме облекчи,за да мога да излизам по-малко 🙂

# 632
Аз си взех сгъваема ваничка на cangaroo ,спрях се на нея заради мястото което почти няма да ми заема .С каката бях от тези със стойка наистина са много удобни, но пък и тогава нямаше от сгъваемите. Относно киселините понякога не се издържат и вземам хапчета, после пък няколко дена ги няма и така си се редуват ,не съм забелязала да е от храна просто са си на период   Simple Smile

# 633
Момичета, на някоя от вас внезапно да са и спрели киселините? Изживявам този феномен от около седмица. Първоначално си помислих, че е от вида храна, вече си знам горе-долу коя как ми действа. Но се оказва, че не, защото пробвам и от киселинните. Имам лек рефлукс от време на време, но особено тия следобедните и вечерните по-тежки киселини ги няма. Тия дни ми попадна или статия, или част от видео, но не му обърнах внимание, а сега не мога да се сетя къде беше, че в края на бременността киселините спирали, защото бебето се смъквало надолу преди раждането. Аз съм далеч от раждането още, имам месец и половина до термин. А че е по-ниско, го усещам по това, че непрекъснато ми се ходи по малка нужда. Излизам от тоалетната и пак искам да вляза (но не е като при цистит). С първата бременност си имах киселини до края. Странно!

Еххх, че хубаво! Дано и аз изживея този феномен. Цялата ми бременност, мина сравнително леко, макар, че е с близнаци и всички казваха колко по-тежко се износват, обаче тия киселини ми разказаха играта. Не ги търпя, нищо не помага... по цял ден и по цяла нощ. Приятелки ми казаха, че като се приполви 8 месец и ще ми слезе корема с няколко пръста надолу и ще ми освободи стомаха и диафрагмата. Може това да се е случило при теб.

# 634
Бътърфлайче, дръж момата до ноември пък после, когато тогава. Моят термин според турската клиника е 28-ми, според АГ и феталните 24-ти, а според ембриотрансфера е 22-и, въобще🤣🤣🤣. Питала съм личната за друго направление за друго АГ, каза ми, че може но се пише друга диагноза. Питай личния лекар. Аз, вкъщи вече никой не пускам да ви кажа. Не се знае кой с кой общува и какво носи. Хвана ме една параноя за подарените неща. Да не ми домъкне някой някоя гадинка с вещите. Онзи ден видях в една група, как си купили тапицирана спалня от Виденов пълна с дървеници. Сега оглеждам, изтупвам, изпирам и гладя всичко преди да влезе в някой шкаф. А мебелите от Айко сто пъти ги преглеждах. Ма мен си ме гони такава параноя, защото имам фобия от гадинки и животински косми. бррр

# 635
  • Вестерос
Разкажете как сте със социалните контакти на живо? При мен напоследък поради по-рядко ходене в офиса и невъзможност за по-дълги разходки, срещата ми с хора извън дома и ММ е много ограничена :Х.
Такива почти нямам от април месец, но ги и избягвам от страх да не се разболеят от нещо. Покрай работата ми само се срещах с клиенти, вече не Simple Smile Общувам виртуално с четири приятелки, а една друга която ми е много близка, не съм я виждала от март месец. Даже не ме търсеше. Август ми се обади с нейн проблем и тогава й казах, че не мога да помогна и съм бременна в седмия месец. Пожела ми да съм здрава и щастлива и повече не ме е търсила 🙄 в шок съм още...

За ЛЛ и направлението нямам представа аз.

Киселини нямам аз, обаче от една седмица докато спя вечер ми се схващат пръстите на ръцете и сутрин са май леко подути и ме болят ставите, много странно.

Още нещо щях да пиша и забравих, много забравям напоследък 🙄

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 10:38 от Tiffany А

# 636

Моите киселини в последните 2 месеца са все ту ги има, ту ги няма. Пък макар и с много чувствителен стомах отпреди, изобщо си нямах и на идея каква гадост са. 😃 Онзи ден цяла нощ не спах и ММ покрай мен и той, че май и кучето не успя от постоянното ми ставане. 😅 При мен наистина малко помага газираната вода, ама аз 100мл я пия на 5 пъти, много ми е гадна, направо си я изливам в гърлото ако мога. Помага ми и това пак и пак да си мия зъбите или по-скоро езика да си изтъркам, че тия слюнки от киселините са направо ужасни.

За ваната ние уж бяхме решили такава със стойка и отделно да си имаме сгъваема за пътувания, но не знам дали да не купим само сгъваема и да видим дали няма да успеем с нея. Банята в квартирата ни е тесничка, като и душ кабината не помага, не е отворено пространство.

Относно контактите, какво да ви кажа. Аз още си работех във варненската фирма, пък се преместихме в София преди повече от 2 години. Просто много си бях свикнала и с работа, и с колеги и когато най-сетне ми дойде много нагоре натоварването разбрах, че съм бременна и се отказах да сменям. Та социалните контакти са яко занижени тук. Имаме си няколко приятели, но пък те се разделят/събират и откакто чакаме дете е по-трудно, защото и интересите ни, както и приоритетите са с големи разлики. Спонтанните излизания дори за вечеря или събиранията до късно ги намалихме, а скоро като знам, че ще ги и спрем просто аз лично си мисля, че ще създадат още по-голямо различие между нас. 🙃 Още в първото си писане бях споделила, че е зор да си първи сред приятели. Аз съм си домошар, така че си отделям времето предимно да си почивам на спокойствие и тишина (като за последно 😅).

# 637
И аз съм ограничила контактите до минимум и прекарвам 90% от времето вкъщи, защото към момента така се чувствам по-добре. Дори вече основната причина не е, че може да лепна вирус - откакто изкарах ковид през август, без да се срещам с никого, след 2г опазване от тази гадост, разбрах, че липсата на срещи не е гаранция за нищо. Но пък поне ми е спокойно и имам време да разпускам из нас с книга, филм или да се информирам за раждето, за гледането на новородено и всякакви подобни уебинари.

Относно киселините, досега почти съм имала, но пък получавах рефлукс много често. Наистина в последните седмици, откакто бебка е слязла по-ниско, сякаш имам повече пространство за стомаха и не ми става така тежко като ям.

# 638
Това с дървесините звучи ужасно 😳 направо тръпки ме побиха.. 😳😳😳

При нас освен столчето за кола, всичко друго идва от сестра ми. А двете с нея сме Дева (близначки) и при нас чистотата е на едно друго ниво 😂 Всичко трябва да свети за да ни е спокойно в душата 😅 И при двете й раждания ходих да изчистя у тях преди да се приберат от болницата, защото само аз мога да отговоря на изискванията й за чисто 😂😂😂

Иначе като цяло и аз обичам да си стоя вкъщи, обаче съм така от края на юли и то изкарах два месеца почти само на легло заради контракциите и скъсената шийка.. съответно се наложи да спра да работя и на моменти се побърквах 😳 По принцип съм от тези, които вечно се съобразяват с другите и влизат в положение. Обаче сега няма как да го правя.. Знам че и хората си имат техен живот и не очаквам да се вържат за мен, обаче все си мисля, че ако някой ти е важен, ще отделиш един час време през тези три месеца.. всичко е въпрос на желание или поне аз така ги разбирам нещата, може и да не съм права 🤷🏼♀

# 639
При мен като цяло откакто съм бременна не са се променили значително контактите, но аз по принцип не съм много контактен човек . От приятелките ми, само 1 живее в същия град, та се опитвам да поддържам връзка с нея, добре е, че е в майчинство. Всички други се преместиха да живеят коя в друг град, коя в друга държава... Откакто не съм на работа, имам възможност да се виждам с 2 колежки, повече пъти в седмицата, поне 2-3, защото почивките ни се разминаваха. Все още пием "кафе" навън, а когато е хладно се мушваме в заведения, където ни се пуши (да, тук има и такива в които се нарушават/заобикалят правилата), съответно има 1-2маси само.
Вчера и онзи ден се занимавам с дрехите, запазени от каката. Пране, сушене, прибиране... днес продължавам, интересното е, че каката е много ентусиазирана, разглежда си бебешките дрехи и се радва.

# 640
Лелее,сериозно  ли е това с дървениците? Повече няма да стъпя там,ама то няма и какво да харесавам.Качеството им е 0.
В нас всичко  е  от Айко и не сме имали проблеми почти.Освен с една маса,която май моя мъж счупи,защото беше супер зле измислена( б-ско производство).Късмет,че приеха рекламация,нямаха друга  за замяна и ни върнаха парите.
 Никога  не съм била много социална и затова не ми липсват срещи.Имам няколко приятелки, сестра ,баба и са ми достатъчни.Дори не знам сега с бебчето къде ще излизам като всички близки са с големи деца и работят.Ще си бъда вълк единак .

# 641
  • Вестерос
От моите приятелки трите са с големи деца, ученици, едната е с 3-годишно, ама е по-единак откакто го роди. Другите нямат деца, та и аз ще съм самостоятелно в квартала. Надявам се дружки по площадките да завържа Grinning

За дървениците направо онемях. Ходих да гледам кошарата Grinning

# 642
Аз напълно ще съм сама няма бременни с мен , изобщо бременни няма в района. За контактите излизах често, да пием кафе понеже приятелката ми работи в кафенето и правих разходка , но сега ми е много далеч уморявам се много по-бързо и ако отида трудно ще се върна пеша🤣. Другите уж "приятелки" не се вяснаха даже на сватбата камоли да ме видят.
Един път не са ми писали от болницата как си що си какво ти е. Момичетата които не са около мен а във Варна , постоянно ми пишат , интересуват се и се отбиват колкото могат. В такива моменти наистина разбираш кой е за теб кой не. Времето е много хубаво , много ми се излиза с някой , но няма...

# 643
  • Варна
Ох направо като чета коментарите ми става тъжно. Аз съм много социална и приятелите за мен да по важни и от роднините ми( а те не са малко 😆)
Както знаете от скоро живея в друг град и в началото ми беше странно, понеже най-добрата ми приятелка роди преди половин година и си представях по друг начин бременността си (и двете мечтаехме да се засечем в този период ), но определено разстоянието не промяна отношенията. Всяка седмица отделям време да се чувам с приятелките ми , но уточнявам че повечето  са бременни или в майчинство. Но и това е ангажимент понеже повече от час продължават тези разговори и предварително се уточняваме кога ще можем. Преди няколко дена след лекция за забелването на момченцата се обадих на най-добрата си приятелка и говорихме по тази тема и ни беше много странно и смешно, но етап от живота ни е  това, а сме от 1-ви клас неразделни (какви ли не теми сме обсъждали 😂)
Тук в София имам няколко приятелки, но те работят и само след работа имам възможност да се виждам с тях. В началото се запознах и с една мама родила скоро и живееща близо до нас и тя ми е  мама компанията. Иначе ММ има приятели понеже е живял тука и уикенда  съм с мъжка компания , но аз съм свикнала понеже имам брат и все съм била в такава компания . А и брат ми е голям отдушник той пътува, но ми отделя достъчно време да си пишем и да го тормозя с радостите и тревогите си 😆😂😆
Но за мен по важното е да съм навън,  а не с кого. Почти всеки ден си правя някакви планове за нещо и излизам за няколко часа - до магазин, до офиса на ММ за обяд, просто си набелязвам кафене от което искам да пия или хапна нещо...) Седенето вкъщи много ме тормози и се чувствам по-зле. Консултирах се с АГ, каза че не е проблем да съм активна щом се чувствам добре (понеже според ММ трябва да лежа по цял ден😵‍💫)
Лошото е че има много неща за вършене вкъщи искам да подреждам ,имам разни идея да правя неща, които малко изоставих и все чакам лошото време...но след разходка Се отдавам на други домашни задължения и деня минал 😁
Та всеки трябва да намери неговата среда и комфорт аз съм в пълен покой със себе си и съм сигурна, че това е моя начин.
За жалост живеем в такова време всеки гледа себе си..аз никога не съм била такава и затова предпочитам малко приятели, но да имам достатъчно време за тях.
Ох олях се ...
Кисели нямам и не съм имала...
Дрехи и вещи втора употреба не съм вземала, но съм се подготвила да чистя всичко и да подреждам шкафове, но се надявам бебо да изчака майка си да се организира 😁😂😂

# 644
И аз не мога да се похваля с много социални контакти, още повече, че работя от вкъщи и с повечето хора общувам онлайн. Принципно съм си много самодостатъчна, но щеше да е супер от приятелките ми да има с бебенца в същия град. Имам няколко по-близки с миньони и си се виждаме, като се прибират в града, чувствам нужда да си съпреживявам новото с хора на същата вълна. Надявам се и да си намеря дружинка като почна да бутам количката.
За другото - когато се чувствам добре излизам и пътувам. Даже другия месец в началото имаме тиймбилдинг от работа и ако съм ок, ще ида да ги видя преди да изляза в майчинство в края на месеца. Ковид лепнах лятото от никъде, та си давам сметка,че и в магазина мога да хвана някой вирус. Общо взето гледам да се виждам със здрави хора и на открито, но не се ограничавам съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт