Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 510
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • USA
AniCat  във кой щат ще е детето?

Обикновено има "ден за настаняване" и се изсипват братя/сестри/майка/баща да мъкнат багажи в общежитията. Има "стари" студенти които раздават фанелки на университета, развеждат те , обясняват ти кое какво . За да ти е мирна главата може е хубаво да дойдеш и да видиш.Така ще ти е по-спокойно.
 Не знам какво ще е общежитието, но обикновено е ПРАЗНА стая без НИЩО и обикновенно от ИКЕА се вземат 'неща". Ако при вас не етакъв случая е лесно. Ако ще обзавеждате е добре да дойдете поне 4-5 дена по-рано да си вземете размерите на стаята, ако има "съквартитант"/ти да се запознаете "виртуално" и да си обзаведете стаят заедно.

# 376
  • Down south
Изписах един ферман, който не успях да постна Sad

Присъединявам се към мнението на Olivia Thomas.

# 377
  • София
Още не сме избрали университета, от 3 има потвърждение, в НЙ, Масатчузетс и Кънектикът е последния, но най-вероятния предвид финансовата оферта

# 378
  • Down south
Само да добавя част от това, което вчера писах и не успях да постна.
В повечето случаи в стаите има легла, шкафове, бюра. Ще ви трябва всичко останало.
Ако детето е живяло тук или поне има близки наоколо, те биха могли да помогнат за набавянето на необходимото и настаняването.
Ако нямате близки тук, аз бих препоръчала единият от вас да дойде с детето и остане поне седмица.
Дъщеря ми учи в друг щат и сме минали по този път.
Успех с избора на училище и разбира се, успех на детето!

# 379
  • София-Младост
Зависи от детето и вашите възможности също. Но определено си има един шок. А едва миналата година осъзнах къде е отишла дъщеря ми преди 5-6 години, сама...Но тя беше със спортна стипендия и реално я посрещна треньорката и тя и помагаше, а впоследствие и останалите моичета от отбора. Особено, когато се налагаше да се отиде до някъде с кола.
За обзавеждането университета си беше качил в сайта какво има и какво няма. 

# 380
  • София
Много ви благодаря за полезната информация! Явно ще се ходи отвъд океана, видяло се е то, дори тази сутрин подадох за нов паспорт както ме посъветвахте. Синът и в трите унита има 2-3 съученика от предни випуски, които вероятно биха му помогнали в началото, но друго си е мама и тати да са там, че е по-малкия му брат ще водим вероятно.
Да ви питам сега пак за формуляра за визата, видях го свален в пдф на сайта, че е 83 страници?! Предгледах го, че повечето страници се скипват и са за различните видове визи, но все пак за колко време се попълва това чудо? И за четирима ни трябва по отделно, нали? Брат му е на 13 г и също ли на отделен формуляр?

# 381
  • софия
В никакъв случай не е 80 стр., по-скоро около 10. Да, трябва да се попълни отделен формуляр за всеки. Може да се попълни и за 1 час, не е кой знае какво. Трябва обаче да си изчакате новия паспорт, тъй като се попълват данни от него във формуляра. Добре е да си приготвите и снимки, които се прикачат накрая.

# 382
  • Сф
За DS 160 ли говориш? Той се попълва онлайн и накрая само трябва да запазиш номера на апликацията. Не са 80 страници. Може би гледаш някакви инструкции за попълване, но не самия формуляр.

# 383
  • София
Да, за него, и точно е нещо като инструкция на pdf, а не е самия формуляр и се уплаших. Вероятно като се попълва онлайн и след избирането на вида виза, не ти показва всички останали опции както е в този огромен файл.

# 384
  • Sofia
Има въпроси къде и кога си учил/завършил, откога докога къде си работил, къде си пътувал последните пет години … фактология, която аз лично не си спомнях (едва ли е и нужно да е съвсем точна) и ако сте подготвени с тази информация, става много бързо.

# 385
  • София
AniCat, не е толкова сложен формулярът. Неприятното е, че ако нещо се замотаете или вземе, че забие страницата, ще Ви изхвърли.

Съответно влизате пак, затова е много важно, когато почнете да го попълвате да си запишете някъде номера, кофто ви е генерирала системата - така ще си достигнете, до където сте писала, преди да Ви изхвърли.

Ние снимките за формуляра си ги правихме вкъщи - имаше някъде помощник, в който като сложите снимката и уточните, че е за щатска виза и казва дали е ок или нещо трябва да се преформатира.

Но вече за посолството си искат снимки на хартия, 5 см на 5 см.
Успех и с формулярите и с визите!
И на сина Ви успех в университета!

# 386
  • София
Много ми помагате с всичко, което пишете, благодаря ви! Определено ще трябва да си поопресня спомените преди попълването на формуляра, понатрупаха се доста с годините Simple Smile
Ние наистина сме така развълнувани от предстоящото заминаване  на сина и невероятно щастливи от успеха му - да го приемат в цели 3 унита от Бръшляновата лига Simple Smile
Не помня от кога не съм се снимала на хартия..... но явно и това ще се прави

# 387
  • Sofia
AniCat, би ли разказала малко повече- за избора, подготовката, кандидатстването, изобщо всичко, което ти се стори полезно.
Има тема за вишето образование в САЩ и смятам, че подобна информация би била много ценна.
Предварително благодаря!
https://m.bg-mamma.com/?topic=1255394.75

Последна редакция: чт, 06 апр 2023, 21:57 от Shantal

# 388
  • София
Да, обезателно ще го направя, но в края на месеца, до тогава трябва да реши и потвърди.

# 389
  • София
Има въпроси къде и кога си учил/завършил, откога докога къде си работил, къде си пътувал последните пет години … фактология, която аз лично не си спомнях (едва ли е и нужно да е съвсем точна) и ако сте подготвени с тази информация, става много бързо.

Болднатото много ме затрудни мен и ме изхвърля от страницата поне два пъти за превишено време.
Но исках да опиша поне онези места, които знам, че интересуват американците.

AniCat, аз сащо ще прочета с интерес за етапа по кандедатстването и приемането в университети от Бръшляновата лига. Успех с визите!

Общи условия

Активация на акаунт