Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 19 994
  • 758
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте, чак сега загрявам, че има такава тема 🥰 отдавна не съм наминавала, а то сте в друг подфорум 😊
Моята бухта вече е към 5,250 кг. (На 25-ти прави два месеца, още недоумявам как имам такова голямо бебе!) Изцяло си суче на поискване. Понякога чак се дави на гърдата, което ме ужасява Sad
Режим никакъв, ни за ядене, ни за сън. Ден с ден не си приличат 🤪
 Коликите не ни подминаха, изпробвахме Боуен (но за съжаление не отчитам ефект), 2-3 вида капки (едни от които й разстроиха стомахчето, ядосах се и хвърлих всички!!!), най помага носене в слинг, честно казано.
Усмихва се вече. Contact sleeper е, обожава да се гушим и носим, преместя ли я заспала в кошарата се разбужда 🤣
Само ме дерзае, че има малки нишки слуз в памперса. 😞 Убих се да чета за алергии, вкарах се във филм с млечните, минах на елиминационна диета, накрая се ядосах и се отказах. Според педиатъра не е проблем (даже си спомням, че и каката имаше и пак не са ни диагностицирали с проблем?!), реших да го слушам - само прясно краве мляко не консумирам. Всеки различно казва за кърмаческите диети, то направо да се поболееш от чудене кой да слушаш. Към мамите, които кърмят, вие спазвате ли ограничения?
П.С. Аз пия чай Хип, за памперси най й пасват Памперс премиум, не я къпем всеки ден, макар че съм склонна да почнем с цел изграждане на рутина

Последна редакция: сб, 15 окт 2022, 23:37 от Celesté

# 76
За тези нишки съм чувала, че не са често срещани, но са нормални Simple Smile) ние се кърмим, но сме още мъници, само на 8 дни , имаме колики леки за сега и от утре мисля да пробвам да махна някой храни да видим ще помогне ли. Ние също спим заедно в леглото, но бебчо обича гушнат на страни... а знам, че правилната позиция и безопасна е по гръб. Вие как спинкате?
Здравейте, чак сега загрявам, че има такава тема 🥰 отдавна не съм наминавала, а то сте в друг подфофум 😊
Моята бухта вече е към 5,250 кг. (На 25-ти прави два месеца, още недоумявам как имам такова голямо бебе!) Изцяло си суче на поискване. Режим никакъв, ни за ядене, ни за сън. Ден с ден не си приличат 🤪
 Коликите не ни подминаха, изпробвахме Боуен (но за съжаление не отчитам ефект), 2-3 вида капки (едни от които й разстроиха стомахчето, ядосах се и хвърлих всички!!!), най помага носене в слинг, честно казано.
Усмихва се вече. Contact sleeper е, обожава да се гушим и носим, преместя ли я заспала в кошарата се разбужда 🤣
Само ме дерзае, че има малки нишки слуз в памперса. 😞 Убих се да чета за алергии, вкарах се във филм с млечните, минах на елиминационна диета, накрая се ядосах и се отказах. Според педиатъра не е проблем (даже си спомням, че и каката имаше и пак не са ни диагностицирали с проблем?!), реших да го слушам - само прясно краве мляко не консумирам. Всеки различно казва за кърмаческите диети, то направо да се поболееш от чудене кой да слушаш. Към мамите, които кърмят, вие спазвате ли ограничения?
П.С. Аз пия чай Хип, за памперси най й пасват Памперс премиум, не я къпем всеки ден, макар че съм склонна да почнем с цел изграждане на рутина

# 77
  • София
Аз днес пробвах двойката памперс и въпреки 5те му кила, е големичка, та си оставаме на 1. Иначе взехме от метро, мерси за съвета.
Преси мре от колики, боуена леко ги успокоява, но е мн зле. Спазвах диета 3 дни преди 3седмици като се прибрахме от болницата, видях, че няма никакъв смисъл и спрях. Сега ям абс всичко без прясно мляко и домати-сурови, иначе си ям спагети със дом. Сиос и тн, и пия бира и ям сладко след цедене. Все същия ад са си коликите, както и като не ядях, така че...

Правилната позиция е настрани, защото при рефлукс чо гръб ще се задави със собственото повърнато (като при пияниците). Иначе само трябва да се внимава да не е прекалено настрани, та да се катурне по корем и да се задуши.
Днес изкъпахме за 3 път😄този кошмар не мисля да го повтарям  поне до края следващата седмица пак.

# 78
Относно диетата на мама и кърменето. И аз като Kanari забелязвам, че няма кой знае какво отношение дали съм яла здравословно или съм прегрешила. Коликите са си налице. Всъщност напоследък забелязвам, че са ни понамалели. Не съм на 100 % убедена, но има някаква вероятност да е заради приема на пробиотичните капки на Вая с витамин Д.
Иначе и ние се усмихваме сладко-сладко на мама, кака и татко. От края на първия месец си гука, голям сладур е като се усмихва, гука, вдига вежди и прави едни интересни гримаси.  Голямо приказване пада понякога, когато е спокоен разбира се. Е, имаме и моменти на рев, но май са по-малко тези моменти. Бебетата ни все повече приличат на малки човечета, все повече ще разбират.

# 79
Аз започнах да ѝ давам био гая и био амика. Честно имам чувството, че като в дните, в които ѝ ги давам е по-зле. Ско случайно пропусна денят е по-лек ит към истерии, ревове и напъване. Може и да е съвпадение. Не знам действат лис натрупване или не, защото ако е с натрупване логика няма, в това което казвам. За къпането в корито - не е всеки ден, както беше едно време с каката. Но я минаваме поне на мивката и с душа. Дупето го мия задължително всеки път при смяна на памперс + лосион за миене, а това е през половин час 😡.

# 80
  • Варна
Всъщност като са новородени най-безопасната позиция за спане е по гръб, дори и за бебета с рефлукс. Тук е обяснено нагледно защо (общо взето като е по гръб трахеята се пада над хранопровода и така ако върне, млякото се връща по хранопровода вместо да попадне в дробовете.)

По корем ясно, че не е ок, но и настрани казват, че не е, предполагам е по същата причина с позицията на трахеята.

Аз си признавам, че 2 пъти го оставих да спи по корем, но беше под наблюдение през цялото време. Вечер не бих се усмелила.

Аз не мия дупето всеки път. Flushed Ама той дриска по 100 пъти на ден, понякога е пръцнал и е оставил точка на памперс и въобще не ми се занимава да го мия толкова често. Вечер пък въобще. Даже се чудя кога ще дойде периода, когато вече няма нужда да му сменям памперса посред нощ, ами само ще хапва и ще заспива веднага. Laughing Мързелива майка съм си.

# 81
Аз в началото вечер пропусках да сменям или мия, обаче се подсече. Оправих го с крем, но останаха едни като 2 червени пъпки/подутини, които борих няколко дена. И така започнах да я мия и мажа постоянно. Кака ѝ и тя се подсичаше често, ако не я мия и мажа. С малкия нямах проблем. Не знам дали съм му намазала дупето общо 2 пъти за две години.

# 82
Аз точно диета не спазвам, но газообразуващи не ям, а толкова да обичам карфиол и броколи. Пия и кафе след сутрешното кърмене.Вечер след кърмене пия биричка по 1 чаша. Аз през цялата бременност си пиех по малко бира.
За къпането аз я къпя или по скоро измивам с вода и много малко шампоан всяка вечер но до 19:30 защото мелантонина е  на най - висок тогава. Това го научих преди 1  седмица, понеже преди това я къпех към 8-9 и после няма приспиване до към 11, 12 . Тогава една приятелка, което се беше консултирала с консултант по сън ми каза че и обяснила, че трябва да се къпе най-късно до 19:00,19:30 и реших да пробвам за сега им успех.
Да питам аз пиете ли витамини, аз този път реших да пия, защото предните 2 - ти като кърмех ми окапа косата имах проблеми и със зъбите. Сега пия витамини за кърмачка обаче ми се струва че имам доста апетит.

# 83
Преди седмица си купих витамини на Прегнакеър за след бременност, които са. Пих и след предните бременности по една, две опаковки (нямам точно спомен). Не знам помогнали ли са с нещо. И двата пъти ми окапа косата след раждането. Нямам промяна в апетита по време на приема им, но предполагам на всеки различно може да се отразяват.

# 84
  • София
Аз започнах да ѝ давам био гая и био амика. Честно имам чувството, че като в дните, в които ѝ ги давам е по-зле. Ско случайно пропусна денят е по-лек ит към истерии, ревове и напъване. Може и да е съвпадение. Не знам действат лис натрупване или не, защото ако е с натрупване логика няма, в това което казвам. За къпането в корито - не е всеки ден, както беше едно време с каката. Но я минаваме поне на мивката и с душа. Дупето го мия задължително всеки път при смяна на памперс + лосион за миене, а това е през половин час 😡.

Аз пия магнезий,защото нали съм с дефицит, а четох, че и за бебето е ок. Против съм витамини, бях писала, и по време на бременност и след това. Някак все боклучави ми се виждат, просто лично мое отношение към масовите на пазара. Имам един колаген отпреди бременността, ни според мен е заминал,защото тъкмо го бях отворила Sad на мен косата, както предната бременност, му се сгъсти и расте като луда,след раждането още повече, така и не ми окапа предния път. Окапа ми после след година след една много тежка депресия и така и не се възстанови. Досега. А апетит имам чудовищен за 2 неща: сладко и хляб! Направо огкачам. А по принцип хляб не обичам,ама на. Вчера направих хлебчета и изядох 3. Ужас!
Ние нямаме място за вана,така че мием на мивката в кухнята и там също е доста неудобно,та затова още повече разреждам къпанията.
Jinx, аз също го четох това за спането по гръб, но наблюдавайки Пресиян, не мога да се съглася- той много се обръща сам и като се обърне по гръб и избълва, всичко му отива по лицето и в носа и се връща в устата, а настрани си пада към врата. Всеки път. Затова за мен си страничната е по- ок. Иначе според изследванията тя е по- опасна и заради това, че може да се захлупи по лице и да се задуши. Което си е факт.

# 85
Femme, при нас точно от Биогаята стана много зле. Не може да в просто съвпадение! После четох в една група, че много майки са недоволни от нея като пробиотик.
Капките срещу колики са различни типове и трябва да се нацели точната комбинация за всеки индивидуален случай. Ако проблемът е газове - тогава съдържащи симетикон като Еспумизам, Инфакол, Лефакс. Биогая и Омнибиотик Панда са пробиотични, тоест ако проблема е с изхождането или поне аз така го разбирам, но някои казват, че по-добре да се дават по преценка на гастроентеролог. Био Амика са супер - те са на друг принцип - ензим, разграждащ лактозата в млякото до усвоими захари, такива са и Абоколкен. Отделно някои майки са доволни от билки - чайчета, готови или под формата на бабини рецепти. Други от масаж, затопляне на коремчето, носене с коремче надолу, бял шум.. трябва да се нацели точното нещо или просто да се израстат.
Възможно е и да се провокират от нещо в диетата на майката, в общия случай ако вие имате газове, и бебето ще има, та айде още нещо за следене.. На мен откровено казано това ми е най-кофти. Казах ви за тази слуз как елиминирах всякакви млечни, макар и за кратко. Остана си. По “ученик” обаче трябва да продължа да елиминирам други храни, докато не засека от какво е - ядки ли, риба ли, домат ли, шоколад ли 🤷♀ Много ме напряга това,. Отделно не искам да изключвам цели групи храни, най-малкото ще даде отражение на кърмата. Ще наблюдавам какво е положението и ако се влоши, ще се консултирам с гастро, ама забелязвам, че напоследък на всяко второ детенце лепват диагноза АБКМ (алергия към белтъка на кравето мляко), и това не ми вдъхва никакво доверие. Айде мръннах си 😇
Бебуши слагам по гръб, тя сама си врътка главата настрани, и аз знам, че така е най-безопасно, а за рефлукса не препречваха ли леееко повдигане на матрачето 🤨

# 86
Привет и от мен. Моя хубостник днес го измерих - приблизително 4,300 е и 53см, което значи че е качил 1,100, на 23ти става на месец. Grinning Изцяло на кърма е, та съм доволна. Да вметна и за кърменето - нищо не съм ограничила, освен виното, но скоро ще изпия една чаша след някое вечерно кърмене. Кафе пия едно сутрин задължително и ако съм много недоспала може едно следобед. Не съм забелязала да му се отразява.
За режима на сън да ви питам - как са ви разпределени периодите на будуване през деня? Адриан има един дълъг период на будуване преди обяд и един привечер - да кажем около час и нещо е буден. През останалото време си спи. Не дава вид да му е некомфортнот ака, но се чудих не е ли по-добре д аима няколко периода на будуване с по-кратна продулжителност? Май много се втелсявам... Grinning
Нашата драма с пъпа приключи, вчера най-накрая падна, на 22рия ден Grinning
За спането - слагам си го по гръб, главата сам си я върти настрани и ако върне мляко винаги съвсем леко му се стича покрай устата.

Отноно витамините - аз съм против комбинираните витамини, но знам кои за мен действат добре - Омега 3, Цинк+мед /зимата/ и вит. Д. Съотвенто ще проуча кои са подходящи за периода на кърмене и ще приемам тях поотделно. В комбинираните витамини много често слагат допълнителни боклуци, дозите не са оптимални, самата форма на витамините не е с висока усвоимост и за мен са пари на вятъра с неясен резултат.

Въпрос за ваксините - тъй като предстоят няколко пъти, в които са по 2 ваксини наведнъж, вие ще разделяте ли слагането или ще си ги сложите наведнъж?

# 87
  • София
Celestе, повдигнат е матрака, колкото ми се вижда резонно,защото кати го сложа, след 5 мин го намирам на кравай в долния най- нисък ъгъл на леглото, а повдигането не е много в никакъв случай. Така че това с повдигането действа само в шезлонга. Пак се срутва, но долу има стопер и не успява повече.

# 88
Аз съм сложила антирефлуксни възглавници, еми и мойте се смъкват и спят на равното.

Celestе, повдигнат е матрака, колкото ми се вижда резонно,защото кати го сложа, след 5 мин го намирам на кравай в долния най- нисък ъгъл на леглото, а повдигането не е много в никакъв случай. Така че това с повдигането действа само в шезлонга. Пак се срутва, но долу има стопер и не успява повече.

# 89
Celestè, значи спирам био гая-ра. Газове има малката, брутални. С изхожданията няма проблем.
Кафе пия 1, 2 на ден. Четох, че бе е проблем. Алкохол, включително бира, обаче спрях да кусвам.
На двете ми деца ( или на едното желе не помня) съм давала на лекаря да им постави по 2 на веднъж, по негова  преценка, имайки той предвид детето, състоянието му към момента, прегледи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт