Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 450
  • 749
  •   1
Отговори
# 210
Благодаря ви Simple Smile Все пак се обадихме в посолството, не искат сертификат, нито тест. Направо за пътуването е нужна ваксинацията.

# 211
Здравейте, през 2018 година имах одобрена туристическа виза за 1 година, осъществих пътуването си и се върнах. Имах покана от близки тогава. Сега отново искам да кандидатствам, за да им гостувам отново. Нямам промяна на статуса, само съм сменила работата си, отново с постоянен договор. Има ли някой като мен, който втори път е бил одобрен отново за 1 година или пък не е одобрен? Има ли възможност на второто интервю да ми дадат 10 годишна или изцяло си зависи от конкретния случай?

# 212
ако имаш виза, изтекла преди по-малко от 4 години, може да не се явяваш на интервю
а колко ще ти дадат никой не знае, те си решават

# 213
Края на ноември месец искаха сертификат за ваксинация. На апликацията с дата за интервюто трябва да е посочено ако се изисква. На нашата си пишеше:

Носихме само паспорти . Други гледах , че носят и предоставят документи, но не мисля , че е задължително. Нас ни питаха какво работим , къде сме планирали да отидем. Ние бяхме и при роднини, като нямахме покани (др слушах, че имат). Ние малко като на кафе отидохме. Но и при положение, че си описваш всичко, те имат със сигурност по-голям достъп отколкото човек мисли не виждам причина да нося нотариални актове и документи от работодател.

# 214
Края на ноември месец искаха сертификат за ваксинация. На апликацията с дата за интервюто трябва да е посочено ако се изисква. На нашата си пишеше:

Носихме само паспорти . Други гледах , че носят и предоставят документи, но не мисля , че е задължително. Нас ни питаха какво работим , къде сме планирали да отидем. Ние бяхме и при роднини, като нямахме покани (др слушах, че имат). Ние малко като на кафе отидохме. Но и при положение, че си описваш всичко, те имат със сигурност по-голям достъп отколкото човек мисли не виждам причина да нося нотариални актове и документи от работодател.
Да, на нашата апликация за потвърждение не пише нищо за сертификат, но тук четох, че се иска за интервюто и за това бях объркана. Явно това изискване е отпаднало.
Благодаря Simple Smile

А горе-долу колко време трае интервюто и също така, в случай, че сте одобрени - веднага ли ви казват и до колко време е готова визата? На тази тема също чета различна информация навсякъде, а тъй като става дума за бизнес пътуване времето доста ни притиска

# 215
  • Sofia
Интервюто продължава от 1 до 5 мин., а дали сте одобрени, или не разбирате на момента- ако задаржът паспортите Ви, сте одобрени и до десетина дни би трябвало да си получите документите.

# 216
Нашето интервю беше около 5 мин макс, но преди това почакахме около 15 мин , през които ни вземаха отпечатъци . Като ние бяхме с малко дете и на гишето за отпечатъци ни казаха, че ще ни сложат документите най-отгоре, за да не чакаме дълго. Ние влязохме в 9;45 като преди нас имаше на 20 човека(а може би и повече) чакащи за интервю.
Ако не ви върнат паспорта, значи сте одобрен . Самата виза я получихме след по-малко от седмица, като е хубаво ако сте семейство всеки да си я получи на адреса на който е през деня, защото на мен ми се наложи да отида до офиса на мъжът ми, т.к той нямаше пълномощно да я получи[бяхме посочили един адрес]. А за децата изискваха копие на акта за раждане да предоставим на куриера.

# 217
  • софия
Скрит текст:
Здравейте, през 2018 година имах одобрена туристическа виза за 1 година, осъществих пътуването си и се върнах. Имах покана от близки тогава. Сега отново искам да кандидатствам, за да им гостувам отново. Нямам промяна на статуса, само съм сменила работата си, отново с постоянен договор. Има ли някой като мен, който втори път е бил одобрен отново за 1 година или пък не е одобрен? Има ли възможност на второто интервю да ми дадат 10 годишна или изцяло си зависи от конкретния случай?

Първата ми виза също беше за 1 г. В последствие кандидатствах отново и ми дадоха 10 годишна. Мисля, че сега по-скоро издават директно за 10 г. Опитай.

На второто интервю занесох служебни бележки от работодател, в които пишеше долу-горе следното: на кого се издава, в коя фирма, на каква длъжност и от кога работи там, както и заплатата. Не знам дали имаше смисъл, но така бях решила да докажа, че ще се върна.

Относно ваксинацията, преди 2 седмици се върнах от САЩ. Летях през Германия и там ми искаха сертификат. В БГ не са искали, нито другаде.

# 218
  • Пазарджик
Здравейте, вчера мина и нашето интервю. Двама възрастни и дете на 5. Всичко ми а добре, дадоха ни визи. Не искаха да гледат никакви документи. Ние бяхме направили папка с различни документи, но нищо не искаха да гледат и взимат. Дори снимките ни върнаха.

Исках да попитам сага за паспортите колко такси трябва да платим. Само 1 за куриерската услуга или за всеки по 1 такса?

# 219
  • Бургас
За възрастните съм сигурна, че се плащат отделни такси, с основание UID номер, който за всеки от вас е различен! Потърсете си номерата в онлайн регистрацията си на сайта: https://www.ustraveldocs.com/
За детето не съм сигурна!

Последна редакция: пт, 20 яну 2023, 12:25 от magare

# 220
Две такси. Паспорта на детето ще върви с единия родител.

# 221
Здравейте,

Подадох документи и вече имам дата за интервю, но съм посочил стария адрес на фирмата, в която работя ( както си ми е по трудов договор)
Уви, от 03.01.23 има нов адрес.
Дали би било проблем това ?

# 222
  • София
Здравейте, има ли подобрение на времето за излизане на дата за интервю от миналата година? Колко време отнема от подаването на формуляра, докато излезе някакъв избор на дати в системата и за след колко време? Миналата година побелях от рефрешване в продължение на месец, за да взема дати за след още 2, надявам се сега да е вече по-добре...

# 223
  • София-Младост
Здравейте,

Подадох документи и вече имам дата за интервю, но съм посочил стария адрес на фирмата, в която работя ( както си ми е по трудов договор)
Уви, от 03.01.23 има нов адрес.
Дали би било проблем това ?
Не.

# 224
Здравейте, има ли подобрение на времето за излизане на дата за интервю от миналата година? Колко време отнема от подаването на формуляра, докато излезе някакъв избор на дати в системата и за след колко време? Миналата година побелях от рефрешване в продължение на месец, за да взема дати за след още 2, надявам се сега да е вече по-добре...

Да има дати вече. След подаване на формуляра най-близките дати са за след около 2 седмици.

Общи условия

Активация на акаунт