Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 33 526
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Бордните карти би следвало да получите в София, но понякога това не се случва и ги издават при прекачването, ще попитате.
За куфара - тук няма значение какво желаете. При първото Ви кацане в САЩ ще трябва да си вземете сама чекирания багаж и да го пуснете на лентата за проверка. Ще го получите на крайната за Вас дестинация.

# 421
  • Отвъд алеята зад шкафа
Това винаги ли е така с чекирания багаж при кацане в Америка? Дъщеря ми ще лети сама до Ню Йорк и има втори трансферен полет от същото летище до друг град.

# 422
Да, абсолютно винаги, ако ще има прекачване.
Ако летите САЩ - България, то куфарът идва директно на летище София (ако не се е загубил/закъснял).

# 423
Това винаги ли е така с чекирания багаж при кацане в Америка? Дъщеря ми ще лети сама до Ню Йорк и има втори трансферен полет от същото летище до друг град.
Чекирания багаж пристига на първото американско летище за пътника, за митническа проверка. Понякога проверяват/ питат, понякога не. Зависи от самото летище.

# 424
  • Отвъд алеята зад шкафа
Сега се сещам, че на предишен полет до САЩ ( с друга виза беше), й бяха счупили куфара. Той беше с нетипично закопчаване и те са го дърпали насила да го отворят. И беше забранено да си опакова куфара с фолио.

# 425
Да, отварят ги, особено, ако пристигащия не е американски гражданин. Никакво фолио, катинарчета и особени закопчалки. Аз затова харесвам меки куфари на Самсонайт, стандартни ципове - имаме си един сет и който от нас е напът грабва размера, който му е необходим. Много са мърляви (винаги след път ги почиствам старателно), но са здрави - ципове, колелца, дръжки. Препоръчвам ги като марка, определено.
Обикновено са много мили и никога не съм имала нищо разместено или липсващо, но пък счупени неща да искаш 😃.
Длъжни са при митническа проверка да сложат бележка, че са извършили такава, но за толкова години само веднъж имах такава.

# 426
  • София
Да, отварят ги, особено, ако пристигащия не е американски гражданин. Никакво фолио, катинарчета и особени закопчалки.
...

Това не е съвсем така. Отварят ги, ако на скенера се вижда нещо, което предизвика интереса им, без значение местен или чужденец.
Аз лично винаги си заключвам куфара и за САЩ - не нося нищо ценно в него, но не обичам случайни хора да ми  бърникат вътре.
За Щатите ползвам куфар с TSA ключалка:

Тя позволява да бъде отворена от митнически служители.
Има и такива катирначрета за багаж:

# 427
Шперца за отваряне на тия ключалки върви по 5 долара в ибей, но пък вероятно по-добре с такава отколкото никаква

# 428
Аз съм гражданин и винаги ми отварят куфара, то е видно. Ключалки никакви не ползвам, само те ми липсват (отдавна искам да летя само с ръчен багаж, но агентът ми упорства и все купувам билети с чекиран багаж 😃).

# 429
Куфарите ги отварят също ако са се загубили някъде по трасето - от гледна точка на сигурност.

# 430
Здравейте! Слагате ли багажа във вакуумни торби?

# 431
  • софия
Да, при последното пътуване имахме вакуумирана торба с дрехи. Никакъв проблем.

# 432
Благодаря за отговора! Всички знаем как пребъркват куфарите в каргото надявам се така шанса да изчезне нещо да бъде по-малък. Но все пак ако решат да го отворят на митницата, дали ще го затворят след това?

# 433
  • софия
Те ще го затворят, но какво от това, ако вземат нещо от багажа. След като веднъж са ни "обирали" си купих нови куфари и задължително ги заключвам.

# 434
От България за САЩ никога не ми е липсвало нищо, дори не си спомням да съм разбирала, че е пипано.
От САЩ към София обаче е друго нещо. Принуждавам се да слагам по една обувка във всеки куфар, защото една няма да откраднат. Joy

Общи условия

Активация на акаунт