Билла, Метро, Фантастико, Хит, Т-маркет и др. - Тема 14

• 70 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 465
Една баба днес от Кауфланд си купи кутия био яйца. Така, че цената за едни е висока, за други приемлива.
Вече не се впечатлявам от цените. Трябва ли ми нещо, отивам, купувам и си мълча.
Но... ще става по-зле, така мисля.
Заплатите трябва да започнат да догонват цените така каза един в интервю Хампарцумян, надали ще поевтинеят цените. Ще се наложи да стискаме зъби и да изискваме справедливо заплащане.

# 466
Бабата може и да не е разбрала какви точно яйца взима.

# 467
Най-вероятно е така

# 468
И според мен не е разбрала.🙂 Както някои не разбират, че някои плодове и зеленчуци се продават на брой или опаковка, а не за кг. Понякога за яйцата съм виждала да гледат грешна цена или да взимат опаковка от 10 броя, а да си мислят, че цената е тази за опаковка с 6 броя.

# 469
В много магазини етикетите са така разбъркани, че по никакъв начин не можеш да разбереш кой етикет за каква стока е.
Защо изключвате, че бабата може да има пари и да си купува нещо, което харесва?

# 470
  • София
А може да пазарува и за внуче. Wink

# 471
Пони, не го изключвам, просто мисля, че е най-вероятно да се е объркала жената.🙂 Има и пенсионери с възможности, но не са болшинството. А и рядко хора на тази възраст държат точно на био продукция в супермаркет.

# 472
  • 1st floor
Чак сега влизам в темата и видях, че сте питали за лютата лютеница от Кам. Не е айвар със сигурност, той е гаден и люспест. Обаче веднъж сбърках лютата лютеница с друга, която по не ми хареса. Не знаех, че има разновидности и просто грабнах бурканите. Не е лоша и тя, но аз си харесвам лютата. Като ида в магазина, ще снимам, защото така мога да ви подведа коя е точно. Относно колко е люта - ами, аз ям много люто и ми е ок. Мога да понеса и още...Laughing Но пък на друг може и да му люта, не знам.

# 473
  • софия
След препоръките в темата, миналата седмица взех 2 вида македонска пикантна лютеница. Разликата беше в % чушки и цената (около 2 лв.). Още не сме я опитали, но довечера мога да снимам бурканите.

# 474
За бабата и яйцата - и моят мъж разказваше как е награбил веднъж от Фантастико такива био яйца, но касиерката му е обърнала внимание, попитала го е точно тези ли иска и му ги е сменила. Аз също не ги купувам - не ядем много яйца и не съм убедена, че са по-различни от другите яйца. Като купувам яйца, гледам да са с по-дълъг срок, така мисля, че са по-пресни.

# 475
Ех то да бяха само яйцата. Млякото и млечните продукти и те са супер завишени.

# 476
  • София
А и рядко хора на тази възраст държат точно на био продукция в супермаркет.

Я си представи, че снахата е обещала да заведе златното яйце на гости и кекса трябва да е с био-еко продукти.
Преди години в свекървинската тема една ССФ се тръшкаше, че свекървата готви и храни внука с продукти от прИмоции. Май това беше повода да откаже срещи между тях. След няколко дни същата снахичка презентира сладкиш с маргарин в кулинарните теми. Не ми отговори на въпроса дали наследника е ял от него ....

# 477
Aisha, представям си, но пак не е масово явление.🙂
Скрит текст:
Иначе пак в онази тема си спомням една снаха (дали пък не е била същата😛) как се жалваше, че свекърва и' едва ли не ги обира- "само" трябвало по цял ден да гледа децата, да им готви, да води децата по детски площадки, да пазарува и да мъкне торби...и без това нищо не правели пенсионерите...а свекървата с "крупната" сума от (не помня добре, но за две деца беше доста смешна, нещо като 35- 50 лв седмично, родителите си пазарували от топлите витрини разни салати, как можело да дават на свекървата "толкова много пари", а в хладилника да нямало кашкавал, мляко и др.).../! Та всякакви хора с претенции има.😃
Кажете за ципурата в Метро, дали има наличности? В сайта гледах няколко вида ципура, а се чудя дали има смисъл да ходя до Метро, ако зареждат по малко от тази от 9 лв/кг...🤔

Последна редакция: вт, 10 яну 2023, 22:05 от dolce miele

# 478
Тази цена мисля, че е за нечистена риба. Поне преди като съм купувала беше така за ципурата.

# 479
  • София
... свекървинската тема една ССФ се тръшкаше ...

Извинявам се,
почти всички приети тук съкращения вече разбирам, но това  ССФ   какво означава ?

Общи условия

Активация на акаунт