Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 465
  • 749
  •   1
Отговори
# 255
Как ще ме посъветвате да се представя при втората ми кандидатура? Наистина съм доста объркан след случилото се ....

# 256
  • Fort Worth, TX
Как ще ме посъветвате да се представя при втората ми кандидатура? Наистина съм доста объркан след случилото се ....
Доказване на силни връзки с България.Постоянна месторабота, банкови извлечения , собственост.И въпреки всичко това  не е гаранция.Успех

# 257
Всичко имам от това , само не имот или брак, но пак не се получи Simple Smile

# 258
И какъв ти е зора сега да ходиш спешно в САЩ.
Изчакай 6м и пак опитай. С мотив Туризъм!

# 259

И мен ме резнаха с отказ преди 20 дни. Прясно разведена, с две малолетни деца и собствен бизнес от скоро. Имам фирма, печеля добре, но нямам имоти на мое име. Исках да отида на гости при приятел, който е със зелена карта.
Зададоха ми точно 3 въпроса и ми върнаха паспорта, дори не ме и попитаха колко време смятам да отседна там.
Аз също съм разочарована и то доста, и се чудя дали изобщо след 6 месеца да пробвам отново.
Незнам колко по-силни връзки с България да докажа, при положение че децата ми остават тук и аз ще се върна след 10 дни, за да си ги гледам.

# 260
V_e_S_i , По-добре си сменете датите, защото рискувате да останете в Париж. В БГ никой няма да ви иска сертификати, но преди другия полет, да. Това са изисквания за влизане в САЩ,

Това не е съвсем вярно, или поне при мен не беше преди две седмици - на нашето летище още ми поискаха сертификат. Преди мен човек, явно също летящ за САЩ, нещо се обясняваше, че има сертификат, но не го носи и дамата на чек ин гишето го прати да го намери и да дойде пак.

# 261
  • софия
На нашето летище и сега като пътувах и преди това, никога не са ми искали сертификата. Може би зависи от служителя, или през къде ще се лети.

# 262
  • Sofia
На нашето летище и сега като пътувах и преди това, никога не са ми искали сертификата. Може би зависи от служителя, или през къде ще се лети.

Зависи коя е крайната дестинация и какви са изискванията за влизане в съответната държава.
Не бих рискувала, да разчитам, че няма да ме попитат, дали имам сертификат.

# 263
Здравейте, отново!
Изчетох какви ли не мнения от какви ли не хора из форума...
Достигнах до няколко заключения, но все пак искам да попитам какъв трябва да бъде най-правилтия ми подход при повторното ми интервю за виза...? ( първия път ми отказаха )

Чета, че заедно с паспорта на първото гише даваш и останалите подкрепящи документи, но на мен предварително ми казаха да дам само паспорта и бележката за насрочено интервю.
Трябваше ли въпреки това да кажа , че искам да ги дам ?

И също така , отговарях само и единствено на въпросите, без да изпадам в подробности, както и сам да развивам теми като например, че искам да опозная културата им, че харесвам работата си и ще се върна най-вече заради нея и тн...

Очаквам съвети и отговори от ваша страна!
Благодаря ви!

# 264
  • София
Здравейте, отново!
Достигнах до няколко заключения, но все пак искам да попитам какъв трябва да бъде най-правилтия ми подход при повторното ми интервю за виза...? ( първия път ми отказаха )

Чета, че заедно с паспорта на първото гише даваш и останалите подкрепящи документи, но на мен предварително ми казаха да дам само паспорта и бележката за насрочено интервю.
Трябваше ли въпреки това да кажа , че искам да ги дам ?

И също така , отговарях само и единствено на въпросите, без да изпадам в подробности, както и сам да развивам теми като например, че искам да опозная културата им, че харесвам работата си и ще се върна най-вече заради нея и тн...

Очаквам съвети и отговори от ваша страна!
Благодаря ви!
Както и друг път е ставало дума тук, явяването на интервюто е почти проформа.
Решението дали да получиш виза е взето още при преглеждането на попълнените данни във формуляра.
Има случаи, когато на място нещо се променя, но не са много.
Ако не искаш посто да си дадеш парите, то изчакай за минат поне 6 месеца.

# 265
  • Fort Worth, TX
Къде толкова искаш да отидеш в Америка, че ми стана интересно?

# 266
Лос Анджелис, Вегас, Гранд Каньон и може би Сан Франциско
Имам добра приятелка , us citizen, но се прибира лятото окончателно и сега ми беше последната възможност да и гостувам.

# 267
  • USA
Доколкото разбирам приятелката е жена-американски гражданин, имал си покана от нея и си посочил къде ще отседнеш....голямо ТЪНТЪНННН копче червено...на косула в главата му е "той ергенин, тя го поканила, сега ще се оженят ...емигрант потенциален, няма имоти в БГ"- дори и да не е това така изглежда.
 Следващия път...си запазваш хотел...с цел туризъм, искаш да посетиш  еди си кои места, дори може да кажеш че билетите /пътуването ти е подарък за рождения ден от родителите. КЪм датата на интервюто те билети не искат.
Трябва да докажеш, че отиваш с цел туризъм-затова е туристическа виза, а не да се жениш!

тъй като старото ти досие ще стой...къде ще ходиш смени тотално дестинацията по далеко от приятелката, пък ти като си вземеш визата си ходи където искаш. Никой не може да те спре.

# 268
Здравейте, отново!

Здравейте,

Слагам шлема и се подготвям за нападение от хората във форума...
Според мен коренно трябва да си промените МайндСет-а и самочувствието. Четенето на форуми и търсене на "тайната" тук не помага особенно, а по-скоро обърква. Все пак тук пишат голям процент от хората с откази и такива дето се фукат, че знаят "тайната".
Приеми фактите -  реално отказите са много малко - 12,52% от кандидатите, от които студентите държат голям процент. Няма формула на успеха и заради това се създава мистика с тези интервюта, че дори като си там /в посолството/ все едно си на изпит в университета...носи се една атмосфера... Чак отделих ендорфин след края на интервюто тази година и се успокоих. Поне визите са десет годишни и скоро няма да имам тази "тръпка".
Някои хора са написали тук какви ли не теории на конспирациите и всички им "повярвахме", търсейки ключа към "тайната". Пратиха ни дори да си взимаме свидетелства за постоянен адрес, скици на имоти и писма от работодател, че без нас светът ще спре да се върти, а тези документи в 90% от случаите дори не се поглеждат.
Според мен ако си соло играч или в началото на възхода си, млад и не положил твърди основи тук ще трябва да очароваш с представянето си и нито за момент да не оставиш консула да си мисли за отказ. Приеми това, че ти предварително си с отказ , защото попадаш в стериотип "потенциален имигрант", но консулът може да обърне нещата в твоя полза ако види, че насреща стои човек с планове и възможности, здраво стъпил на краката си.
На мен са ми връщали документи и аз съм ги бутал обратно към консула и пак взех виза преди 18 години. Просто в този ден бях чел във форума мнения на експертите, че 4та студентска виза не давали и си навих на пръста, че няма да се проваля.
Нямам идея, защо има откази на хора с бизнеси и възможности, но съм сигурен, че си има разумна причина за тях и не знаем цялата картинка. Отделно бизнес, който изцяло зависи от теб за мен не е бизнес. Щом имаш такъв "бизнес" и отиваш в Америка си потенциален имигрант, защото докато те няма "бизнеса" и него го няма.
Както и да е ако наистина си с туристически намерения съм убеден, че ще успееш един ден. Просто не трябва да е на всяка цена. Подготви се на интервюто и започните така след първоначалните приветсвия - ..."г-н/г-жо консул, извинявам се, че ви прекъсвам, но ще ми позволите ли да ви кажа с две думи, какво се е променило от последния ми път тук, когато получих отказ и защо съм сигурен, че този път ще ми дадете виза...."

# 269
Здравейте, днес ни одобриха за виза и мислим да посетим Лас Вегас(живот и здраве) в началото на април, но:
КАК СТОИ ВЪПРОСА СЪС КОВИД СЕРТИФИКАТА ?
Мислим да летим от Истанбул, но прочетох доста и различни мнения- ние нямаме ваксини и не мислим да се ваксинираме.
Моля, който е пътувал скоро - да сподели, може и на ЛС,
Благодаря ви, добри хора !

Общи условия

Активация на акаунт