Туристическа виза за САЩ /Тема 4/

• 32 951
  • 749
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте. Приятелят ми е американец и сме заедно от 2018г. Аз съм била на бригада 5 пъти и така се запознахме. Той е идвал в България два пъти и също така сме се срещали из Европа. Завърших магистратура, но съм безработна и искам тази есен да пътувам из САЩ и същевременно да прекараме време заедно. Според вас имам ли шанс за виза?

# 631
Здравейте! Ако може някой, който запазва час за интервю тази или другата седмица да сподели за кога има свободни дати, че този 10.08 малко ме съмнява.

# 632
Здравейте! Ако може някой, който запазва час за интервю тази или другата седмица да сподели за кога има свободни дати, че този 10.08 малко ме съмнява.

В момента виждам че има за 14.8

Какво се посочва Purpose of Trip to the U.S ако причината за визaта е на гости при роднини
BUSINESS & TOURISM (TEMPORARY VISITOR) (B1/B2)
BUSINESS/CONFERENCE  (B1)
TOURISM/ MEDICAL TREATMENT ( B2 )

Последна редакция: чт, 03 авг 2023, 18:05 от Day Dream

# 633
Здравейте. Приятелят ми е американец и сме заедно от 2018г. Аз съм била на бригада 5 пъти и така се запознахме. Той е идвал в България два пъти и също така сме се срещали из Европа. Завърших магистратура, но съм безработна и искам тази есен да пътувам из САЩ и същевременно да прекараме време заедно. Според вас имам ли шанс за виза?

Ами според мен това че си безработна е основният проблем, така няма как да докажеш, че имаш доходи, с които да обикаляш където и да било..

# 634
  • Сф

Какво се посочва Purpose of Trip to the U.S ако причината за визaта е на гости при роднини
BUSINESS & TOURISM (TEMPORARY VISITOR) (B1/B2)
BUSINESS/CONFERENCE  (B1)
TOURISM/ MEDICAL TREATMENT ( B2 )

Избираш В2, ако ще е при роднини

# 635
Здравейте!
Предстои ми процес за кандидатстване за Виза Б2 - при роднини.
Приятелят ми (нямаме брак) също ще кандидатсва като и двамата имаме покани от братовчедка ми, която се е установила там от много, много години. Отиваме с цел туризъм, да се видя с нейните деца, на които станах кръстница това лято (ако за интервюиращите има някакво значение това?)
Имам следния казус - все още сме студенти, не работим, догодина ни предстои да се дипломираме. Видях, че две от условията може би ще ни създадат проблем.  1. Да имаме средства за покриване на престоя в САЩ - дали банково извлечение ще е достатъчно? Или ако кажем, че отиваме по разноски на братовчедка ми.
 И също  - имате постоянно местожителство извън Съединените щати, както и социални или икономически връзки. Как могат да се докажат според вас социалните и и икономическите връзки, при положение, че не сме на трудов договор. Социалните - цялото ми семейство е в България.
Не знам дали факта, че родителите ни имат собствени фирми (с голям оборот), имущество, издържат ни финансово би бил резонен нас да ни одобрят за виза?

# 636
  • бургас/софия
Здравейте. Имаме туристически визи с валидност 10г - аз, мъжа ми и дъщеря ми, взети през 2019. Вече имаме и бебе на почти 2г. Някой знае ли каква е процедурата за взимане на виза за него? Има ли някаква опростена такава?

# 637
има, да
същото, но без интервю, попълвате му формуляра, плащате таксата, занасяте или изпращате паспорта и толкова

# 638
Заплаща ли се такса за доставка на паспорта при насрочване на интервюто или на по късен етап? Кога и къде се плаща таксата за паспорта с визата ? Колко дни отнема ?

Последна редакция: пн, 07 авг 2023, 11:12 от Day Dream

# 639
  • София
Заплаща се чак като ви одобрят.
Всъщност може и нищо да не плащате, ако решите да си го вземете.
На мен близо 100 лева за четири паспорта ми се видя много и ходих да ги взема от Федекс..тогава..

# 640
Здравейте!
Предстои ми процес за кандидатстване за Виза Б2 - при роднини.
Приятелят ми (нямаме брак) също ще кандидатсва като и двамата имаме покани от братовчедка ми, която се е установила там от много, много години. Отиваме с цел туризъм, да се видя с нейните деца, на които станах кръстница това лято (ако за интервюиращите има някакво значение това?)
Имам следния казус - все още сме студенти, не работим, догодина ни предстои да се дипломираме. Видях, че две от условията може би ще ни създадат проблем.  1. Да имаме средства за покриване на престоя в САЩ - дали банково извлечение ще е достатъчно? Или ако кажем, че отиваме по разноски на братовчедка ми.
 И също  - имате постоянно местожителство извън Съединените щати, както и социални или икономически връзки. Как могат да се докажат според вас социалните и и икономическите връзки, при положение, че не сме на трудов договор. Социалните - цялото ми семейство е в България.
Не знам дали факта, че родителите ни имат собствени фирми (с голям оборот), имущество, издържат ни финансово би бил резонен нас да ни одобрят за виза?

Никой не може да ви каже кое би било резонно и кое не.
 Аз имам един отказ вече, разведена съм, с две малолетни деца които остават в БГ и собствена фирма. Имах покана от приятел със зелена карта, исках да отида точно за 7 дни. Е виза, не получих и не отидох.
Наблюденията ми са, че единственото което ги вълнува е дали човека кандидатстващ за виза има постоянна работа/ стабилен доход( поне няколко години).
А ако пък работата е държавна, виза винаги дават. Не ги вълнуват имоти, банкови извлечения, фирмени сметки, коли и т.н….

# 641
Какво се случва,  ако закъснеем за часа на интервюто?

# 642
Какво се случва,  ако закъснеем за часа на интервюто?
Зависи с колко. Ако закъснеете с до 30мин няма да е проблем, всичко зависи и колко хора има в този ден.

# 643
Платената сума важи една година, така че ако не стане същия ден можете да насрочите друг.

# 644
А ако пък работата е държавна, виза винаги дават. Не ги вълнуват имоти, банкови извлечения, фирмени сметки, коли и т.н….

Не е точно така.. аз съм на държавна работа от 10 години и получих отказ.

Общи условия

Активация на акаунт