Новоизлюпени септември 2022 🤗

• 20 013
  • 758
  •   1
Отговори
# 735
Лизи, няма ли кой да ти помогне за прегледа? Sad Не знам какво да кажа, героиня си ти, с такъв график повечето от нас много ще се озорят.
За спането AboveUnreal е написала много верни неща! На английски му казват, Sleep begets sleep или колкото повече спят, толкова повече ще спят 😃 Но пак е индивидуално, аз забелязах, че ако моето направи хубава, дълга ПЪРВА дрямка след нощния сън, денят тръгва различно. Проблемът е, че невинаги успявам, трябва да се гушим, иначе се разбужда и в повечето време са й кратки Sad
Та нещата, дето говорят консултантите, понякога са трудни за изпълнение, да, ама имат резон.

# 736
Да, явно е вярно. При нас първа дрямка се случи само веднъж и тогава заспа супер лесно в 20:00. Но иначе след сутрешния сън първото заспиване е чак към 13:00. Абе общо взето няма дневен сън. Не мога да го постигна по никакъв начин освен количка, но не успявам винаги да изляза.

# 737
Ние нямаме никакъв график за спането, явно това е проблема. Спи ако е в ръцете ми, сложа ли я в кошарата се събужда. Нямаме график по часове.
Нали ви се оплаках, че спи през деня и е будна нощем. Вчера я държах заспала почти цяла вечер. Беше само в ръцете ми, исках да не се разбужда много, за да продължи да спи и през нощта. Получи се. Порева малко в 1ч и заспа. Спа чак до 6часа, когато е събуди за хапване, после се събуди  в 9.30 за хапване пак и сега пак спи, но само в ръцете ми.
Със сигурност аз бъркам, съня при нас наистина е хаос, не знам как обаче мога да я накарам да спи по график, особено с това спане само в ръцете  ми.

# 738
Скоро не съм влизала а доста сте писали момичета.
Пенелопе  вярвам, че ще вземеш най - правилното решение за теб и бебето.

Лизи направо ти се възхищавам и се сещам за периода в които каките бяха малки и трябваше да  се оправям сама.

За спането ние заспиваме към 21:00 като задължително е повита и на бял шум. Обикновено сама заспива  само трябва да съм в стаята. Буди се различно понякога в 2:00 в 3:00 най-късно в 4:00 часа и е зверски гладна. След това както и през целия ден я кърмя на около 2 часа.
Вчера я водих при педиатър, че започна да сумти повече, а каките и бяха болни преди това, после и на мен ми се запуши носа. И все се надявах да я под мине, ама  уви. Има лека хрема и възпаление на средното ухо заради нея и на 2-те уши. Сега слагам капки в носа и ушите. А тези в носа са Коларголови (черни), от които където капне няма изпиране.
Иначе през деня гледам да направи поне 1-2 по дълги дрямки. Обикновено едната е по обяд, а другата когато вземам каките и от училище и ходим по техните занимания балет или плуване. Всъщност това е и времето за разходка вечерта в 17:00 часа. Малко странно, ама така се случи.

# 739
  • Варна
Lizi, ти си машина, направо се напрегнах, докато чета. Fearful Пиши после как е минал прегледа.

Аз пък да дам отчет след нашия преглед днес. Таткото ходи сам с бебето, а аз си останах с баткото вкъщи. Направо ми дойде като почивка. Както и да е, бебе Оги е на 2м и 6дни и днес му сложиха почти 3 ваксини. Fearful Две от задължителните + първа доза на Ротавирусната ваксина, която се дава през устата. Дано да му понесат добре, с баткото никога не сме имали реакции от ваксини, дано и при малкия да е така.
Иначе е станал 56см и 5.085кг (с дрешките), което значи, че е наддавал около 1.3кг на месец. Похвали го, че добре проследява играчка и звук и много добре си държи врата изправен. Ще ни дадат и направление за ортопед, но май сега поркай празниците било трудно със запазването на час и може да отиде след НГ. Ще трябва да видя и да запазя възможно най-скоро, че закъсняхме с този преглед.

Искам и да се оплача, че баткото е станал изключително щур и направо пощурявам. Вчера за един ден счупи чиния, после съдра обиколника на кошарата си, ама направо го унищожи и няма зашиване, после изкърти един предпазител против отваряне на шкаф. Направо в чудо се виждам да го гоня из цялата къща и да му повтарям тук не, там не. Tired Face Бебчето ми е супер, ама това 2-годишното е кошмар. Днес с 300 зора капя капки вит Д в устата на бебето, а нашия виснал на краката ми като куче и ме хапе, аз го подритвам, а той ми се хили и още повече хапе. Голяма игра падна с това хапане, а мен направо ми се дорева.

# 740
Ехографа на Фонтанелата не показа нищо, за който не знае, правиха ни го, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, ще го водя на рехабилитация, на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.
Мисля, че Сами  не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, продължава да не иска да яде, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал  яде, горе /долу.

# 741
Абе момичета някоя от вас има ли наблюдени в тези календари има ли нещо вярно?! Моя син ме съсипва... с мрънкане, ужасен сън, ужасно приспиване вечер и постоянно искане на гърда и ядосване все вдно не му стига, а си пика и ака стабилно! Заспива само и единствено в слинг и се моля това да не ми изиграе лоша шега накрая, след месец започвам да го уча в легло. Та този календар казва, че имаме скок в растежа и вече там ми е надеждата - да свърши скоро! 🙄😂

# 742
Лизи, и моята не иска да яде на ръце от седмица някъде. Храня я на повивалника в легнало положение. Веднъж прекъсне ли яденето не иска за засуче отново биберона на шишето. Не мога да си обясня какви са тези новости.....
Иначе яде около 100-110 мл кърма+АМ, горе долу толкова, аз се притеснявах, че яде малко, ама май е ок горе долу, на 1 месец и 22 дни е.
Ехографа на Фонтанелата не показа нищо, за който не знае, правиха ни го, защото още не може да си държи главата, като го сложа по корем и започва реване и не иска и да пробва да си вдигне главата, ще го водя на рехабилитация, на Яна и харесва по корем и се справя много добре.
Сами рева до второто ходене при лекаря, тоест до 13:00 часа, после се предаде, от тогава се е будил два пъти, с реване, единия път му дадох да яде, като изяде 40 мл и не искаше повече, приспах го и му дадох останалите 90 мл докато спи, и преди малко изрева и го задрусах малко и пак заспа.
Мисля, че Сами  не може да заспи и за това рева толкова , то от толко разнасяне, не успя да заспи, продължава да не иска да яде, иначе като заспи го храня и яде добре, май от някаква лигавщина не иска да яде, майка ми събота и неделя го разнасяше из стаите и му пееше и сега иска само на ръце и да ходиш, като седна започва рев. Другото което забелязах е, че не иска да яде докато ми е в ръцете, в люлката  или легнал  яде, горе /долу.

# 743
Jinx_, къде ще го водиш на ортопед с направление? Ние запазихме за Живков за 5.12, но той не работи с НЗОК, доколкото знам Райков също.
Лизи, направо не знам как се оправяш с 2. Като си помисля, че исках близнаци… 😀 Иначе това да напълни брутално памперса, а после да повърне поне 2 пъти, точно когато трябва да излезем, му беше редовен номер на Филип. Борис за сега не го прави поне.
Като се роди Филип, ММ много чете за скоковете в растежа и като цяло съвпадаха. От него знам обаче, че се броят по датата на термина, не на раждане.
Сега гледа пак, Борис от днес му започва скок в растежа. От следобед започна пак да се криви и да иска да го разнасяме на ръце, докато заспи, а беше спрял. И задължително прави, седнем ли и се сърди.  И да, колкото по-малко спи, толкова по-кратки са дремките после. Поне в хотела е удобно навсякъде с количка и по-лесно го успокояваме. А днес малко се катерихме по едни баири, тази количка излезе желязна.
Между другото в кризисни моменти ползвам кошницата за кола, ембрионална поза, не може да мърда много, удобна за люшкане. Но гледам да не го слагам често, че Филип така ѝ беше свикнал, че го приспивахме в нея до година и половина. Вече му опираха краката на пода.

# 744
Tess_D колко е прегледа при Живков?
Каките съм ги водила при Райков, но едно време работеше с НЗОК?
И други което си мисля мислите ли да водите на кардиолог бебетата.
Каките съм ги водила заради шум на сърцето, който откри педиатъра при Христов и той тогава ми обясни че е наследствено и се предава от майка на дъщеря. Сега педиатърката каза че не чува шум та се чудя дали да я водя.

# 745
Flower, по колко ам даваш с това количество кърма, питам защото се цедя в някой дни и не знам колко трябва да яде ( горе долу де) а и по часове ли храниш или на поискване Simple Smile
Лизи, и моята не иска да яде на ръце от седмица някъде. Храня я на повивалника в легнало положение. Веднъж прекъсне ли яденето не иска за засуче отново биберона на шишето. Не мога да си обясня какви са тези новости.....
Иначе яде около 100-110 мл кърма+АМ, горе долу толкова, аз се притеснявах, че яде малко, ама май е ок горе долу, на 1 месец и 22 дни е.

# 746
valari86, 100 лв е сега, 2019 г. беше 80.
Борис му откриха шум още в родилното и извикаха Христов, после ходихме на 1 месец пак при него. Ще ходим пак, когато е на 6 месеца.

# 747
Панда, това е общото количество около 110 мл на хранене. Кърмата ми е малко между 20 и 50мл изсуква на хранене/ако везната отчита вярно, което не е на 100% сигурно/, зависи по кое време на деня. Давам и допълнително 75мл АМ. Храня  на три часа горе долу.
Пробвала съм да увелича АМ на 90мл, но или повръща или не ги изпива.

Flower, по колко ам даваш с това количество кърма, питам защото се цедя в някой дни и не знам колко трябва да яде ( горе долу де) а и по часове ли храниш или на поискване Simple Smile

# 748
Момичета, търся да си купя парочистачка, я кажете ползвате ли, доволни ли сте от някой модел?
btw, май ни трябва нова тема?

# 749
  • София
Joy of all,  каква ти трябва? Аз имам ръчната на лидл и честно казано не си заслужава. Продавам я, ако решиш да пробваш. Така и не се запознах с човек, който да каже-ползвам парочистачка и съм супер доволен, всички казват- аз продавам моята😆 не вярвах и си купих- ей на- продавам я! В смисъл не чисти вместо мен, чак след това трбява с чарцала да минавам,ми за кво ми е тогава??? С душкабината също не се справя...само от ъглите на прозореца наха калта, но тя изкапва по пода и пак аз чистя...двойна работа...
Аз вчера отново осъзнах, че освен че на тоя дзвер му никнат зъби, той просто няма режим. И се опитвам ся да го карам да спи сутрин и някак да заспива вечер в определен час. Пробшемът е,че ми е мн трудно да го дондуркам за заспиване от 7 до 9 вечер,защото това ми е единственото време с децата. А след 9 те лягат,а и аз съм труп. И освен това той не е заспал обикновено. Така че го държим при нас в хола на тв, а той чостоянно гледа и си върти главата натам. Демек тр да избера да се затварям в спалнята и да не виждам децата поне месец, докато евентуално свикне, или да не спи до 10 поне... не помня как бях с близначките, те не спяха яъобще, но помня, че 7,30 вечер си бяха по леглата, никога не съм ги разнасяла,освен нощем закратко при мен в леглото заради колики. А това животно само на ръце... и денем и нощем, иначе не заспива!виждам голям зор след месец, когато вече ще тр да го отучваме Sad
Лизи, като те чета, все едно се виждам преди 9 г. Адово е с двете и осоебко ако тр да сеходи някъде и ОСОБЕНО под час, изприщвах се и се сговнях още от предния ден....

Общи условия

Активация на акаунт