238-ма серия- колоритен октомври в НЕМСКАТА тема

• 23 198
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Веч, пращам ти силна прегръдка! Дано наистина лекарствата действат и дъщеря ти види светлина в тунела.

Рейна, на теб пожелавам да намерите подходящ терапевт и да започнете работа по проблема.

Сигурна съм, че всяка от нас би дала всичко за децата си! Дали сме направили правилния избор да отглеждаме тук децата си? Не мисля, че някой от темата може да ни бъде съдник. Още повече човек, който не е отглеждал деца тук.

Децата идват с мен на гробищата като си ходим в БГ. Не са присъствали на погребение, но за нас е част от посещението в родния ми град, да занесем цветя на гроба на майка ми, да запалим свещичка и просто да си помълчим. Малките дори не я познават. Само голямата има някакви бледи спомени от нея.

# 661

Сири не иска да пее . Или поне на нас не ни изпя каквото поискахме. А Алекса пее.

Сега опитах, не иска да пее наистина. 😂 Ще пробвам с Алексата на дъщеря ми, тя и без това я ползва само за да спира лампата си.

# 662
Вече, мъка ми е като те чета.

Софт, в грешка си за детските градини. Понеже ние се преместихме от френско в немско баш когато децата бяха във възраст за градина, сравнението между двата типа възпитателни школи се случи пред очите ни, бурно и абсолютно отчетливо. Едно от нещата, за които ще съжалявам цял живот е, че не се преместихме в Германия по-рано и момчетата ми трябваше да минат през мелачката на задължителния матернел и дресировката и насилието там. За седмица в немска градина се трансформираха в щастливи, палави, нормални деца.
Немската образователна система има много минуси, но и плюсове.

# 663
  • в сърцето на един мъж...
Веч, колко добре те разбирам Hug При нас успяхме да намерим бързо психолог и да успокоим нещата. След като беше обяснявал на педиатъра, че иска да се самоубива и как иска да го направи. Много е тежка тази битка, много Sad

# 664
  • Germany
Веч, прегръдка и от мен! Дано се стабилизират нещата и усмивката не слиза от лицето на дъщеря ти!
Когато баща ми почина преди 3 години малкият страда 2-3 месеца. Вечер като си легнеше и почваше да плаче. И аз бях почнала да обмислям психолог, но отшумя.
Имам опит и от български и от немски дет. градини, че и от полски и мога да кажа, че си зависи от градината и персонала, но и от детето. Големият се чувстваше най добре в държавната детска градина до блока ни в Младост. Малкият беше най щастлив в частната градина в Полша. Немската градина беше най мизерната от всички, до които съм имала досег. Хигиена под всякаква критика, сополиви и мърляви деца, занимания, на които трябва сам да поискаш да отидеш, а ако детето е по срамежливо стои на едно столче или рови в пясъчника по цял ден. И това беше една от хубавите градини в нашето градче... И към училищното образование имам забележки, но въпреки всичко, не бих върнала децата си в БГ.

# 665
Уффф… каква тема. Прегръдка на всички. Да кажа, че има и хайлпрактикери, които са специализирали за психотерапевти, и може да са добро временно решение (предполагам, че сравнително лесно се намира свободен), докато се чака за друг специалист.
Аз при такъв проблем бих вкарала в действие и разни “алтернативни” методи. В последните години се пише много за gut-brain axis, за ролята на чревната флора. Една липса на нещо жизненоважно като Б12 например също може да катурне каруцата. Бих пуснала пълни изследвания за всеки случай, за да знам, че на физиологично ниво организмът е снабден с всичко необходимо.

https://neurosciencenews.com/bacteria-saliva-suicide-21303/?fbcl … BgsuV13tXQBR-EA78

https://www.nzz.ch/wissenschaft/antidepressiva-sie-wirken-laut-e … rieben-ld.1495251

Имам кошмарни спомени от ДГ в България. Детето беше щастливо тук и ходеше с желание.

# 666
Проблеми с децата , но и с близки са много тежък товар и ужасно съсипват. Стискам палци за по-добри времена.
Софт кажи  „Alexa, sing ein Weihnachtslied“ и после можеш “Alexa sing ein anderes Lied” и така може да ти изкара цялата колекция. Което ме навежда на мисълта , че ми трябва да поръчам още някои неща за Коледа. Кога ще е Черен петък , т.е. с намаленияата на техника ?

# 667
  • München, Deutschland
Мисля, че винаги се пада посл. петък на ноември, но ми казаха вчера, че Амазон планирал 2 prime days т.г. Те са тъкмо за техника повече, та виж и те кога ще са. Имаше и cyber Mоnday, понеделника след последния петък на ное.

# 668
Единия прайм мина, но нищо не взех. Тогава още не ми беше хрумнало какво. Ще проверя къде-какво.

# 669
Бела, на 25.11 е Black friday. Аз вчера доста неща накупих от Фрагнатика и Дъглас, имаше намаления на любими на моите хора парфюми и козметика. Ще им харесам и още нещо и приключвам. Решила съм да се поглезя аз тая година за Коледа, стига все за близките да мисля. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 670
Гутен сабахлен, лейдис и един джентълмен!
Снощи разговора беше много сериозен и съвсем забравих да се изфукам, че вече имаме билети за Мейдън. Флокс, благодаря още веднъж, че сподели!
Хубав петък на всички, при нас е чудно време, от което мисля да се възполвам.

# 671
  • В страната на мечтите
Ох, хора...Който е имал поводи за празнуване - честито! Който има проблеми - бързо и лесно да намери ефективно решение! Който има нужда от подкрепа - изпращам виртуална прегръдка и пожелавам вяра, сили и смелост да продължи напред!

Софт, не мога да разбера как се изказваш толкова категорично за децата, родени и растящи тук, при  положение, че нямаш личен опит, а си само страничен наблюдател. Наистина всичко е "според зависи", но аз например съм във възторг от някои дейности в детската градина (имам трима племенници в бг за сравнение) - тук имаха например през летните дни надуваем басейн в двора, пръскачка и всякакви водни забавления; имат често организирани разходки извън градината - в гората, по детските площадки, на Вохенмаркт; едната учителка се омъжи наскоро и са ги водили пред Общината да гледат; имаха специално посещение на пожарната - качвали са се в камионите, пръскали са с маркучите, вдигали са ги със стълбата във въздуха...Кога децата в бг са изживявали подобни неща?! Аз поне не знам...

# 672
Темата за сексуалната ориентация я приключих. Там си казах мнението.

Софт, явно мъжът ти е по- soft и от тебе.

В детската градина на дъщеря ми преди две години имаше момиченце, което обиждаше друго, което беше по- пухкавичко, че е фет. И това го говореше пред дъщеря ми, после и нея изкарваше, че тъпа била. Абе да слушаш и да се чудиш това дете аджеба от къде такава злоба към другите - ми майката е същата.
Сега е в един клас с дъщеря ми щото живеем на една улица и си е все същото детето - лидерче, но злобничко и обиждащо. Габи започна да не яде, да говори, че не искала да е дебела абе разни такива та явно въпросното момиченце й пълни главата с глупости. Та...от такива освен надалече иначе няма оправия...ама как да го обясниш на детенце на 8г.

Това го има и в България сега, във всяко училище, при това с пълна сила. Обиждане на тема външен вид, немаркови дрехи, кой циганини и кой не.

# 673
Pipi честито! Исках на Роби Уилямс аз, но при цена от 240€ на човек данке!
Сега кисна 4-та седмица в градината...пред очите ми виждам всичко, кашлящи и сополиви явно си е част от пейзажа, наблюдавам обаче децата, изглеждат доволни, възпитателите са супер, виждала съм при синът ми и други, не  толкова супер. Затова им треперя толкова ще останат ли. Обаче системата смачква, това се отразява на персонала, от там и на децата. Аз лично имам ужасяващи спомени от градината, преди години бях срещнала тогавашната ми госпожа и всичко си и казах.
Вечерница в пубмед има много проучвания за ADHS, ако не си гледала там може да скролнеш. Това за което пише Bleu за чревната флора и връзката и с мозъка явно ще се окаже вярно, също и липсата на минерали, витамини, аминозойре, особено при злоядо дете( не визирам твоята дъщеря).
Bleu тази сутрин закусих с кроасан с шпекулациус крем и се сетих за празните въглехидрати. И си получих сметката де. И исках да попитам какво закусва твоето дете?
И последно, но не по важност, давате ми надежда, че ще се оправят нещата с помощ. Тази психоложка от която чакам обаждане е и Kunsttherapeutin, работи дори в помещенията на частен кабинет което означава, че ще има пълен достъп до Ausstattung-а, като гледам снимки е супер.
Вечерница вчера детето ми за първи път от две седмици се усмихна, рисували с ерготерапевта монстери с чуства и явно малко му е помогнало. Разбирам те напълно, а при вас цели две години, това е кошмар.
Като четох Пипи си дадох сметка, че в Бг водихме разговори които не са подходящи за деца, даже казах нещо ей така между другото което за него може би е било огромен проблем. Той и без това като бях бременна и бях няколко пъти в болница ме пита дали ще умра. Явно всичко се насложи.
Вчера се върна с идеята, че искал да стане Aufsicht на библиотеката. Абе чудно ми е детето, но явно ще трябва  помощ. И да го похваля, сега като бяхме в Бг и буквално на третия ден дойде и започна да чете на български, че и да пише. Питаше ме за букви като З, Щ, Х...много ме изуми, бил се научил от този канал който гледа на руски, пускал си Untertitel.

# 674
  • Немция
Да, децата в детските градини тук са оставени повече да са деца, имат повече свобода.

Модерният живот води до повече психически проблеми. Има данни, че около 20% от градското население развива някакви отклонения с психиката. Да не говорим във времена на кризи, пандемия, този процент със сигурност расте... Колкото повече хроничен стрес, толкова повече избива нещо. За деца и възрастни, живеещи в селска реалност, с повече физически труд и по-малко дразнители за психиката, с контакт към животни, този процент е много по-нисък, около 5 процента. Всеки да си направи извода.
Отделно си го има много актуален за нас фактор - "стресиран мигрант"- в нова държава, нов език и нова култура. Grin

Рейна, супер звучи, нека се помогне на детето, докато не е хронифицирал проблема. То усеща, че получава помощ и ще му повлияе положително!

Общи условия

Активация на акаунт