КАУФЛАНД - тема 61

• 52 195
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Аз имах Мултикукър - подарък от баба ми за рождения ден . Това беше най безсмисленото нещо на света за мен , да имаше програми за ориз , мляко дори и за бебешка храна ... НО уви само веднъж изпекох хляб в него и реших че не е моето и го продадох за 20 лв само и само да не ми се мярка и да ми заема място в шкафа .. След него бях доста скептична за фраяра но си взех този който беше на промоция миналата седмица , е доволна съм и го ползваме всяка вечер , а крилата стават уникални има доста плюса от мен да видим брат ми дали ще си го хареса че и на него взехме

# 661
Това звучи много мистериозно. Кои ли са тези печеливши?

# 662
  • Сливен
Защо не пуснеш оплакване до централата.Ако не и видиш името на баджа би трябвало в касовата бележка до има ориентир коя е.За мен това си е системна кражба,не е грешка

# 663
Oesi, то и на мен не ми прилича на грешка/случайност, но досега не съм имала желание да ставам лоша...😄 Сумите наистина не са значителни, но точно тази системност започва да става дразнеща...
И на мен печалбите ми изглеждат обвити в излишни мистерии...Как преди Кауфланд кард можеха да обявяват печелившите и даже да има списъци с тях и в магазина...Майка ми беше спечелила ваучер за 50 лева преди 4-5 години, имаше си списък с печелившите, можеше да се види и в магазина, и онлайн...И пак и по телефона и' се обадиха...

Последна редакция: пт, 11 ное 2022, 08:36 от dolce miele

# 664
  • в сърцата на децата <3
Долче, не е грешка със сигурност. Софтуера показва точната сума за ресто, винаги е било така. Няма как да ти покаже 2.56, а тя да изброи 2.21 "по грешка" 🙄 Аз обикновено оставям някакви стотинки, но ако си ги вземат така ще вдигна скандал до небесата - въпросът е принципен.

# 665
Днес бях рано, рано в Кауфланд. На плодовете беше лудница ! Трима човека бяха нобградили мандарините и пълниха торби и не пускаха никой друг да припари. Те бяха комбина. Имала 4 кашона с домати натоварени. Ясно ви е Какво имам предвид. Иначе взех всичко, което исках. Ползвах и един купон - за Барни Wink

# 666
Долче, в К не са ми връщали по-малко, но в нашия Т маркет доста често. Искам си разликата. И най-вече избягвам да го ползвам.
Другия път не си премълчавай.

# 667
Аз почти никога не гледам какви стотинки ми връщат, имам им доверие уж 😬

# 668
И аз никога не следя какво ми връщат с ясното съзнание, че може спокойно да ме излъжат Laughing Затова се родих с възможностите за плащане с карта и телефон и вече пазарувам само където има такъв вариант.

# 669
Винаги си искам рестото ако не са ми върнали точно, въпросът е принципен. Съвсем друго е ако човек реши сам да остави стотинки.
Напоследък обаче забелязвам умисъл, за мен много показателно е ако при любезно посочване на грешката не чуя думата "извинявайте", а получа мълчание и сумтене или абсурдни оправдания.

Схемата върви ако повечето клиенти са склонни да си премълчат.
Скрит текст:
Една от касиерките в нашия Т-Маркет например редовно бърка 20 ст. с 50 ст. (познайте в чия полза... Stuck Out Tongue Closed Eyes)

В Кауфланд пък купих 10 еднакви кроасана по 35 ст., като за улеснение казах на касиерката, че са десет още преди да почне да маркира. Разбира се, тя също ги погледна и преброи. Друго не бях взела, сметката 4,20 лв!?
Ясно, станала е грешка, окей случва се. Казвам й, че няма как да е толкова, защото са десет. Не, така било.
Питам да не би да има разлика в цената, но пред мен са отделните редове по 0,35 ст. всеки. Мълчание... стоя, стоя и почна с пръст да ги брой на екрана. Най-накрая измомоти, че някакси така били минали... Извинение нямаше.
А защо не маркира просто 10бр. по Х, също не разбрах. JoyJoyJoy]

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 13:08 от alllllimei

# 670
Касиерът няма интерес да лъже.Ако парите в кутията са на + или - , това се брои за грешка на касиера. Има толеранс до 10 лв., но после се подписва споразумение и при няколко такива следва отрстаняване от каса. Парите няма как да си ги вземе за себе си също. Срещу всяка каса има камера и то с така висока резолюция, че се вижда всичко до стотинка какво се дава от клиент и какво се връща.  Случват се неволни грешки разбира се. При съмнение за грешно върнати пари се прави засичане на кутията( в трезора на магазина и пак пред камера!) и ако има грешка, то тя се поправя.

# 671
Пийкок, да се редят на мандарините от 2,49 лв! Хич не ме впечатлиха днес хората около тях...Онзи ден взех 2 броя- и трите са много сочни, с тънки кори, НО със семки и най-вече...голям горчиляк!🤮
Взех 2 броя карфиол, чушки, заквасена сметана, мляко- прясно и кисело (намерих Олимпус от 1,99 лв на 1,19 лв), масло и др. Леща от 3,99 лв нямаше?!🤔🤔 Т.е. не е от постоянния асортимент или стои някъде, където не съм я видяла (уж добре огледах)?
Може и направо да пиша на Отдел обслужване на Кауфланд относно рестото. Интересното е, че преди време не съм забелязвала тази касиерка да ми връща по-малко. И сега от известно време какво става...🤪 И никога не са суми, които да каже човек, че е объркала 50 ст. с 20 ст.! Все са суми като 23 ст., 12 ст., 28 ст....Между другото, наскоро поисках да изляза от малката вратичка (тази, която от Информация отварят, като се попита). Отговориха ми доста хладно, че вече се излизало през касите (исках да взема количка, а служителката от Информация отиваше нанякъде и не знам дали просто не и' се занимаваше да се връща, за да ми отваря)...Но после гледам, че поне няколко пъти отварят на хора без покупки, за да излязат...И то доста любезно. Та може и по този въпрос да си поговорим с отдела...🙂
На Пещерско шосе правят ремонт, където беше "Да, Шеф!"...Някой знае ли какво ще има на негово място?

# 672
Родих се и аз с касите на самообслужване. Само за ваучерите ползвам другите, но пък плащам с карта и не се стига до ресто.
Иначе в Марешки си имам една "любимка", тя задължително не връща ресто от порядъка на 2-3 ст. Там не работят с карти, за съжаление.

# 673
Всъщност, на доста места не връщат 1, 2, 3 ст....А някъде се държат и така сякаш чак неудобно трябва да ти стане...😷
Как съхраняват карфиола? Този, който взехме днес, беше леко като заскрежен, хладен, с конденз...🤔
Забравих да кажа...и при нас днес беше голяма лудница и имаше много народ, много...

# 674
Аз затова хвърлих детето в градината и беж в магазина, че си представих какво ще е.
Откакто са касите на самообслужване , съм все там. Няма касиерки, няма ресто. И всички служителки, които са там да съдействат на хората са изключително любезни и много адекватно реагират на всяка ситуация!

Общи условия

Активация на акаунт