Отговори
# 645
Момичета, снощи забелязах 1 особеност и се притесних - през миналата бременност, въз основа но хормоните, някои бенки, които си имах пораснаха. Бях на кожен преди тази бременност, каза, че не е проблем. Снощи забелязах около врата и шията наличието поне 10-ина миниатюрни папиломи. Някоя има ли подобен кожен проблем. 🤔

# 646
  • Вестерос
Да, аз. Появиха ми се и на мен няколко на врата и даже на гърдите към подмишницата частта. Заради спада на имунитета. Така си го обяснявам.

А бенки ми се появиха малки четири на лицето... И по гърдите ми излязоха малко. Надявам се да се разкарат после и да не се влача по кожни доктори...

# 647
При мен социалните контакти доста се ограничиха от както се прибрах от София в родния си град. Общувам най-много с колегите от офиса и през известно време излизам/чувам се с приятелки и роднини, повечето с малки дечица. Като се замисля винаги има на кого да се обадя да излезнем, но някак си ми липсва големия град, разходките, многото приятели, с които всеки ден се срещнах, това че винаги има къде да отидеш и какво да правиш. Тук в малкия град с 5 кафенета на кръст малко ме е налегнала депресията и предпочитам повечето време да си прекарвам у нас..

# 648

Изумена съм , ако това е истина нямам думи!
Това да се случи на мен не знам ММ едва ли ще ги остави живи. Да пази Господ от такива некадърници 100% залагам , че са някакви нови не опитни стажанти. В Русе бях срещнала такива освен , че си цъкаше на телефона и мляскаше с дъфка... Позата , ужас какъв тормоз психически и физически за майката и бебето.

# 649
Опитайте да не четете истории за раждане! Поне аз така правя, защото лесно се филмирам...
Точно сега трябва да сме спокойни и да имаме доверие в екипите си!

Относно социалността - аз съм екстровертен интроверт😄 - както до преди 8 месеца буквално бръмчах на сто места - обожавах да водя тренировки с хора, отделно репетирах и участвах в концерти по латино танци, така си обичам и работата от вкъщи. Обичам да седя в нас, да чета книги, или просто нетфликс😄
Имам няколко близки приятелки, повече от които не са в България или София дори, и онлайн си общуваме ефективно, с тези в София се виждахме няколко пъти за тези месеци. И уж се пазех, но все си се разболявах - така че не знам колко има смисъл...
А вече втора седмица съм майчинство, и използвам времето да подреждам и да гледам уебинари, а утре ще ида в Скай Мол на живо да гледам Подготовка за раждането 😊
И времето си минава неусетно....
Тези дни пък и трябва да мина на очен и на кардиолог. Относно очния - ако на някоя ще й разширяват зениците, да знаете да идете с придружител, не сами с колата, защото мен днес много мило ме върнаха😆 Не смее лекарката да сложи капки, защото съм сама, а то държало 5-6 часа😅 Та утре ще ходя пак, и ще ме прибират😄

# 650
На мен също ми направи впечатление че ми излязоха повече бенки и петънца по кожата.

Относно социалните контакти при мен винаги са били ограничени. Имам две много близки приятелки, с които общувам всеки ден, но онлайн защото не са в София. Повечето ми познати все са по провинцията и рядко се виждаме, но поне са телефоните и интернет, че не губим връзка.

Аз от понеделник излизам в 45 дневния болничен и малко се притеснявам, че ще изтрещея. Избягвам да гледам, чета и слушам истории за раждане защото знач, че при всеки е индивидуално и няма смисъл да си настройвам мозъка за нещо конкретно. Решила съм, да се доверя изцяло на доктора, който съм избрала и да не го мисля много много. Каквото е писано да стане ще стане.

# 651
Момичета, снощи забелязах 1 особеност и се притесних - през миналата бременност, въз основа но хормоните, някои бенки, които си имах пораснаха. Бях на кожен преди тази бременност, каза, че не е проблем. Снощи забелязах около врата и шията наличието поне 10-ина миниатюрни папиломи. Някоя има ли подобен кожен проблем. 🤔

Аз съм така. Целият ми врат е в такива ситни брадавички, имам и по раменете и деколтето. Моя приятелка с нейната бременност беше със същите брадавички по лицето. След като роди ходи да ги изгорят.

# 652
Благодаря за отговорите! Значи не съм само аз... Трябва да съм по-внимателна да не ги пипам много, много, да не вземат да се разранят. Очаквах още повече да пораснат бенките, но този път е друго ...всяка бременност бележи тялото по един или друг начин... живот....🙂

# 653
И аз имам много от тия брадавички. Не знам дали са станали още повече. Трябва да се горят те. Излезе ми една такава около забременяването и порасна до брадавица, при това на лицето. Никой не иска да ми я махне докато съм бременна. Но след раждането отивам! Не сам ме загрозява, но и ужасно ме сърби! Колко пъти съм я разкървавявала без да искам. Даже почти я откъснах един път, ама тя пак си навакса.

Аз нямам проблем със социалните контакти, защото повечето отдавна не са на живо, а по телефона и в интернет. В този голям град трябва да имаш много време да ходиш от място на място за срещи. А моите хора са все с деца, на работа, заети с други думи. И аз така. Та отдавна съм в дистанционен режим, но не чувствам нещо да ме ощетява. Все още имам свободно време за дълги разговори.

# 654
Относно очният лекар, и аз съм с час за началото на ноември, но по телефона си ме предупредиха да съм с придружител независимо дали аз ще шофирам или не (не че имам книжка Grinning). Както и да си взема шоколад, защото падало много кръвното, но обясни много мило момичето, че няма да ми сложат капки ако съм сама и пеша, защото както се и спомена си дезориентиран няколко часа и е с цел дори и да не се спънеш някъде докато се прибираш Simple Smile
На мен от ученичка не са ми ги разширявали и тогава много си ме държеше, ще видим сега...

---

Дрешки ние взехме, като 100% ще ги изпера отново, макар че и от двете майчета, които дадоха миришат така хубаво. И мен ме е страх от гадинки, но честно казано мога да си донеса всякакви от едно просто пазаруване или ММ да донесе докато се разхождат с кучо. Ето онзи ден за 10 секунди на отворен прозорец, на който няма мрежа, беше влязъл бръмбар Grinning
Други вещи втора употреба не взимам, защото идея си нямам как са били използвани/поддържани. Дори като знам как масово се продават помпи за кърма втора употреба, като не съдя никой, но лично ми е много странно. И пак да кажем... има хора, от които бих взела нещо, важно е да си познаваш хората. ММ има приятел, който си пере входните стелки, на които си бърше обувките в пералнята - пример, че от него нищо не бих взела Grinning

# 655
  • Вестерос
Мен капките ме държаха 2 часа някъде. Като аз си виждах, обаче примерно не можех да фокусирам надалеч, хем с очилата си, не виждах какво пише на телефона, телевизора, всякакви екрани.
Да ви се "похваля", вдигнала съм хемоглобина си от 110 на 121 Grinning минималната граница е 120. Много съм доволна, че почна да се качва като пия вече по 2 хапчета желязо и пръскам със спрея на better you. АГ-то ме беше пратила на хематолог, с който така и не успях да се видя за цял месец, че беше с ковид.

# 656
  • Варна
Мен капките ме държаха 2 часа някъде. Като аз си виждах, обаче примерно не можех да фокусирам надалеч, хем с очилата си, не виждах какво пише на телефона, телевизора, всякакви екрани.
Да ви се "похваля", вдигнала съм хемоглобина си от 110 на 121 Grinning минималната граница е 120. Много съм доволна, че почна да се качва като пия вече по 2 хапчета желязо и пръскам със спрея на better you. АГ-то ме беше пратила на хематолог, с който така и не успях да се видя за цял месец, че беше с ковид.
Браво това в постижение поне в  очите очи, понеже водя същата битка 😂
спреят на better you по лекарско предписание ли е и приемаш ли витамин Б12?
 Аз като спрях млечните и започнах желязо +вит Б12 вдигнах с 5 единици, но ми трябват още до долната граница 😔

# 657
Аз имам същия проблем. С предходната бременност нямах такива неща. Дори никакви неразположения. Нищо! Сега обаче усетих и за двете бременнасти 🤣

quote author=Altaya link=topic=1487372.msg45478414#msg45478414 date=1666612157]
[/quote]

# 658
  • Вестерос
Вики, това е спреят
Скрит текст:

АГ-то ми го изписа. Съдържа и Б12. Отделно не пия витамина. Пръска се 4 пъти наведнъж за целия ден или по 1 път 4 пъти на ден. Но аз го пръскам 4 пъти наведнъж след като си пия на обяд желязото. За желязото въведох по два часа преди и след него да не ям млечни продукти и ако може преди да го пия на обяд да ям някакъв плод. Втория път пия желязото вечер около 10,10 и нещо часа. Откакто го пия стриктно, установих, че в много пакетирани продукти има мляко на прах Grinning Избягвам ги, както и шоколадови неща не ям пак в промеждутъка.
Също почнах да ям често червена леща. Бях гледала едно предаване, в което казаха, че съдържала и доста желязо.

# 659
Относно очният лекар, и аз съм с час за началото на ноември, но по телефона си ме предупредиха да съм с придружител независимо дали аз ще шофирам или не (не че имам книжка Grinning). Както и да си взема шоколад, защото падало много кръвното, но обясни много мило момичето, че няма да ми сложат капки ако съм сама и пеша, защото както се и спомена си дезориентиран няколко часа и е с цел дори и да не се спънеш някъде докато се прибираш Simple Smile
На мен от ученичка не са ми ги разширявали и тогава много си ме държеше, ще видим сега...

---

Дрешки ние взехме, като 100% ще ги изпера отново, макар че и от двете майчета, които дадоха миришат така хубаво. И мен ме е страх от гадинки, но честно казано мога да си донеса всякакви от едно просто пазаруване или ММ да донесе докато се разхождат с кучо. Ето онзи ден за 10 секунди на отворен прозорец, на който няма мрежа, беше влязъл бръмбар Grinning
Други вещи втора употреба не взимам, защото идея си нямам как са били използвани/поддържани. Дори като знам как масово се продават помпи за кърма втора употреба, като не съдя никой, но лично ми е много странно. И пак да кажем... има хора, от които бих взела нещо, важно е да си познаваш хората. ММ има приятел, който си пере входните стелки, на които си бърше обувките в пералнята - пример, че от него нищо не бих взела Grinning

Аз имам малък диоптър, но почти не нося очила. Даже не съм споменавала на АГ. Дали има нужда, при условие, че ще раждам секцио? Иначе това с разширяването на зениците на мен ми беше много гадно. Няколко часа, докато почна да фокусирам добре и ми се виеше свят. Задължително ходете с придружител.

Общи условия

Активация на акаунт