Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 32 925
  • 749
  •   1
Отговори
# 645
  • Марс
Мой познат получи виза и беше безработен по време на интервюто. Случаи - всякакви.

# 646
А ако пък работата е държавна, виза винаги дават. Не ги вълнуват имоти, банкови извлечения, фирмени сметки, коли и т.н….

Не е точно така.. аз съм на държавна работа от 10 години и получих отказ.

Това са моите наблюдения по време на интервюто. Дадоха виза на всички с изключение на мен и още едно младо момче, аналогичен на моя случай.
Всички одобрени бяха или на средна възраст отиващи при деца и внуци, или на организиран круиз/ екскурзия или работещи от много години на постоянната си работа( мед.сестри, служители в държавния сектор и т.н)
На младите на които дадоха виза бяха със професионални ангажименти от американски компании.
Учудвам се, че на вас не са ви дали виза, наистина.

# 647
Много сам разочарована от работата на посолството. Отказаха виза на брат ми без дори да го изслушат или прочетат писмото което бях написала.
Той живее в страна от европейския съюз и аз от 15 години му предлагам да подам петиция. Предпочита да е близо до БГ защото се грижи за майка ни и семейството си. Съгласи се да кандидатства за виза защото мъжът  ми почина преди няколко месеца и искаше да е с мен и децата ми за Коледа. При него не се очаква промяна за да кандидатства отново и сега обмисля да кандидатства за друго гражданство, за да пътува без виза. Проблема е че ще  трябва да се откаже от българското гражданство. Има ли никакъв друг вариант за които не се сещаме?   

# 648
  • Отвъд алеята зад шкафа
Отказ от бг гражданство не е ли само в случай, че другата държава не признава двойно гражданство?

# 649
  • Сф
Точно така, не всички държави изискват да се откажеш от българското, някои позволяват двойно гражданство.

# 650
Вместо да му предлагате 15 г., да бяхте я подали тази петиция, вече щеше да има зелена карта.
Можете да напишете писмо до консула на Сащ, да обясните за ситуацията, и да помолите да преразгледат случая му, но дали ще проработи в този случай не знам. Другото, което не знам е защо откзват туристически визи на хора на които очевидно няма да избягат...

# 651
Не подадохме петиция защото той не иска да емигрира тука , а за времето докато му излезе номера няма право да кандидатства и за туристическа виза.
Той няма намерение да се връща в България и няма начин да ги убеди в  "силни връзки" . Страната където е не разрешава дойно гражданство и само отказа е вариант, което е дълга и скъпа процедура срещу някакви 200 долара за виза.
ядосвам се че посолството  прави Интервю , но въобще не иска да те изслуша а решението се взема на база сухи хартии.

# 652
Малко сте в параграф 22.
Само петиция ви е полезен ход, но той не желае...
Аз не бих се отказала от българското си гражданаство само за да ходя в щатите за Коледа. Брат ви да прецени.
Така изложени фактите обясняват отказа за Б2 виза. Потенцилен имигрант.

# 653
Трябва да покаже силни връзки със страната, в която живее, щом не може с България. И най-добре да кандидатства там. Поне ако съм разбрал добре обстоятелствата.

# 654
Трябва да покаже силни връзки със страната, в която живее, щом не може с България. И най-добре да кандидатства там. Поне ако съм разбрал добре обстоятелствата.
Става дума за Испания , където първата свободна дата е след 350 дни. 
Освен да чакаме да паднат визите за българи незнам друго дали ни остава. Ако сме живи до тогава.

# 655
Става дума за Испания , където първата свободна дата е след 350 дни. 
Освен да чакаме да паднат визите за българи незнам друго дали ни остава. Ако сме живи до тогава.
Ще паднат визите ама друг път. Smile

# 656
Аз съм държавен служител, но не съм семейна и ми дадоха 10г виза. Не знам как преценяват …

# 657
Аз съм държавен служител, но не съм семейна и ми дадоха 10г виза. Не знам как преценяват …

Точно затова са ви дали виза, защото сте държавен служител.
На мен ми отказаха при положение че малолетните ми деца остават в България и най-логичното е да се върна при тях, а не да емигрирам….

# 658
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ние със съпругът ми сме частници и ни дадоха визи. Имаше по- възрастни двойки, пенсионери, които отиваха при децата си на гости и също им дадоха визи. Отказаха на едно семейство с две големи момчета, жената беше учителка. На младо 18-годишно момиче, все още ученичка, с гадже в Канада, й дадоха виза.
На въпроса в кои държави сте били през изминалите 5 години аз писах доста.

# 659
Здравейте! Тази година ще подаваме документи за второ интервю за виза за моите родители,тъй като миналата година им беше отказана. Сега чуденето ми е в апликацията,която попълваме има въпрос относно предишен отказ за виза и трябва да отговоря с ДА. Но след това искат ,,explain,, да се обясни. Писала съм кога е отказана и по кой член 214 б,но се чудя дали да не включа малко подробности като например-на следващото интервю искам да представя силни връзки с родината ми,като държавната ми работа на която съм над 20 години,др дете което имам в Бг,дом и социални контакти. Но се чудя дали има смисъл да изпадаме в подробности или просто с едно изречение да напиша кога и по кой член е отказана предишната виза.
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт