Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 438
  • 749
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте, група! Днес с мъжа ми бяхме на интервю, в края на което на мен ми казаха, че визата ми е одобрена, а на мъжа ми се нуждае от административна проверка. Паспорта обаче му го задържаха, тоест не е отказ. Някой имаш ли е подобен случай, за да даде инфо какво означава това?

# 181
  • София
Здравейте, група! Днес с мъжа ми бяхме на интервю, в края на което на мен ми казаха, че визата ми е одобрена, а на мъжа ми се нуждае от административна проверка. Паспорта обаче му го задържаха, тоест не е отказ. Някой имаш ли е подобен случай, за да даде инфо какво означава това?
Да, чувала съм.
Накрая им дадоха виза.

# 182
  • София
Здравейте! Казусът ми е следният. Планирам да кандидатствам за комбинирана B1/B2. Приятелят ми ще пътува до САЩ по работа през юни, аз искам да ида с него. Работя в БГ дивизията на международна корпорация, която има офис в същия град, като фирмата на приятеля ми. Въпреки че целта ми не е командировка, вероятно ще посетя и офиса на моята компания, т.к. имам колеги там от моя екип, вкл. една от мениджърките ми.

Чудя се дали си заслужава да искам покана от фирмата (не съм сигурна, че ще ми дадат току така), или да кандидатствам за комбинираната виза без покана от когото и да било. Като адрес, на който планирам да отседна, мисля да сложа някакво AirBnB. Като контактно лице/организация мога ли да сложа адреса на моята фирма? Другата опция са ми някой колега или колега на приятеля ми. Отбелязала съм че имам и роднини в САЩ, във формуляра не искат обяснение, но предполагам, че могат да ме питат - братовчед ми има гражданство, но не поддържам връзка с него и не върви да му пиша за първи път от 10 години с искане да ми даде адрес.

Вторият ми въпрос е за валидността на паспорта. Моят изтича през август т.г. Във формуляра пише, че трябва да е валиден минимум 6 месеца от датата на кандидатстване и/или датата на пътуване. Аз се вмествам в първата опция. Пречи ли да подам заявлението с активния ми паспорт, а докато стане време за интервю, да си извадя нов и с него да ида на интервю? Иначе ще загубя един месец, докато стане новият паспорт, а не ми се ще да давам пари за бърза поръчка.

# 183
Не е доказано, че поканата улеснява издаването на виза, та с нея или без, ти си решаваш.
Би трябвало да може да си издадеш нов паспорт след попълването на формуляра, това е стандартна процедура. На мен ми сменяха името на гише в консулството (има значение групирането собствено бащино + фамилно или собствено + бащино фамилно, трябва да е като в паспорта)

# 184
  • София
Няма смисъл от данни за контакт на приятели и братовчеда, нищо не носят като плюс, даже може да не им хареса, щом няма да оставаш при тях, няма какво да показваш, че имаш някакви връзки. Масово хората дават адрес на хотел, не е задължително после да се остане в него. За братовчеда ще кажеш на интервюто, ако те питат, кажи и че не поддържате връзка и няма да се виждате.
Покана от фирмата може да е полезно, защото реално те ще декларират, че работиш при тях и ще се върнеш в българския клон. Ако не ти се занимава, може и едно писмо от пряк мениджър, че те пуска в отпуск за определените дати и че ще посетиш офиса им в САЩ. Спокойно можеш да минеш и без това, но поне в него има смисъл, за разлика от покани от приятел на приятел.

# 185

Здравейте, ние бяхме със същия случай. Пригответе се с търпение. При нас отне 6 месеца, до одобрение на визата и получаване на паспортите. Успех

# 186
Здравейте и Честита Нова Година ! Имам казус с попълването на DS-160. След като генерирах апликейшън ИД и въведох имената си ме върна на началната страница където се избира региона на кандидатстване. Избирам "ритрийв" и ме пита за първите 5 букви от фамилията, годината на раждане, въпроса и отговора. Въвеждам ги и изписва, че има несъответствие. Въвеждам ги втори път, след което ме препраща да въведа ИД-то. Отново иска да въведа 5-те букви, година на раждане, въпроса и отговора. И така ме върти в кръг.  Стартирах втора апликаци. Там успях да стигна 5-6 стъпки по-напред, но отново ме върна в началото където отново да избера локацията на кандидатстване и след това сценария се повтаря. Пробвах два браузъра - Мозила и Хром - едно и също. Сблъсквали ли сте се с подобно нещо и имате ли някаква идея как да процедирам ?

# 187
Ние отговаряме на условието за издаване на виза без явяване на интервю и ще се възползваме. Само с ваксините не знам какво ще правим, ако ни дадат визи и решим да отидем...

# 188
Здравейте и Честита Нова Година ! Имам казус с попълването на DS-160. След като генерирах апликейшън ИД и въведох имената си ме върна на началната страница където се избира региона на кандидатстване. Избирам "ритрийв" и ме пита за първите 5 букви от фамилията, годината на раждане, въпроса и отговора. Въвеждам ги и изписва, че има несъответствие. Въвеждам ги втори път, след което ме препраща да въведа ИД-то. Отново иска да въведа 5-те букви, година на раждане, въпроса и отговора. И така ме върти в кръг.  Стартирах втора апликаци. Там успях да стигна 5-6 стъпки по-напред, но отново ме върна в началото където отново да избера локацията на кандидатстване и след това сценария се повтаря. Пробвах два браузъра - Мозила и Хром - едно и също. Сблъсквали ли сте се с подобно нещо и имате ли някаква идея как да процедирам ?

Или вие нещо грешите в отговорите, или има грешка в страницата. Може да пишете на съпорта и да изюакате да я оправят...

# 189

Здравейте, ние бяхме със същия случай. Пригответе се с търпение. При нас отне 6 месеца, до одобрение на визата и получаване на паспортите. Успех

Ужас, това е доста време. Ние имаме планувано пътуване след 3 седмици до ОАЕ, дали има възможност да изискаме поне паспорта, пък проверката да си тече…

# 190
  • София

Ужас, това е доста време. Ние имаме планувано пътуване след 3 седмици до ОАЕ, дали има възможност да изискаме поне паспорта, пък проверката да си тече…
Изчакайте поне седмица. Може да има развитие по-скоро.

# 191

Изчакайте поне седмица. Може да има развитие по-скоро.

Току що проверих статуса на визата и пише: Approved.

# 192
Ние отговаряме на условието за издаване на виза без явяване на интервю и ще се възползваме. Само с ваксините не знам какво ще правим, ако ни дадат визи и решим да отидем...
И аз нямам ваксина и исках да отида в Америка но изискването е задължително да бъдем ваксинирани за да може да летиш до Америка, чудя се на тоя Байдън в цяло ЕС вече не исиксват никъде сертификати и тем подобни но те го изискват, сякаш ни задължава ако искаме да пътвуаме в Америка да бъдем ваксинирани!!!

# 193
И аз нямам ваксина и исках да отида в Америка но изискването е задължително да бъдем ваксинирани за да може да летиш до Америка, чудя се на тоя Байдън в цяло ЕС вече не исиксват никъде сертификати и тем подобни но те го изискват, сякаш ни задължава ако искаме да пътвуаме в Америка да бъдем ваксинирани!!!

Дано да отпадне това изискване скоро. Но се съмнявам... Искат всички да са набодени явно, не щадят и децата.

# 194
  • Sofia
За деца до 18 г. не искат ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт